Boeken & Cultuur

Mini-vakantie in 2 dagen: nachtje weg in Friesland

Onlangs waren Vriend en ik een nachtje uit logeren in Friesland. Hoewel we uiteindelijk iets meer dan 24 uur in het hoge noorden waren, vonden we allebei dat het voelde als een hele vakantie. Alleen dan in twee dagen. Mooie uitzichten? Check. Leuke, spontane uitjes? Check. Rust, geen haast en geen besef van tijd? Dubbelcheck! Ik vertel jullie graag meer over waar wij waren (#nonspon, gewoon heel erg fan!) en wat we deden.

Ons hotel!

Overnachting in een hotel midden in het weiland!

Ik geef toe: voor de locatie van onze overnachting ben ik geĆÆnfluenced (zeg je dat zo?). Vorig jaar zat mijn Instagram namelijk vol met mensen die een nachtje verbleven in Hotel Weidumerhout. Midden op het Friese platteland krijg je een losstaande hotelkamer met een panorama-uitzicht over de weilanden. Tel daar de donkere nacht en mooie sterrenhemel bij op en het magische plekje is compleet. Dat wil ik ook dacht ik dan ook gelijk! Zogezegd, zo gedaan. Ik boekte een room-with-a-view en had hoge verwachtingen! En eerlijk? Het hotel stelde niet teleur. We hebben heel lang buiten naar de sterrenhemel gekeken, genoten van de rust en ontzettend goed geslapen. Die sterrenhemel vereiste trouwens wel wat geduld. Ik had er bij het boeken namelijk niet bij stilgestaan dat het nog heel lang licht blijft, oeps haha!

Lunchen bij Sneekermeer

Op de heenweg gingen we niet direct naar ons hotel, maar maakten we een tussenstop bij het Sneekermeer. Hier wandelden we een stuk om het water heen en kwamen we uiteindelijk terecht bij een lunchtentje. Bij Picknickers hebben we heerlijk gegeten en rustig gezeten. Ultiem vakantiegevoel!

Fries Natuurmuseum & Leeuwarden

Dag twee hebben we doorgebracht in Leeuwarden. Eigenlijk was dit een herkansing want een paar jaar terug waren we in deze stad tot op het bot natgeregend. Nu was het gelukkig zonnig en dan ziet het er toch allemaal anders uit! We hebben heerlijk door de stad geslenterd en een bezoek gebracht aan het Fries Natuurmuseum. Hoewel we de indruk hadden niet helemaal de doelgroep te zijn (we zijn immers geen kinderen meer) hebben we er zeker 1,5 uur rondgelopen. Zo was er een toffe tentoonstelling over het leven onder water!

Wandelen in Friesland

Als je naar Friesland gaat moet je wel van rust en natuur houden. Vriend en ik zijn allebei geen stadsmensen en houden enorm van de omgeving in Friesland. Vooral wandelen kun je er heerlijk doen! Zo wandelden we deze keer langs het Sneekermeer, bij landgoed Dekema State in de buurt van Leeuwarden en in de omgeving van ons hotel.

Ben jij wel eens op vakantie geweest in Friesland?

3 Reacties

  1. Oh wat heerlijk zeg! Ziet er erg fijn uit

  2. Wat heerlijk! Ik woon zelf in Drenthe en vorig jaar met corona wouden we niet zo ver dus toen zijn we in Friesland op zomervakantie geweest. Was echt heerlijk!
    Anouk onlangs geplaatst…Een dag Tandem fietsen op Schiermonnikoog & naar de Hortus Botanicus in Leiden (fotodagboekje)My Profile

    1. Madelon zegt:

      Ja heerlijk daar he, Drenthe is ook al zo fijn! Ik zie ook aan je blog dat je naar Schiermonnikoog bent geweest, lijkt me ook fijn. Ik ga even lezen šŸ™‚

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.