Het is klein en heeft 999 vragen

999 vragen aan jezelf #17

Een tijd geleden kreeg ik het 999 vragen aan jezelf boekje. Het leek mij leuk om mijn antwoorden en gedachten met jullie te delen. Dit doe ik dan ook iedere vrijdag! Wil je eerdere antwoorden terug lezen? Kijk dan even hier!

210. Welke drie mensen zijn altijd op je verjaardag?

Mijn familie en mijn vriend! Dat zijn meer dan drie mensen, maar ach.

211. Welke drie ideeën vind je het gevaarlijkst?

Pff, dat is een moeilijke vraag zeg. Hier heb ik samen met Vriendknul even over na moeten denken. Een eng en gevaarlijk idee vind ik ten eerste dat macht of te veel macht in handen komt van technologie. Mensen die continu gesurveilleerd worden, alles laten regelen door gezichtsherkenning en vingerafdrukken en eindeloos verzamelen van data in ruil voor punten voor burgers of betere voorzieningen als burger. In de serie Black Mirror is hier een aflevering over gemaakt maar in China is het al realiteit (lees hier meer over wat ik bedoel). Ik vind dit een naar idee.
Verder vind ik het gevaarlijk als mensen ideeën hebben over beter zijn dan anderen op basis van geloofsovertuiging, politieke overtuigingen, sekse, ras en ga zo maar door. Helaas gebeurt dit nog veel te vaak. Tot slot vind ik ook gevaarlijk als mensen klimaatverandering ontkennen. Zoiets kunnen we namelijk alleen positief veranderen als we allemaal samenwerken, in plaats van dat sommigen het nog ontkennen. Het gaat wel om onze gezamenlijke toekomst.
Maar poeh hé, wat een lastige vraag!

212.Welke haarkleur heeft jouw type?

Haha, ik heb geen echt type. Maar mijn vriend heeft bruin haar! En laten we er maar vanuit gaan dat hij mijn type is 😉

213. In welke fictieve wereld zou je het liefst zijn?

Oh zoveel! De wereld van Harry Potter, Neverland, Wonderland, Middle Earth… ik zou ze allemaal wel een bezoekje willen brengen. Ik denk dat ik hier inderdaad een blogpost over ga schrijven

214. Welke kleur ogen heeft jouw type?

Opnieuw: geen type. Mijn vriend heeft groenbruingrijze ogen. Of zoiets. Ik kom er nooit uit. Zijn ogen hebben een identiteitscrisis denk ik.

215.Welke slijpvorm van een diamant vind je het mooist?

Haha geen idee. Ik ken geen eens een slijpvorm!

216. Welke keuken vind je het lekkerst?

Oh ik kan niet kiezen. Ik houd overal wel van. Bovendien ben ik gek op koken en probeer ik graag nieuwe dingen uit. Mexicaans, Spaans, Thais, Italiaans: allemaal lekker. Hoewel, misschien staat Italiaans wel bovenaan het lijstje. Ik ken eigenlijk weinig typisch Franse gerechten (behalve boeuf) dus dat wil ik graag meer proberen. Ken jij nog lekkere gerechten uit de Franse of andere keuken?

217. Welk leesteken gebruik je het vaakst?

Punt.

218. Waar was je vroeger goed in?

Waar ik nu niet meer goed in ben? Huilen? Kruipen? Zulke dingen denk ik.

219. Wat was je favoriete kinderboek?

Hahahaahha help ik kan niet kiezen. Ik kan niet eens beginnen aan een lijstje omdat ik nu al weet dat ik zoveel boeken ga vergeten. Ik vond – en vind nog steeds – Mathilda van Roald Dahl ontzettend leuk. Maar ook de boeken van Annie M.G. Schmidt, de Narnia serie, boeken van Jacques Vriens, boeken van Astrid Lindgren en oh, eindeloos veel meer.

220. Wat is je favoriete boek aller tijden?

Zeg, dit soort vragen stel je niet aan een boekenwurm en literatuurstudent he.

 

Welke keuken vind jij het lekkerst? Wat raad je me aan om echt een keer te eten? 

 

PS. Helaas ben ik woensdag van de trap gevallen en zit ik nu met een hersenschudding en wat kneuzingen thuis. Gelukkig stond deze blog al ingepland, wanneer er weer nieuwe blogjes volgen weet ik nog niet. Hopelijk snel weer!

4 Reacties

 1. Hahha mooie vragen weer. Mijn voorkeur gaat naar de Thaise / Indonesische keuken.
  Daan onlangs geplaatst…Mixtape #19 | The Spirit of RadioMy Profile

 2. Mathilda was ook mijn lievelings! En nog altijd wel een beetje. Heb zin om de film nog eens te bekijken ^^
  irene | tussenmarsenjupiter onlangs geplaatst…Deze week #32My Profile

 3. Leuke antwoorden. Nou, toevallig reis ik nu door Middle Earth! Ik heb ook Hobbiton bezocht (en er een blog geschreven). Super tof!

  En de wereld van Harry Potter is ook geweldig. Die bezocht ik in Universal Studios en dat was ongelooflijk. Zo groot, zo gaaf. Goede keuzes!
  Sheila onlangs geplaatst…Op zoek naar hobbits in HobbitonMy Profile

 4. Super leuke vragen! Mijn favoriete keuken is denk ik Aziatisch (kan ook niet anders hè? haha nee grapje). Daarnaast vind ik Mexicaans, Italiaans en Spaans ook mega lekker! Ik vind eigenlijk alles lekker haha
  Mei Qi onlangs geplaatst…(n)iemandMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.