Persoonlijk

Als geld geen probleem zou zijn

Een van de dingen waar we allemaal wel eens over fantaseren is denk ik wel: wat zou ik doen als ik nu de loterij zou winnen? Natuurlijk, money can’t buy you happiness maar toch bepaald geld voor een groot deel wel ons leven. Het is fijn om voldoende geld te hebben om de dingen te doen die je wilt doen. Of in ieder geval geld hebben om keuzes te kunnen maken. Begrijp me niet verkeerd, ook ben ik nu als student niet rijk – ik ben heel tevreden. Ik heb een dak boven mijn hoofd, genoeg geld om eten te kopen en koken en af en toe nog leuke dingen te doen. Alleen zo nu en dan fantaseer ik graag over wat ik zou doen als geld geen probleem zou zijn…

Op de afbeelding is natuur te zien met groene heuvels en de zee. Op de achtergrond staat een vuurtoren. De foto is in Noord-Frankrijk gemaakt tijdens de zomer.
Zo’n uitzicht zou ik dan wel willen kopen!

Studeren

Heel saai misschien maar iets wat ik graag zou willen doen is meer of verder studeren. Hoewel ik al heel trots en blij ben met mijn twee bachelors en de master (waar ik bijna klaar mee ben) merk ik wel dat ik heel erge druk voel door het lenen van studiefinanciering. Natuurlijk, je hebt de tijd om je schuld af te betalen maar het is geen fijn idee om aan je werkende leven te starten met een flinke schuld. En daardoor merk ik dat ik mij soms laat opjagen. Als geld geen probleem zou zijn, zou ik zeker langer doen over studeren. De tijd nemen om alle vakken, die mij interessant lijken, te ontdekken.

Reizen

Er zijn heel veel plekken op de wereld die ik nog graag wil ontdekken, maar gewoonweg geel geld voor heb. Hoog op mijn lijstje staan een rondreis door Midden- en Zuid-Europa (die ik al min of meer heb uitgestippeld), een door Scandinavië en een door Groot-Brittannië. Maar ja, zulke dingen kosten enorm veel geld. Het lijkt mij heerlijk om als ik geld heb deze reizen te maken. Op zo’n manier dat ik er de tijd voor kan nemen, alle plekjes kan zien die ik wil zien, allerlei excursies kan ondernemen en liefst – als het niet teveel geëist is – wil ik ook nog een beetje duurzame keuzes hierbij maken.

Vrijwilligerswerk

 Dit staat nu ook hoog op mijn lijstje – ik heb al een paar dingen op het oog waar ik graag een keer vrijwilligerswerk voor wil doen (bijvoorbeeld in de zomer). Maar als ik geld genoeg had, zou ik het helemaal voor een deel graag willen ‘teruggeven’ en volop de tijd nemen voor vrijwilligerswerk.

Veel concerten bezoeken

Ik houd ervan om mijn favoriete artiesten live te zien optreden, maar oei wat kunnen concerten duur zijn! Hoewel ik sommige muzikanten en bands heel graag live had willen zien, heb ik best wel eens een concert aan mij voorbij laten gaan omdat ik het gewoonweg te duur vond. Het zou heel leuk zijn als dat niet meer hoeft natuurlijk.

Nog meer boeken kopen

Goed, het is mijn plicht als literatuur student om veel geld uit te geven aan boeken (ja, dat staat gewoon vastgelegd in de syllabus hoor!). Maar dat voel ik soms wel in mijn portemonnee. Mijn boekenkasten zijn nu al overvol, maar als geld geen probleem was… Ik ben bang dat ik dan zo een bibliotheek vol heb. En dat lijkt mij heerlijk!

En nog 1000 andere dingen…

Nu ik zo zit te schrijven zijn er genoeg andere dingen die ik mij kan bedenken. Ik zou een huis willen kopen, meer biologische producten willen kopen, een eigen panda willen (oké, misschien niet zo handig), een Ikea omkopen om er een nachtje in te slapen en een volkswagenbusje aanschaffen. Maar hé, het geld heb ik nu eenmaal niet (later misschien wel, wie weet) en dat is ook prima!

Wat zou jij doen als geld geen probleem was?

5 Reacties

 1. Leuk om je lijstje te lezen! Ik vind studeren wel een hele goeie. Ik zou ook een hoop cursussen en workshops doen die ik nu vanwege de prijs laat schieten.

  Ik zou verder een groter huis willen hebben met een eigen agilitybaan en een stuk of 5 honden 😉
  Audrey onlangs geplaatst…Mijn ontwikkeling als hobbybakker: toen, nu & straksMy Profile

 2. Als ik de lotto zou winnen, zou ik mijn huis in een keer afbetalen en direct alle verbouwingen laten uitvoeren. Of ik zou misschien ergens op een meer afgelegen plek een huis kopen. Ik zou mijn huidige werk wel blijven doen maar minder dagen en gewoon rustiger leven. Niet dat ik nu zo’n druk leven heb maar niet met geld moeten inzitten maakt alles wel simpeler denk ik 🙂
  Een reisje zou ik ook wel willen maken maar dat hoeft eigenlijk niet super ver of zot te zijn.
  Irene onlangs geplaatst…Shoplog | Vintage per kilo saleMy Profile

 3. Ik snap je bedenkingen wel. Zelf ben ik ook dankbaar en ik heb nooit iets tekort gehad in mijn jeugd. Nu ook niet. Maar er zijn dromen die ik momenteel niet kan laten uitkomen vanwege het prijskaartje. Net als jij wil ik nog heel veel landen en steden bezoeken, maar ook is er nog zoveel tekenmateriaal dat ik zou willen uitproberen en dingen mee creeëren. Maar ik ben geen miljonair en voor sommige dingen moet ik ook goed sparen. Mocht ik de lotto winnen, zou ik niet enkel aan mezelf denken. En ja, als dieharde boekenwurm zou mijn boekenkast nog groter zijn als ik genoeg geld had. Een goed dik boek kost al snel 20 euro.
  Nikita onlangs geplaatst…Bucketlist | Mijn dromen en doelenMy Profile

 4. Ja, veel geld zou mooi zijn…! Als geld geen probleem was zou ik een huis kopen in Utrecht, een hele kamer volproppen met boekenkasten (en uiteraard boeken!). Maar eerst even al mijn studieschulden afbetalen.
  Daan onlangs geplaatst…Fictie | Zeg Het HaarMy Profile

 5. Reizen en mensen helpen staat bij mij ook echt bovenaan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.