Columns

Het is klein(er) en heet Bilbo

Nog voordat we echt verhuisd waren, wisten mijn vriend en ik dat er nog iets miste in het plaatje. We hadden straks een huisje, er stond al een boompje voor ons huis (van de gemeente maar goed)… waar bleef het beestje dan? Aangezien mijn vriend is opgegroeid met katten, en ik mensen graag lastigval met kattenfilmpjes, hoefden we niet lang na te denken over welk huisdier we wilden. (Hallo, kan ik mijn eigen katten-content produceren. #katinfluencerlife) Via, via hoorden we dat iemand een per ongeluk met een nestje opgescheept zat (hij wilde zijn lieve poezenbeest laten helpen door de dierenarts en kwam er toen achter dat hij te laat was) en dus nog katten-adoptie-ouders zocht. We gingen een middagje kijken bij de enige kitten die nog vrij was. Het beestje sliep door ons hele bezoek heen en wij waren verliefd. Twee weken later, verhuisd en wel, reden wij met een kleine kitten naar huis.

Bilbo heet het kattenbeest dus. Bilbo Sniffings of Kittyshire. Voor wie de naam geen belletje doet rinkelen, hij is vernoemd naar het personage Bilbo Baggings uit het boek The Hobbit van J.R.R. Tolkien (ook bekend van Lord of the Rings en ja, The Hobbit is ook een filmtrilogie!). In The Hobbit gaat Bilbo op een avontuur, zo noemt hij het zelf. En hoewel het baasje van Bilbo’s moeder tegen ons zei dat onze kitten “het meest timide was” zat hij er behoorlijk naast. Bilbo luistert goed naar zijn naamgenoot en gaat behoorlijk graag op avontuur. Of met andere woorden: hij breekt graag alles in huis af.

Bilbo is nu een aantal weken bij ons, begroet ons het liefst de hele dag door met dit geluid (kat in filmpje is natuurlijk niet Bilbo), ziet onze kamerplanten als het meest ideale speelgoed, steelt mijn sokken de hele dag door en is het meest trots op zichzelf als hij een dood blaadje heeft gevangen. Andere hobby’s zijn water (hij is niet bang), de trap op en af rennen, spelen met aluminium folie, in de wasmachine of droger liggen, de vriezer in proberen te springen en voor de voordeur gaan zitten alsof hij visite verwacht. En oh ja vliegjes vangen. Ik hoopte dat ik hem ook in kon zetten als persoonlijk spinnen-vanger, maar dat vertikte hij.

Mijn vriend en ik zijn er nog niet over uit of Bilbo ons ziet als 1) zijn huisgenoten die hij maar in zijn huis moet tolereren 2) zijn beste vriendjes 3) de nieuwe mama’s of 4) hulpeloze mede-kittens. In ieder geval heeft hij geen respect voor eigendom van sokken, waardoor ik nu nog vaker dan eerst twee verschillende sokken draag. Alle sokken, losse dode blaadjes, bolletjes wol en balletjes van aluminiumfolie die hij ‘gevangen’ heeft, neemt hij trouwens mee naar een nog geheime plek. We zijn bang dat we over een paar jaar een meubel verschuiven en dan alle sokken van de hele buurt terugvinden.

Maar goed, dan kijkt die duivelse kat weer zo lief naar je en denk je; ach hij bedoelt het vast niet zo verkeerd. En dan aaien we hem en vergeven we alles. Ondertussen werkt Bilbo zijn wereldoverheersing verder uit.

6 Reacties

 1. Als je die naam niet zou herkennen dan mis je inmiddels best een stukje van het leven, dat gezegd hebbende Bilbo is een schatje! Bij ons is ook een kleintje en die is aan komen lopen.
  Leuke blog ik ga even verder neuzen.

 2. Wat ziet Bilbo er leuk uit. Veel woonplezier voor hem toegewenst, bij jullie.

 3. Oh wat een leukerd <3 Katten zijn altijd zoooo leuk!
  Saskia onlangs geplaatst…Verander je WachtwoordendagMy Profile

 4. Super leuk beestje en leuke naam ook! Grappig van die sokken, ik vermoed dat er zich inderdaad binnen een paar jaar zo’n scenario zal afspelen :p
  Irene onlangs geplaatst…Geproefd • Eetbaar cookie dough van The Dough BarMy Profile

 5. Wat een schatje zeg!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.