Het is klein en heeft 999 vragen

999 vragen aan jezelf #16

Een tijd geleden kreeg ik het 999 vragen aan jezelf boekje. Het leek mij leuk om mijn antwoorden en gedachten met jullie te delen. Dit doe ik dan ook iedere vrijdag! Wil je eerdere antwoorden terug lezen? Kijk dan even hier!

199. Zeg je weleens ‘ik hou van je’?

Zeker! Het leven is te kort om zulke dingen niet te zeggen. Laat de mensen om je heen weten dat je ze liefhebt. Ik roep het natuurlijk niet continu tegen iedereen, want ik vind ook dat zulke woorden hun waarde en betekenis moeten behouden. Maar als ik denk “hé, wat houd ik toch van je” dan spreek ik dat gerust uit.

200. Ben je weleens naar het toilet van het andere geslacht geweest?

Pff, ik geloof het niet. Gelukkig hebben we in ons huisje een ‘gender-neutrale’ toilet waar mijn vriend en ik allebei gebruik van mogen maken 😉

201. Ben je achterdochtig?

Nee, helemaal niet.

202. Ben je een control freak?

JA, JA, JA. Ontzettend erg zelfs.

203. Kun je fietsen?

Haha, daarover verschillen de meningen denk ik wel. Officieel kan ik fietsen, zonder zijwieltjes zelfs. Maar in de praktijk valt het flink tegen (kluns-alert!). Ooit ben ik tegen een keurig geparkeerde auto aan gefietst (ik weet nog steeds niet hoe) en daarbij scheurde ik een spier en kneusde ik mijn arm, pols en schouder. Dus ja, over de vraag of ik kan fietsen verschillen de meningen nogal.

204. Ben je een perfectionist?

Jazeker! Ik streef er altijd naar om het beste uit mijzelf te halen, ben niet snel tevreden en verwacht van mezelf de hoogste cijfers en kwaliteit. En op zich vind ik dat helemaal niet erg. Het levert mij veel op en stimuleert mij om hard te werken. Alleen soms moet ik mijzelf terugfluiten. Of nou ja, vaak komt het erop neer dat anderen mij terugfluiten.

205. Ben je licht ontvlambaar?

Nee, je krijgt mij niet snel echt boos. En geïrriteerd alleen wanneer ik flinke honger heb.

Vraag 206 laat ik even achterwege, dat werd me iets te persoonlijk 😉

207. Ben je vaak ziek?

Wat is vaak? Ik ben wel snel en regelmatig ziek vanwege een immuunsysteem stoornis. Ik mis een bepaald stofje en heb daarom niet zo’n goed immuunsysteem. Met als resultaat dat ik vaker ziek ben en goed moet opletten of het niet erger wordt. Meestal ga ik daarom op tijd naar de dokter!

208. Meld je je weleens ziek terwijl je dat eigenlijk niet bent?

Nee helemaal niet, ik werk eerder te lang door. Ik probeer mijzelf te leren dat eerder thuis blijven en rust nemen soms juist beter is, omdat je sneller herstelt.

209.Welke drie dingen had je nooit moeten doen?

Er zijn vast wel dingen die ik nooit had moeten zeggen of had moeten doen, maar niets schiet mij zo te binnen. Ik heb ook zeker geen spijt van hoe ik dingen heb gedaan. Ik ben heel tevreden over waar ik nu ben en wat ik nu doe. Natuurlijk, er zijn dingen die ik misschien achteraf anders had gedaan of beter had willen doen maar geen dingen die ik nooit had moeten doen.

Zeg jij vaak ‘ik hou van je’? 

6 Reacties

 1. Haha, je opmerking over het genderneutrale toilet! Past mooi bij de discussies van vandaag de dag 😛
  Ik vind je antwoord op de laatste vraag ook heel mooi trouwens. Je hebt helemaal gelijk. Het is nergens voor nodig om spijt te hebben van dingen die je hebt gedaan, want uiteindelijk hebben al die dingen je gemaakt tot de persoon die je nu bent.
  Ik zeg zelf eigenlijk niet heel vaak ‘Ik houd van jou’, maar dat komt ook doordat ik geen vriend heb 😛 Af en toe zeg ik iets in die trant tegen mijn ouders. Aan vriendinnen probeer ik wel regelmatig te laten blijken dat ze me heel dierbaar zijn, maar dat zeg ik dan op een andere manier.
  Romy onlangs geplaatst…Zevenlandenhuizen | Een unieke hotspot in AmsterdamMy Profile

 2. Ik zeg het meestal niet in woorden, maar wel in daden. Ik weet niet hoe het komt, maar de woorden uitspreken valt mij meestal wel moeilijk. Ik ben het ook niet gewend om het zo gewoon te zeggen. Dan doe ik liever een daad die de ander gelukkig kan maken. Is een andere manier, maar eigenlijk komt dat een beetje op hetzelfde neer, denk ik 😉

  1. Madelon zegt:

   Met daden is ook heel erg mooi, soms zegt dat nog wel meer dan alleen met woorden!

 3. Ik heb nog nooit tegen iemand ‘Ik hou van je’ gezegd.
  Daan onlangs geplaatst…Fictie | Things That You WantMy Profile

 4. Leuk om te lezen! Op vraag 200 kan ik ja antwoorden: als de rij bij de dames ZO lang is, ga ik zo bij de mannen plassen, no problem haha. Ik hou van je zeg ik niet heel erg vaak, maar als ik het zeg meen ik het uit de grond van mijn hart. Zeg het ook tegen weinig mensen.

  1. Madelon zegt:

   Haha dat is ook zo, en de rij bij de dames is vaak ook laaaang! Weinig zeggen maar heel erg menen is ook heel mooi en waardevol!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.