Persoonlijk

5 dingen die je (misschien) nog niet over mij wist

Sinds een tijdje ben ik weer volop aan het bloggen, maar daarvoor is een tijdlang stil geweest op mijn blog. Op Irene’s blog zag ik een leuk bericht met feitjes en dingen die je misschien nog niet wist. Zelf heb ik nog nooit zoiets gedaan, maar het lijkt me een leuke manier op mijzelf (opnieuw) mee voor te stellen. Dus bij deze, 5 dingen die je (misschien) nog niet over mij wist!

Hier zit ik in de stoel met mijn streepjesshirt aan. Ik heb namelijk een obsessie met streepjes shirtjes. Wil je nog meer feitjes over mij en Het is klein en het blogt lezen? Zoals over mijn lactose-intolerantie of kook hobby? Lees dan mijn blog met 5 dingen die je misschien nog wist over mij.
Gespot met streepjesshirt!

Ik heb een obsessie met streepjes-kleding

Maar dan echt hè, mijn kast bestaat grotendeels uit kleding met streepjes. T-shirts, truien, blouses en zelfs broeken. Zit er een streepje op? Dan wil ik het hebben. En weg met het idee dat horizontale strepen je dikker laten lijken en verticale strepen langer. Niets van waar, draag gewoon waar jij je lekker in voelt. Zijn dat streepjes? Doe dan streepjes all the way.

Stiekeme hobby-kok

Naast schrijven heb ik nog een aantal andere hobby’s waaronder eten (wie niet haha) en koken. Ik vind koken echt ontzettend ontspannend en doe het dan ook graag. Het liefst kook ik super uitgebreid en maak ik echt iets speciaals. Ik volg recepten uit kookboeken maar verzin ook vaak genoeg zelf recepten. Mijn favoriete keuken? Dat is wel de Italiaanse. Overigens ben ik ook heel klunzig, dat is helaas een combinatie die niet goed samengaat met koken. Hoe vaak ik wel niet rode saus over mijzelf heen heb gegooid of pannenkoekenbeslag in de gootsteen heb laten vallen…

Lelies zijn niet mijn ding

Ik houd heel erg van bloemen en vooral van gerbera’s, tulpen en trosanjers. Maar lelies? Nee bedankt. Het is niet zozeer dat ik ze niet mooi vind, maar ik vind zo, zo, zo erg stinken. Naar vieze luiers of iets. Ik kan het niet goed uitleggen maar iedere keer als ik lelies ruik kan ik de geur niet meer wegdenken. Dus wil je me ooit verrassen met een bosje bloemen? Liever dan geen lelies. Tenzij je me niet mag natuurlijk.

Ik kan niet fluiten

Geen idee of fluiten iets is wat je echt kunt leren maar ik kan het gewoonweg niet. Vroeger dacht ik altijd dat het kwam doordat ik een beugel had, maar de harde werkelijkheid is gewoon dat het fluiten-gen mij heeft overgeslagen. En als ik zeg dat ik het niet kan dan bedoel ik ook echt niet. Ik krijg niet eens een beetje geluid eruit als ik mijn lippen tuit (wat een leuke rijm deze zin)

Lactose-intolerantie

Sinds twee jaar weet ik dat ik een lactose-intolerantie heb en dus melksuiker (lactose) niet goed kan verdragen. In combinatie met een prikkelbaar-darm-syndroom zorgde dat voor veel verschillende klachten waar ik erg last van had. Er viel dan ook een hoop op z’n plek toen ik dit hoorde. Inmiddels eet ik lactosevrij en voel ik me stukken beter. En tja, zo af en toe mis ik wel lekkere dingen zoals mozzarella, ricottakaas en mascarpone. Gelukkig zijn sommige van deze producten ook lactosevrij beschikbaar en zijn er goede vervangers.

Wat is één leuk feitje over jou?

8 Reacties

 1. Tof dat ik je kon inspireren! 😀 Ik vind lelie’s ook stinken! Eerst denk ik altijd nog van hm lekker, bloemen en dan na tien minuten wil ik ze liefst door het raam naar buiten gooien (samen met de orchidee 😉 ). Ik kan ook niet fluiten trouwens én ik heb ook enorm veel streepjes – vooral – t-shirts in mijn kast. Ik vind dat dat altijd en iedereen leuk staat eigenlijk.
  Irene onlangs geplaatst…En zo brachten we bijna de hele donderdag in de auto door.My Profile

  1. Madelon zegt:

   Haha yay voor meer mensen die niet kunnen fluiten! En ja inderdaad, streepjes zijn gewoon the way to go 😉

 2. Leuk dit! Ik kan ook heel slecht fluiten, maar ik krijg er wel nog 5 seconden zacht vals geluid uit voor het genadeloos wegsterft.

  Feitje over mij: ik heb héél veel moedervlekken.
  Audrey onlangs geplaatst…Recept: vegetarische pastasalade met paprika, feta en tomaatjesMy Profile

  1. Madelon zegt:

   Hahaha dat is al 5 seconden langer dan dat ik er geluid uit krijg! Oh ja ik kan me soms ook verbazen om hoeveel moedervlekken ik heb. Gekke dingen blijven dat!

 3. Wat een leuke weetjes! Ik ben net als jij ook team streep haha. Ik heb ook veel te veel gestreepte items in mijn kast liggen, maar het staat me goed, dus waarom niet? En wat leuk dat je zo graag kookt. Dat heb ik ook. Ik sta ook veel in de keuken om nieuwe recepten uit te proberen.
  Meaghan onlangs geplaatst…Wat maakt een wo-masterscriptie anders dan een hbo-bachelorscriptie?My Profile

  1. Madelon zegt:

   Precies, go team streepjes! En wat leuk ben wel benieuwd naar je recepten 🙂

 4. Wat super leuk om deze vragen bij je te lezen. Zo ken ik je toch weer een beetje beter… Een weetje over mij hmmmm. Ik heb een hekel aan mijn teennagels knippen, ik kook nooit en kan best een aardig deuntje (zuiver) zingen.
  Saskia onlangs geplaatst…It’s TAG TIME! Too Much InformationMy Profile

  1. Madelon zegt:

   Haha leuke feitjes om te lezen! Teennagels zijn ook niet mijn favoriet moet ik zeggen haha

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.