Persoonlijk

Even bijkletsen: ik leef nog!

Het is bijna een halfjaar geleden dat ik voor het laatst mijn laptop opende en een blog schreef. Er zijn een aantal redenen waarom het er maar niet van kwam, maar ik hoop dat er nu weer regelmaat in mijn bloggen komt! De laatste keer schreef ik een terugblik op 2020, inmiddels zitten we halverwege 2021 (voeg hier een opmerking over hoe snel het jaar gaat toe). Er is natuurlijk een hoop gebeurd dus hierbij een snelle update van mijn kant!

Fijne uitjes, mini-vakanties en niet bestaande vakantieplannen

Ten opzichte van begin 2020 is de lockdown nu min of meer weg en mogen we weer wat meer. Zonder gelijk helemaal los te gaan, komen er steeds meer uitjes en leuke dingen in mijn agenda terecht. Zo gingen Vriend en ik drie weken geleden voor het eerst weer naar een museum. Afgelopen weekend hadden we zelfs een mini-vakantie in Friesland met een bijzondere overnachting (waarover een andere keer meer!).

Echte verdere vakantieplannen hebben we dan weer niet. Het buitenland willen we ons om allerlei redenen niet aan wagen. En zoals het er nu naar uit ziet, is buitenland ook geen optie. Toen we vervolgens op zoek gingen naar een camping in Nederland, bleek alles al hartstikke vol. In augustus heb ik vakantie en voor nu houden we het bij leuke dagjes uit en misschien een paar keer een hotelletje. En ergens vind ik dat een prima vooruitzicht!

Een huis dat steeds meer ‘af’ is

Vorig jaar september verhuisden we naar een superfijn plekje in de Achterhoek. Vlak nadat we over waren, kwam er een strenge lockdown. Veel klusjes in huis werden daarom maar uitgesteld. Inmiddels hebben we steeds meer dingen in huis gedaan en voelt het meer ‘af’. Zover een huis echt af is dan…

Werk, ritme vinden en productiviteit

Een jaar geleden studeerde ik net af en inmiddels werk ik al een jaar! Werk bevalt nog steeds goed, maar je eerste baan starten in corona-tijd is wel een bijzondere ervaring. Daar kom ik, gek genoeg, pas nu steeds meer achter. Inmiddels werk ik een keer per week samen met een paar directe collega’s op kantoor, wat ook fijn is! Werk is erg druk en nu ik na een jaar goed ‘geland’ ben, onderzoek ik steeds meer trucjes voor productief en efficiënt werken. Heel leuk om op die manier bezig te zijn!

Wandelen, zwemmen en beweging

Eerlijk? In corona-tijd stond voor mij bewegen niet altijd bovenaan de prioriteitenlijst. Maar inmiddels heb ik dat al een paar maanden goed herpakt. Zo heb ik een abonnement op ons lokale zwembad en zwem ik iedere week trouw baantjes daar. En iedere dag zorg ik dat ik aan een flinke wandeling kom of thuis een work-out doe. Ik vind het fijn om weer goed te bewegen, zeker omdat ik merk dat het goed werkt om zo de stress en dag van je af te laten glijden.

Genieten van de kleine dingen

Het afgelopen halfjaar was niet altijd even leuk. Alle corona-berichten, drukte op werk en persoonlijke dingen die speelden: soms was het ook even te veel. Daarom probeer ik ook vooral te genieten van de kleine dingen en het positieve te zien. Een kleine greep uit de fijne, kleine dingen:

 • Mooie wandelingen hier in de Achterhoekse natuur
 • Nieuwe boeken lezen
 • Fijne afspraken met vrienden
 • ’s Avonds buiten sterren kijken
 • Nieuwe recepten ontdekken

Hoe is het met jou? Welke kleine dingen geniet jij van?

4 Reacties

 1. Ha, je bent er weer, leuk! Ik ben erg benieuwd naar het verhaal van die bijzondere overnachting.
  Audrey onlangs geplaatst…Recept: ovengroenten met feta en gekruide aardappelpartjes (vegetarisch)My Profile

 2. Leuk dat je er weer bent! Benieuwd naar je nieuwe blogjes. Een huis is volgens mij idd nooit af. Ik woon in 30m2 en dat is al nooit af.

  1. Madelon zegt:

   Haha heel herkenbaar, wij woonden hiervoor ook op 30 vierkante meter en zelfs daar konden we (zover mocht van de verhuurder) eeuwig aan sleutelen.

 3. Yay, leuk dat je er weer bent!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.