Columns

Een eigen logo!

Een flink aantal jaar geleden startte ik ’s avonds op mijn kamertje een blog. Met geen enkel idee waarover ik zou gaan schrijven (en nog veel te bang om mijn eigen naam te gebruiken) maar genoeg goede zin. Schrijven deed (en doe!) ik maar al te graag en dat deel liep ook vanzelf wel los. Als ik mijn oude blogs teruglees, krijg ik soms kriebels van hoe slecht geschreven ze zijn. En tegelijkertijd is het leuk om te zien dat ik nog steeds uit dezelfde dingen inspiratie haal. Ik schrijf over gesprekjes die ik opvang, dingen die mij opvallen en mijn eigen gedachtespinsels. Uiteindelijk kwamen daar ook verhalen bij over mijn depressieve klachten, mijn ervaringen met een angststoornis en aanmoedigingen tot zelf-liefde. Mijn blog verandert mee met hoe en wie ik ben en ik ben er trots op dat ik altijd schrijf over onderwerpen die mij aanspreken.

Er is alleen één ding op mijn blog dat nooit mee veranderen: mijn logo. Eerlijk gezegd had ik nooit een ‘echt’ logo. En wist ik ook niet goed hoe ik daaraan moest komen. Mijn Photoshop-skills zijn minimaal en mijn tekentalent ontbreekt volledig. En wat voor een logo wilde ik dan? Géén idee. Ik vertelde mijzelf maar heel lang dat ik een logo niet zo nodig vond. Ik kon prima zonder, vond ik. Alleen hoe serieuzer ik met mijn blog aan de slag ging, hoe meer ik een goed logo miste.

Een tijd terug zag ik dat mijn oud-studiegenootje Eva vaak mooie tekeningen en illustraties deelde haar Instagram Studio Bloemensoep. Ik twijfelde niet lang: haar stijl sprak mij ontzettend aan en iedere illustratie zag er zo vrolijk uit. Bovendien leek het mij heel fijn om mijn logo te laten ontwerpen door iemand die mij persoonlijk kent en mijn blog ook al eerder heeft gelezen. Dus trok ik de stoute schoenen aan en vroeg ik of Eva zin had om mijn logo te ontwerpen. Gelukkig leek het haar heel leuk om te doen!

Het proces was heel makkelijk en leuk om te doen. Ik maakte een moodboard voor Eva vol met tekenstijlen en tekeningen (van haar en anderen) die ik mooi vond. Daarnaast voegde ik tekeningen toe van dingen die mij pasten, zoals theekopjes, planten en typemachines. Ik deelde wat feitjes over mij (heeft te veel gestreepte shirtjes, draagt een bril, eigenaar van een collectie notitieboekjes), voegde een fotootje van mijzelf toe en stuurde dat op naar Eva. Hiermee ging zij aan de slag voor haar eerste ontwerp en vervolgens overlegden we heen en weer over welke kleuren pasten, wat we wilden wijzigen en wat ik nog miste. En terwijl ik maar heel vaag in mijn hoofd had wat ik wilde hebben, begreep Eva het precies (wat ik heel knap vond). En oh jongens, meisjes en panda’s: wat ben ik blij met het eindresultaat!  

In één afbeelding zie je mij én mijn blog samengevat in een heel leuke illustratie! En dat is precies wat ik wilde, een persoonlijk logo dat bij mij past.

Neem ook echt een kijkje op Eva’s Instagram en website, ze maakt de leukste dingen!    

#nonspon

6 Reacties

  1. Hij ziet er erg tof uit!
    Saskia onlangs geplaatst…4 jaar wonen | Dankjewel (t)huis!My Profile

  2. Heel leuk! Ik wil ook graag een logo voor mijn blog, maar het is een investering die ik me helaas nu niet kan veroorloven. 😉 Misschien over een tijdje!

  3. Wat een leuk logo ik vind ook de boekruggen een leuk detail.

  4. Je logo is prachtig geworden! Heel erg leuk. Zelf zou ik zoiets inderdaad ook niet kunnen. Soms heb je echt een professional nodig.

  5. Super tof! Ziet er echt heel erg mooi uit!
    Meaghan onlangs geplaatst…15 diverse zoektermen waarop mijn blog is gevondenMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.