Zelfliefde & positiviteit

Dit zijn 5 van mijn favoriete citaten

Al sinds een aantal jaar houd ik een schriftje bij waarin ik mijn favoriete uitspraken, inspirerende citaten en mooie stukjes tekst in op schrijf. Ik heb al een aantal schriftjes vol verzameld en zo af en toe blader ik er nog graag doorheen. Ik ben niemand iemand die mijn favorieten tot een top vijf kan beperken. Wat ik mooi vind en welke citaten veel voor mij betekenen, verschilt met de dag. Het is maar net waar je staat in het leven. Maar vandaag deel ik graag een lijstje met een greep uit mijn favoriete citaten waar ik ook echt achter sta.

Slow growth is still growth

Geen idee van wie deze uitspraak is, maar het is mij bijgebleven. We zijn vaak veel gefocust op veel bereiken en het liefst snel bereiken. Waarom die haast? Langzame, kleine stapjes vooruit zijn nog steeds stapjes vooruit. Langzame groei is ook nog steeds groei. Soms zie je zelf niet je vooruitgang als je alsmaar doorrent, maar als je even stilstaat zie je van hoe ver je al gekomen bent!

Life is what happens to you while you’re busy making other plans

Dit citaat is bekend geworden door een nummer van John Lennon (al is de originele uitspraak van iemand anders). Misschien een beetje cliché, maar wel heel erg waar. We zijn vaak erg druk met onze agenda volplannen, werken, afspreken met vrienden en plannen maken voor later ‘als we er tijd voor hebben’ of ‘als er ruimte in ons leven is’. Terwijl leven datgene is wat gebeurd terwijl je druk bent met andere dingen. Net als bij langzame groei, moet je hier ook af en toe stil blijven staan en genieten van alles om je heen.

We accept the love we think we deserve

Een van mijn favoriete boeken is The Perks of Being a Wallflower van Stephen Chbosky en laat dit citaat nou net uit dat boek komen. Ik geloof dat we onszelf vaak alleen de liefde gunnen die we denken te verdienen. We twijfelen vaak aan onze eigenwaarde, denken dat we geen liefde verdienen of niet goed genoeg zijn voor iemand. Niet alleen in de liefde, maar ook in vriendschappen of andere relaties. Als je van jezelf houdt en niet twijfelt aan je waarde heeft dat zo’n effect op jouw relaties met anderen.

Sommige mensen zijn niet bezig met wat ze aan het doen zijn

Deze prachtige uitspraak (tevens in de afbeelding van dit artikel!) deed mijn moeder ooit toen we in de auto zaten onderweg naar onze vakantiebestemming. De opmerking sloeg op mensen die aan het autorijden waren maar ondertussen honderd andere dingen deden. Kortom: ze waren niet met hun aandacht bij wat ze aan doen waren. Destijds lachten we om de uitspraak, maar er zit zeker een kern van waarheid in. We zijn allemaal wel eens niet met onze volledige aandacht bezig, terwijl een taak/persoon/moment wel onze aandacht verdient.

In a world where you can be anything, be kind

Ik geloof zo erg in de kracht van vriendelijkheid en zacht zijn. We zijn te vaak hard voor elkaar, hebben al een oordeel klaar zonder te luisteren en staan niet stil bij dat we vaak maar een klein stukje van iemands leven zien of horen. In een wereld die alsmaar sneller gaat en waarin al zoveel negativiteit is: probeer vriendelijk en zacht te zijn. Voor jezelf. Voor de ander. En voor elkaar.

Nog een paar andere favoriete citaten:

  • Nothing is infinite, not even loss
  • With freedom, books, flowers, and the moon, who could not be happy?
  • Focus on what you can do, and let go of what you can’t
  • En nog veel meer!

2 Reacties

  1. Ooo, die eerste is mooi! Ik zou eigenlijk ook mooie quotes moeten bewaren ergens, want als iemand vraagt naar een favoriete quote of motto, ben ik echt altijd helemaal blanco.
    Audrey onlangs geplaatst…De leukste films die ik de afgelopen tijd zag – 2021 #1My Profile

  2. Ik heb een paar favoriete op hexagons in de gang hangen. En ik hou nog van de quote van Winnie the pooh, aangezien hij in het geboorte kaartje stond van Noa <3

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.