Persoonlijk

Het is klein en verhuisd!

Zo, de laatste keer dat ik blogde zaten we nog volop in de ‘corona-zomer’ en inmiddels zitten we in (gedeeltelijke) lockdown 2.0. In augustus gaf ik nog leuke zomertips, woonde ik op een 35 vierkante meter flatje in Nijmegen en was ik net begonnen met mijn eerste baan. Inmiddels is het volop herfst, ben ik verhuisd naar een klein dorpje in de Achterhoek (waar ik vandaan kom), meteen heel wat vierkante meters rijker, al vier maanden op weg in mijn baan én huisgenoot van een kitten (waarover later meer). Dus, tijd om even bij te kletsen over wat ik zoal heb uitgespookt.

Het herfstige uitzicht niet al te ver van mijn nieuwe stekkie!
Op zoek naar een nieuwe woning

Natuurlijk het belangrijkste: mijn flatje is ingeruild voor een goede rijtjeswoning mét voor- en achtertuin (heel belangrijk!). Na een aantal jaar samenwonen in een studentenflatje in Nijmegen waren mijn vriend en ik wel toe aan iets groters. We waren er al gauw over uit dat we niet in Nijmegen wilden blijven (sorry Nijmegen, niets persoonlijks) maar ‘terug’ wilden naar de Achterhoek, waar we allebei vandaan komen. Nijmegen is een mooie stad, maar de natuur en ruimte van de Achterhoek trok ons meer. Het voelt toch iedere keer als thuiskomen. Bovendien wonen de meesten van onze vrienden en familie in de omgeving en is tijd met dierbaren toch kostbaar. We besloten daarom naar een huurwoning hier te zoeken.

Dat leverde trouwens toch ook een aantal gekke reacties op, vond ik. Mensen vonden het gek dat we de ‘grote’ stad in wilden wisselen voor een dorp of klein stadje (“Jullie zijn nog jong en er is niets te doen daar!”). Of ik kreeg opmerkingen als “Moet je niet eerst kijken waar je later gaat werken?”. Misschien een logische keus, maar wij wisten zeker dat we hier wilden wonen. En vanuit hier werk zouden zoeken.

Dat liep allemaal iets anders. Een huurwoning bleek schaars (woningen überhaupt) en na meer dan een jaar zoeken, rekenden wij erop dat we beter konden wachten tot we ooit konden gaan kopen. Ondertussen vond ik een baan in Utrecht en lag het allemaal wat stil met woningen zoeken. Slechts één reactie hadden we toevallig nog lopen. Dat waren we allebei al vergeten, totdat ik ineens een mail kreeg: u bent de eerstvolgende kandidaat!

Verhuis-gekte

Dat was rond eind augustus en daarmee begon een gekke, drukke periode. We moesten allerlei papieren aanleveren om te bewijzen dat we de woning konden betalen maar ook weer niet te rijk waren voor de woning. Daarna begonnen we zelf als een malle onze spullen in Nijmegen al in te pakken en naar onze ouders (die in de buurt van onze nieuwe woning woonden) te verhuizen. Begin september kregen we de sleutels en gingen we aan de slag met het klussen. Schilderen, nieuwe vloeren erin, meubels kopen en in elkaar zetten. Dankzij onze familie en vrienden lukten het allemaal in een enorm tempo en waren we binnen 2 weken over.

Als ik er nu aan terug denk was het een heel gekke tijd eigenlijk. Verhuizen is nou niet echt een relaxte hobby, daarnaast had ik drukte op mijn werk en kampte ik met mijn gezondheid. De eerste paar weken na het verhuizen waren Vriend en ik ook helemaal gesloopt eigenlijk. Maar oh wat zijn we blij dat we over zijn. We genieten van een groter huis, de mooie omgeving en het goede thuiskantoortje dat we hebben ingericht. Allemaal kostbare dingen in deze corona-tijd. En ondertussen genieten we ook van onze kitten die al ons harde werk gelijk weer sloopt met zijn letterlijke kattenkwaad.

En nu?

De rust is dus redelijk teruggekeerd. Kortom: tijd voor mij om weer te gaan bloggen! En natuurlijk snel mijn kitten voor te stellen aan jullie. Gelukkig hoeven we ons verder ook nog niet te vervelen. Er zijn namelijk nog genoeg klusjes te doen in huis en dingen in te richten. Of zoals mijn schoonmoeder laatst mooi samenvatte: “Het is wat met zo’n huis”.

Dus ja, hoe is het met jullie?

5 Reacties

 1. Wat fijn dat jullie een woning hebben, gefeliciteerd! Ik ben samen met mijn vriend ook druk op zoek naar een koopwoning, ook niet mijn favoriete bezigheid!
  Meaghan onlangs geplaatst…15 diverse zoektermen waarop mijn blog is gevondenMy Profile

  1. Madelon zegt:

   Nee snap ik, een koopwoning lijkt me helemaal lastig in deze tijd. Veel succes samen!

 2. Jaaa, laat zien die kitten! En gefeliciteerd met jullie huis!

  Ik snap trouwens juist heel goed dat jullie lekker in een dorp zijn gaan wonen. Ik wilde ook niet anders.
  Audrey onlangs geplaatst…Recept: perentaart met amandelspijs en stroopwafelMy Profile

  1. Madelon zegt:

   Haha kitten introductie volgt morgen in een blogje, hij verdient natuurlijk wel z’n eigen blog! En fijn, nog een dorp-medemens. Is toch wel heerlijk he <3

 3. Wat super fijn zeg, gefeliciteerd! <3
  Saskia onlangs geplaatst…They grow up so fast | Over bewust stil staan & extra knuffelsMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.