Het is klein en maakt lijstjes

Zomer is… ♥

Sinds een paar dagen heb ik voor mijn gevoel echt een beetje zomervakantie. Goed, mijn bijbaan gaat door (wat ik niet erg vind) maar ik heb al wat langer collegevrij en mijn laatste cijfers zijn ook binnen. Ik heb alleen altijd veel moeite met die knop omzetten en echt te genieten van de zomer. Deze week had ik nog een belangrijke afspraak voor het honoursprogramma (dat ik naast mijn studie doe) dus ik zette ook nog regelmatig de wekker. Na die afspraak woensdag voelde ik mij heel erg opgelucht en vrij. Die middag zaten Vriendknul en ik in de zon op een terrasje en ineens had ik zo’n moment dat ik mij hoteldebotel-kriebel-in-de-buik-gevoel verliefd voelde. Niet op Vriendknul (goed, een beetje dan) maar op de zomer en die gekke zomerse weken. Daarom een ode aan de leuke dingen van de zomer!

Op de foto is de Ooijpolder in Nijmegen te zien. Er is uitzicht op de Waal en bij het strand liggen wilde paarden. Op de waal vaart een vrachtschip voorbij.
Zomer is dit stukje Nijmegen bezoeken ♥

♥ Lange avonden buiten zitten zodat het zelfs in de tuin of op je balkon een beetje als kamperen voelt.

♥ De Vierdaagsefeesten in Nijmegen vieren, heerlijk die festivalsfeer die dan in de stad hangt! Overal is ook wat te doen, zo gingen Broer en ik naar een concert in de kerk. Heel bijzonder! (maar eerlijk gezegd, ik vind het ook heerlijk dat wij net ver genoeg van het centrum wonen om er verder niet teveel last van te hebben)

♥ Samen met Vriendknul (of andere mensen!) terrasjes pakken en mensen kijken onder het genot van een speciaalbiertje.

♥ Aftellen totdat je op vakantie gaat! We gaan dit jaar kamperen in Friesland en ontvingen deze week een folder van de camping met alles wat we in de omgeving kunnen gaan doen, vakantiekriebels!

♥ Het balkon die volstaat met bloeiende bloemen en geurende kruiden. En van de week aten we blauwe bessen van eigen balkon (of eigen blauwe bessen plant dan hé, niet dat ze random op ons balkon groeien). Heerlijk!

♥ De hele tijd roepen “ik hoop op een warme zomer!” maar net zo blij zijn met het weer zoals het is, warm of niet.

♥ Een lijstje maken met allerlei ideeën voor dagjes uit: dierentuin, kastelen bezoeken, festivalletjes bezoeken, ‘gewoon’ naar Ikea.

♥ Overal vrolijke zomerse muziek op de radio horen en zin hebben om te dansen.

♥ Die geur van zonnebrand die overal blijft hangen.

♥ Die heerlijke geur buiten na het sproeien of een (zeldzame) regenbui.

♥ Zomer is liefde en vrolijkheid en ijsjes.

En er is nog zoveel meer fijns aan de zomer! En het gekke is dat ik de zomer tegelijkertijd ook al kriebels kan hebben naar de herfst. Zo zagen mijn moeder en ik vandaag herfstdecoratie en pompoenen bij de Action en spontaan had ik zin in Halloween, blaadjes van de bomen en nazomer. Maar eerst ga ik genieten van deze zomer!

Heb jij nog leuke plannen voor deze zomer?

2 Reacties

  1. De geur van zonnecrème vind ik ook echt geweldig! Instant zomergevoel ^^ Ik geniet er ook heel erg van maar ik heb het tegelijkertijd ook dat ik wel al zin in krijg in de herfst 🙂 Maar dat heb ik met elk seizoen. Als het dan winter is kan het ook niet snel genoeg weer lente zijn.
    Irene onlangs geplaatst…Getest | Lekkerineenpotje deoMy Profile

    1. Madelon zegt:

      Haha ja en het blijft ook zo heerlijk lang hangen die geur! Jaa ik heb hetzelfde, de hele tijd uitkijken naar de zomer en dan al heel snel weer zin hebben in de herfst. ♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.