Zelfliefde & positiviteit

Klein geluk | 5 simpele dingen die mij blij maken

Laatst scheen de zon weer na een hele lang tijd van vooral regen. Ik had het huis ’s ochtends al opgeruimd en de was buiten hangen. Zelf ging ik ook buiten zitten, in de zon, thee en een boek erbij en hopsakee! En terwijl ik daar zat overviel mij een enorm gevoel van geluk. Wat was nou fijner dan deze rust, de zon, de geur van frisse was en een goed boek erbij? Ik begon gelijk een lijstje te bedenken van meer kleine dingen die mij een enorm gevoel van geluk kunnen geven. En natuurlijk deel ik die blijdschap graag met jullie!

De geur van pas gewassen beddengoed

Of eigenlijk de geur van alle fris gewassen was! Maar niets lekkerder dan ’s avonds in je bed kruipen met pas gewassen beddengoed en die heerlijk frisse geur die erbij hoort. Ik houd er zo erg van dat ik een aantal geurkaarsen met de geur ‘fris linnen’ of ‘katoen’ heb. Het geeft gewoon een heerlijk opgeruimd gevoel!

Met een boek in de zon zitten

Ik ben een enorme boekwurm dus eigenlijk geven boeken mij sowieso een gevoel van geluk. Maar lekker in de zon zitten met een goed boek en de tijd kunnen vergeten, dat is bijzonder fijn! Overigens moet ik toegeven dat ik het ook heerlijk vind om op de bank te zitten met een boek terwijl de regen tegen de ramen tikt. En dan weten dat je niet naar buiten hoeft maar lekker kan blijven zitten.

Mooie uitzichten tijdens een wandeling

Een van mijn favoriete dingen om te doen is wandelen (of het nou alleen of samen is). Ik woon in de Achterhoek en geniet enorm van de mooie natuur hier. Niets is dan ook mooier dan tijdens het wandelen leuke plekjes te ontdekken en mooie uitzichten te zien. Zonsondergang is natuurlijk een favoriet, maar ook de laaghangende mist die we hier vaak boven de weilanden hebben.

’s Avonds sterrenkijken

Eerlijk, ik heb een zwak voor een mooie sterrenhemel. Al vanaf kinds af aan kijk ik graag naar boven. Er zoiets magisch aan een volle sterrenhemel, die enorme afstand en het besef hoe klein we eigenlijk allemaal zijn in die heelal. Meestal helpt het mij heel goed om een nieuw perspectief te krijgen om dingen. Overigens heb ik verder weinig verstand van heelal en ben ik heel slecht in planeten en sterrenbeelden aanwijzen. Daar heeft mijn vriend gelukkig een app voor, dus kan ik toch een beetje verstand ernaar kijken 😉

Familievideo’s en foto’s kijken

Mijn ouders hebben een enorme collectie van foto’s en video’s van toen mijn zus, mijn broer en ik jong waren. Ik vind het ontzettend nostalgisch om naar te kijken. Ook al zijn sommige mensen uit de video’s en foto’s helaas overleden, nog steeds haal ik veel geluk uit de beelden. Het zijn mooie herinneringen om op terug te kijken!

Andere klein geluk momentjes:

  • Dat gevoel van met je blote voeten in het gras
  • De geur van gemaaid gras
  • Wanneer je iets nieuws bakt of kookt en het ook nog eens lukt
  • Een tuin vol bijen en vlinders, dat gezoem is zo leuk!
  • Mijn kat die ons altijd vrolijk begroet
  • Tijd die je met dierbaren doorbrengt
  • Een sok terugvinden zodat een paar weer compleet is
  • Eigenlijk teveel om op te noemen!

Wat zijn jouw momenten van klein (maar toch heel groot) geluk?

2 Reacties

  1. Och wat een fijne gelukjes! Ik deel dagelijks in mijn stories op Instagram mijn gelukjes van de dag, zo ontzettend fijn!

  2. Ja, sowieso het net gewassen beddengoed en het boek in de zon – daar word ik ook blij van. En zo herkenbaar van de sok terugvinden, hahaha 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.