Sinds wanneer bestaat Het is klein en het blogt?

Sinds september 2010 blog ik en deel ik mijn gedachtes, avonturen en adviezen met veel plezier op het internet. Eerst onder een andere blognaam (C’est Belle blog) maar sinds januari 2018 onder de naam ‘Het is klein en het blogt’. Veel van mijn oude artikelen zijn mee verhuisd en nog steeds te vinden op de website.

Hoe is Het is klein en het blogt ontstaan?

Ik ben iemand die ontzettend snel praat en teveel nadenkt (in hoeverre je teveel na kan denken). Daarnaast houd ik enorm van alles rondom schrijven, tekst en taal. Tel deze dingen bij elkaar op en het idee van een blog is snel geboren. Deze blog is mijn kleine plekje op het internet waar ik mijn gedachtes, ideeën en avonturen deel.

De naam is ontstaan omdat tja, ik klein ben. Het is één van de eerste dingen die mensen altijd over mij opmerken (alsof ik het zelf nog niet wist) en graag grappen over maken (die niet altijd grappig zijn). Maar ik ben trots op mijn (gebrek aan) lengte. Toen mijn vriend en ik nadachten over een goede blognaam vroegen ons af: waar denkt iedereen meteen aan als ze mijn naam horen? Nou, mijn lengte en liefde voor schrijven! Meer lezen over mijn ervaringen als klein persoon? Lees dan deze blog!

Wat voor een artikelen kan ik verwachten?

Op Het is klein en het Blogt deel ik mijn liefde voor boeken en lezen (o.a. met recensies), schrijf ik columns waarin ik mijn avonturen en gedachtes deel, maak ik verschillende lijstjes (want dat doe ik graag!), praat ik over dilemma’s en nog zoveel meer.

Daarnaast praat ik op mijn blog zeer open over thema’s rondom depressies, mentale gezondheid, onzekerheden en zelf-liefde. Dit zijn belangrijke onderwerpen die besproken moeten worden en waar ik zelf mee te maken heb (gehad). Tijdens mijn studententijd ging ik door een lastige periode, waarin ik de diagnose gegeneraliseerde angststoornis kreeg en later met een depressie te maken kreeg. Toen merkte ik dat schrijven mijn echte uitlaatklep is én ook een manier waarmee ik kan zorgen voor herkenning bij andere mensen. Ik ben namelijk niet de enige die een depressie heeft gehad en een chronische piekeraar en nadenker is. Natuurlijk ben ik hierin ook geen expert en leer ik zelf ook nog steeds hierover. En bij echte probleem raad ik iedereen aan om contact op te nemen met de huisarts of een psycholoog.

Afbeeldingen

De meeste afbeeldingen op Het is klein en het blogtzijn of door mijzelf gemaakt of afkomstig van websites met afbeeldingen die vallen onder de ‘creative commons licentie’. Dit houdt in dat de eigenaar de rechten behoudt, maar anderen toestemming heeft gegeven om hun werk te verspreiden. Ik vind deze afbeeldingen op verschillende websites, zoals Stocksnap. Als ik de afbeelding zelf niet heb gemaakt, probeer ik zoveel mogelijk te verwijzen naar de eigenaar of de website waar de afbeelding van afkomstig is.

Samenwerken?

Wil je graag contact met mij over samenwerken of heb je een andere vraag? Dan kun je mij altijd mailen! Kijk voor meer informatie op mijn contact-pagina.

Sociale media

Het is klein en het blogt is te vinden op verschillende sociale media. Een volledige lijst staat hieronder.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.