Weekly notes

Weekly Notes #1

In dit overzicht deel ik wat ik zelf schreef, welke andere blogs ik las en wat ik nog meer deed. 

Deze foto maakte ik afgelopen week tijdens een wandeling

Gelezen

Evelien van By-Evelien schreef een mooie blog over haar gedachten over afvalmethodes. Haar oproep om je eigen lichaam te waarderen en respecteren sprak mij enorm aan! Lees hier haar artikel.

Op de blog Vaker Vrolijk van Romy verscheen een mooi artikel met praktische tips om voor jezelf op te komen en assertief te zijn. Persoonlijk ben ik nogal onzeker en verlegen, maar Romy’s tips zijn zeker behulpzaam! Lees hier de tips!

Engelse blogger Rebecca van FromRoses schreef een tijdje terug al op haar blog over waarom het ook belangrijk is om het saaie, alledaagse leven te delen op sociale media en blogs. Haar artikel is mooi geschreven maar, voor mijn gevoel, ook ontzettend relevant. Alleen op Instagram worden, naar mijn idee, veel luxueuze levensstijlen gepromoot waarin mensen elke dag op een nieuwe bestemming zijn, in de meest luxe hotels slapen en standaard ontbijten met champagne. Belangrijk dus om ook wat realistische weerspiegelingen van het ‘echte’ leven te zien op het internet. Je leest het artikel van Rebecca hier.

Gekeken

Al een tijdje volg ik de Youtuber Hannah Witton. Ze omschrijft zichzelf als een sex-education-youtuber en op haar kanaal plaatst ze regelmatig filmpjes waarmee ze taboes rondom seksualiteit, hormonen en nog veel meer probeert te doorbreken. Onlangs plaatste ze een rondetafelgesprek met vier andere Youtubers en activisten over seksualiteit en lichamelijke beperkingen. Ontzettend interessant maar ook heel belangrijk om meer over te leren. Bekijk het filmpje hier.

Gedaan

Helaas was ik deze week zelf ziek en bracht veel tijd in bed door of oververmoeid in de collegebanken (want: aanwezigheidsplicht). Verder probeer ik mijn flatje een beetje in herfstsfeer, nee, Halloweensfeer te brengen want ik ben echt een enorm fan van Halloween. Dat betekent ook dat mijn vriend en ik alle Harry Potter films en Fantastic Beasts and Where to Find Them opnieuw kijken want dat is mijn ultieme herfstfilm haha.

Gemist? Dit kwam er deze week online.

Op Het is klein en het blogt verschenen deze week weer een aantal blogs. Gemist? Kijk hier welke blogs er online kwamen.

Het is klein en het kletst | Voor jezelf kiezen

5 dingen die ik graag wil leren

999 vragen aan jezelf #15 

 

Welke mooie artikelen las jij de afgelopen week? Deel het gerust in een reactie hieronder!

En alvast een fijne nieuwe week gewenst!

4 Reacties

 1. Wat fijn dat je je favoriete blogs van de week deelt! Vind het altijd leuk om nieuwe bloggers en vloggers te ontdekken. Mooie post van Rebecca. Kende haar nog niet, maar ben d’r nu gaan volgen.

  1. Madelon zegt:

   Ja ik vind het ook altijd leuk om nieuwe bloggers te ontdekken! Rebecca volg ik zelf ook nog niet zo lang, maar ik heb haar hele blog al van onder tot boven gelezen haha!

 2. Ik ben door jou Hannah gaan volgen en ik vind haar echt heel tof! De blog van Rebecca ga ik ook eens bekijken. Inderdaad altijd tof om nieuw leesvoer te ontdekken!
  irene | tussenmarsenjupiter onlangs geplaatst…Day zero project | Update 8My Profile

  1. Madelon zegt:

   Leuk om te horen dat je haar ook zo tof vindt! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.