Columns

Dilemma #22 | Snelle dilemma’s

Zo af en toe pak ik een dilemma van Dilemma op dinsdag erbij en bespreek ik die (misschien net iets té) uitgebreid. De dilemma’s zijn allemaal van Dilemma op dinsdag waar ik verder gewoon fan van ben. En lees gerust de andere dilemma’s die ik bespreek op mijn blog. Deze keer deel ik een reeks dilemma’s waar ik niet lang na over hoef te denken. Kort, maar krachtig dus!

Je reist altijd met zes loodzware koffers of je wordt de hele vakantie achtervolgd door paparazzi.

Hoewel het vooruitzicht van achtervolgd worden niet heel aantrekkelijk lijkt, kies ik dat toch liever dan een hernia oplopen door zware koffers. Bovendien: ik sta haast nooit leuk op de foto. Als ik continu gefotografeerd wordt moet er wel iets leuks tussen zitten toch? Als het na de vakantie maar afgelopen is met dat paparazzi grapje.

Je hebt een luchtalarm als wekker of als je boos bent, ga je Duits praten

Ik schrik al van een luchtalarm dat kilometers verderop staat, laat staan dat ik er eentje op mijn eigen slaapkamer heb. Nee, dan liever boos Duits praten. Ik ben niet vaak boos dus ik zal ook niet zo snel dingen zoals stomme Bratwurst en Schmetterling roepen. En trouwens, wat is er mis met een beetje Duits praten? Hartstikke goed voor mijn taalontwikkeling lijkt me!

Bij elke scheet wordt er €2,50 op je bankrekening gestort of je kunt het volume van je omgevingsgeluid bepalen

Doe mij maar die €2,50 op de bankrekening. Hoe verleidelijk het ook is om de dronken huisgenoten onder ons balkon stil te krijgen of geen last te hebben van verkeer. Het is niet dat ik de hele dag door schetend rondloop, maar laten we er niet geheimzinnig of gek over doen. Iedereen laat wel eens een scheet. En als je daarmee een zakcentje kan verdienen, prima toch?

Je tepels zijn omgewisseld met je ogen of voordat je mag eten moet je een legpuzzel oplossen van 1000 stukjes

Oei, dit zag ik even helemaal voor me. Maar nee, ik wil niet gaten knippen in al mijn T-Shirts zodat ik kan zien. En ik hoef ook niet de hele dag door een zonnebril te dragen zodat niet iedereen de hele dag naar mijn tepels staart (ook een zin die ik niet vaak typ). Bovendien, als ik vaak genoeg legpuzzels maak dan word ik er vanzelf wel handig in. Wie weet word ik wel kampioen puzzelen en verdien ik er later genoeg geld mee.

Je moet van al je afval een foto plaatsen op Instagram of als je de verwarming aanzet gaat er een sirene af

Dames en heren, ik begin een nieuw Instagram-account met alleen maar foto’s van afval. Dat is vast heel erg origineel. En goed in het kader van een realistisch beeld geven van het leven van een blogger. Niets geen bijzondere reisjes of dure merken die ik deel, maar gewoon een stinkende afvalzak. En een foto van mijn oud papier en plastic, want we scheiden keurig ons afval hier. Ondertussen zit ik er wel warmpjes bij want mijn verwarming gaat tenminste aan zonder sirene.

Wat zou jij kiezen bij deze dilemma’s? Ben je het met mij eens of pak jij de boel heel anders aan?

9 Reacties

 1. Haha ik zou allemaal dezelfde keuzes maken! Daarbij zijn 6 zware koffers meenemen op vakantie ook pokke duur :p
  Vroeger volgde ik de Facebookpagina ook maar met mijn nieuwe profiel was ik het volledig uit het oog verloren! Heb ze terug een like gegeven! 😀
  irene | tussenmarsenjupiter onlangs geplaatst…Duizend vragen aan jezelf • Deel 101My Profile

  1. Madelon zegt:

   Hahaha ja inderdaad, stel je voor hoeveel je daarvoor moet betalen! Haha ja ik vind het altijd wel een vrolijke afwisseling op mijn Facebook

 2. Ik zou ook precies hetzelfde kiezen. En hahaha vraag 4 zag ik ook voor me :’)
  Mei Qi onlangs geplaatst…andalusië is net een illusieMy Profile

 3. Haha, wat een geweldige dilemma’s! Ik moest hardop lachen om je opmerking over de zinnen die je niet vaak typt 😉 Ik zou bij alle dilemma’s exact dezelfde optie kiezen als jij, alhoewel ik bij de paparazzivraag wel even twijfelde. Maar aangezien paparazzi toch wel iets heftiger zijn dan een gewone fotograaf, kies ik toch maar voor die 6 koffers. Dan betaal ik wel dik voor een koffersjouwer ofzo 😉
  Romy onlangs geplaatst…9 goede gewoontes die ik mezelf heb aangeleerdMy Profile

  1. Madelon zegt:

   Haha een koffersjouwer is ook een creatieve oplossing. Nog niet eens aan gedacht!

 4. Haha, dit is precies wat ik nodig heb vandaag. Elke dag op werk stuurt iemand uit mijn team een ‘would you rather’-poll met een grappig dillema. Deze week is het mijn beurt om de dillema’s te verzorgen en ik had nog geen inspiratie. Nu kan ik voor de rest van de week weer vooruit :D.
  Lizzy onlangs geplaatst…Millenials and fatigue: on ‘generation burnout’My Profile

  1. Madelon zegt:

   Haha fijn dat ik je heb kunnen helpen! En leuk zo’n poll die rond gaat op je werk 🙂

 5. Leuk om te lezen zeg! Ik kan je vertellen dat achtervolgd worden door paparazzi niet zo leuk is als het lijkt. Het was dan geen echte paparazzi maar het kwam er dicht bij toen ik vorig jaar in China was. Ik was met school op uitwisseling in een gebied wat totaal niet toeristisch is, en daar als blonde Nederlander rondlopen is niet altijd even leuk. Mensen die over met je op de foto willen, stiekem foto’s van je maken of je al filmend achtervolgen. Denk dat ik dan toch liever kies voor de loodzware koffers, haha.
  Ilona Wielinga onlangs geplaatst…Inktober 2018 | Week 1My Profile

 6. Wie verzint deze vragen? Je ogen en tepels omgewisseld :’) hahaha. Dan toch maar die puzzel, terwijl ik totaal niet van puzzelen hou.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.