Persoonlijk

Juli ’20 | Nieuwe baan, een volwassen aankoop en de coronatest.

Terwijl iedereen om mij heen nu vakantie krijgt en op vakantie gaat, voelde het voor mij deze maand een beetje alsof de zomer al om was. Na het afstuderen in juni had ik een tijdje niet zoveel te doen en genoot ik volop van een soort vakantie. Tot deze maand! Ik startte namelijk met mijn nieuwe baan, ging druk aan de slag met mijn blog en maakte nog een hoop mee. Lees je mee met mijn overzicht van de maand juli?

Dit maakte ik mee

 • Om te beginnen: in juli veranderde toch wel een hoop! Ik startte dus met mijn nieuwe baan. Of beter gezegd, mijn eerste grote mensen baan! Van scriptie schrijven en afstuderen in coronatijd naar vier dagen in de week werken als communicatiemedewerker. Door corona werk ik overigens nog veel vanuit huis, met één of twee keer in de week een dag op kantoor. Wel wennen, maar heel leuk! Het voelt ontzettend fijn om weer aan de slag te zijn.
 • Ik maakte deze maand dan ook heel goed kennis met het fenomeen ‘mondkapjes-reizen’. Een heel avontuur steeds, al zeg ik het zelf. En met deze temperaturen ook een zweterige bezigheid.
 • Na lang twijfelen stopte ik wel met mijn vrijwilligerswerk. Sinds mijn stage bij de bibliotheek werkte ik op vrijwillige basis als content creator voor het leuke initiatief buiten zinnen. Zij stimuleren jongeren om verhalen, gedichten of spoken word te maken. Dat doen ze onder andere door middel van leuke workshops, wedstrijden, TedTalks en een festival. Ik heb er ontzettend veel geleerd, maar wil mij nu volop focussen op onder andere mijn nieuwe baan.
 • Deze maand nam ik ook afscheid van mijn oude telefoon. Na een aantal jaar trouwe dienst begaf hij het helaas. Inmiddels ben ik helemaal verliefd op mijn nieuwe telefoon.
 • Na ons avontuur bij de bakker vonden mijn vriend en ik het tijd voor nóg een volwassen stap. We kochten een nieuw koffiezetapparaat. Ons arme Senseo-apparaat werd aan de kant gezet voor een hip bonenapparaat met zo’n heus stoompijpje als melkopschuimer. De eerste dag hebben we de hele tijd verliefd ernaar zitten kijken, totdat het apparaat zelf om een beetje privacy vroeg.
 • Helaas werd ik deze maand ook ziek. Bij de eerste verkoudheidstekenen belde ik daarom maar het corona-test-nummer. En zo zat ik op een vrijdagmiddag ziek op de fiets (want: geen auto beschikbaar dat weekend) naar de test. Hoe het was? Nou prettig is anders, maar het viel mij heel erg mee. Hoe ik mijn quarantaine dagen doorkwam zal ik nog over bloggen, maar (spoiler!) de uitslag was in ieder geval negatief. Gelukkig maar!
 • Ook had ik mijzelf deze maand een boeken-koop-stop opgelegd. Mijn kast is overvol en ik heb nog zoveel boeken om te lezen. Hoe lang ik die stop volhield? Ehm, één week geloof ik. Toen vond ik dat ik mijzelf wel weer op wat boeken mocht trakteren om de zieke dagen door te komen.

 Ik schreef deze maand:

 • Ik studeerde af en dacht na over die nieuwe grote mensen fase en de dingen die daar bij komen kijken.
 • Reizen met een mondkapje vind ik (zeker met astma) best benauwend. Mijn eerste ervaring in het ov mét mondkapje riep een hoop vragen op.
 • In mijn huishouden raakte een ballon vermist. Ik kreeg twee ballonnen van mijn ouders en collega’s en nog steeds zweeft er eentje rond op zoek naar vrijheid en een beter leven.
 • Benieuwd of ik goed kan fluiten of wat ik niet kan eten? Ik schreef een blogje met 5 feitjes over mij.
 • Het koffiezetapparaat is niet de enige volwassen aankoop van mijn vriend en ik. In corona-lockdown begonnen wij namelijk aan een nieuwe fase in ons leven en kochten we brood bij de bakker.
 • Wat zou ik zeggen tegen mijn 18-jarige zelf? Daarover dacht ik na in deze blog.
 • Tot slot schreef ik een open een persoonlijk blogje over rijangst, rij-zenuwen en hoe ik daar vanaf kwam.

Andere fijne dingen van deze maand:

  Heel veel lekker eten, zowel zelfgemaakt als op terrasjes.

Genieten van het lekkere weer!

Veel wandelen, zo liep ik meer dan 5 km alleen lekker door het zonnetje.

En lekkere veel boeken lezen (ik las er zeven uit!)

Hoe was jouw maand juli?

6 Reacties

 1. Ziek zijn is een prima excuus om nieuwe boeken te kopen 😉 Fijn dat je baan goed bevalt!
  Audrey onlangs geplaatst…Recept: mini-tartelettes met zomerfruitMy Profile

  1. Madelon zegt:

   Haha daarom, af en toe mag je jezelf verwennen toch!

 2. Wat een fijne maand! Gelukkig dat de test negatief was. Hier ook ziek: echter niets met corona te maken maar een buikgriep.
  Saskia onlangs geplaatst…DIARY Juli | 10 things that made me smileMy Profile

  1. Madelon zegt:

   Oei ai dat klinkt ook niet fijn, beterschap!

 3. Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Wat een mijlpaal, zo fijn dat je aan de slag mag gaan! Ook al zo snel na je afstuderen. Bijzonder ook dat je zulk mooi vrijwilligerswerk hebt gedaan. Dat zal wel lastig zijn geweest om daar afscheid van te nemen, En wat spannend die coronatest. Gelukkig was hij negatief, maar toch vervelend dat je verkoudheidsklachten had.
  Meaghan onlangs geplaatst…Happy moments of the month (3)My Profile

  1. Madelon zegt:

   Dankjewel! Jaa het is echt super fijn, ben ook best opgelucht dat ik zo snel wat heb gevonden 🙂 En ja gelukkig was de test negatief, even verkouden zijn gaat wel weer over

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.