Persoonlijk

5 dingen die ik graag wil leren

Eerlijk is eerlijk: ik ben gek op leren. En naar mijn idee ben je ook niet helemaal uitgeleerd. Maar bij mij komt ‘leren’ meestal neer op met mijn neus in de boeken zitten of eindeloos papers schrijven voor de uni. Met veel plezier, dat wel! Er zijn alleen een hoop andere (meer praktische) dingen die ik graag een keer hoop te leren. Welke dingen dan? Dat lees je in deze blog!

Fotograferen | Ik ben helemaal niet zo goed in mooie foto’s maken en kijk altijd met een tikkeltje (goed bedoelde!) jaloezie naar de mooie foto’s die mensen online slingeren. Dat zou ik ook heel graag willen kunnen. Het lijkt mij daarom ontzettend leuk om een keer een fotografie cursus te doen! Maar ja, dingen zoals geld voor een goede camera (hallo telefooncamera!) en voor de cursus zelf hé. Daarom staat een cursus fotografie volgen voorlopig nog op de wishlist.

Piano spelen | In het huis van mijn ouders staat al jaren een verwaarloosde en eenzame piano. Ik zou hem (of is een piano een haar? Nooit aan hem/haar/het gevraagd eigenlijk) heel graag gezelschap bieden, maar ik kom niet verder dan Vader Jacob spelen. En zelfs daaraan twijfel ik of ik het goed doe. Als de piano ooit gestemd wordt (kijkt lief naar haar ouders) zou ik dit maar wat graag oppakken en willen leren!

Zelfverdediging leren | Ooit zat ik een tijdje op boksen, via het sportcentrum van de universiteit. Ik vond het ontzettend leuk, vooral omdat het heel stoer voelde en ik merkte dat ik mij er zelfverzekerd door voelde. Alleen toen kreeg ik een keer per ongeluk een klap in mijn buik, bracht ik een middagje bij het ziekenhuis door en bleek ik een gekneusde buikwand te hebben (blijkbaar kan dat?). Daarna liet ik het boksen maar voor wat het is, omdat ik mij er toch niet helemaal prettig bij voelde. Toch zou ik graag een zelfverdedigingssport willen doen. Misschien iets minder fysiek zoals boksen, maar wel eentje waar mijn zelfvertrouwen bij zal groeien.

Breien en haken |Bij breien en haken dacht ik vroeger aan oude omaatjes, specifiek mijn eigen oma’s. In een ver verleden heeft mij, inmiddels overleden, oma mij wat tips en tricks gegeven over hoe breien werkt. Helaas heeft mijn zevenjarige ik dat niet onthouden en ben ik het talent ervoor verloren. Inmiddels ben ik wel nieuwsgierig naar hoe het ook alweer werkt. Ik heb een beginnerssetje van haken en breien gekocht, alleen nu moet ik er nog aan beginnen…

Een taal | Op de middelbare school kreeg ik naast Nederlands en Engels ook Frans en Duits. Ik vond de taalvakken ontzettend leuk en haalde ook hoge cijfers. Maar op de universiteit doe ik er nog weinig mee (behalve het lezen van teksten) en ik merk dat mijn kennis en spreekvaardigheid minder wordt. Toen ik afgelopen zomer in Frankijk was, kwam mijn Frans ineens weer terug. Actief er mee bezig zijn, dat is de truc. Dus wacht ik af tot de taalcursussen van de uni weer beginnen. Wie weet…

Wat zou jij graag weer (opnieuw) willen leren?

10 Reacties

 1. Voor een mooie camera zou ik gewoon facebook groepen in de gaten houden. Er worden soms echt hele mooie gebruikte camera’s aangeboden voor een leuke prijs. Als beginner maakt dat echt helemaal niks uit.

  Je hebt trouwens echt een leuke blog!
  Roos | So it’s Rose onlangs geplaatst…It´s a thing, almost 3 years captured in a magazineMy Profile

  1. Madelon zegt:

   Oh dat is een goede tip inderdaad, dankjewel! En dankjewel voor je mooie compliment 🙂

 2. De laatste drie punten staan ook hoog op mijn lijstje om een keer te leren. Ik ben vooral gek op talen, maar mijn Frans en Duits zijn inmiddels wel wat weggezakt helaas. Het lijkt me heel tof om daar nog een keer een cursus voor te volgen om mijn skills weer wat te verbeteren. En van die gehaakte knuffeltjes vind ik er altijd zo tof uitzien. Lijkt me geweldig om dat te kunnen! Bij mij is alleen de tijd vaak het probleem, want ik heb al iets te veel hobby’s, haha.

  1. Madelon zegt:

   Ja jammer hoe snel dat wegzakt als je het niet meer vaak gebruikt he! Haha ja tijd is inderdaad ook een dingetje. Er zijn ook zoveel leuke dingen om te doen, maar helaas maar zo weinig uur in een dag.

 3. Piano spelen zou wel erg tof zijn, of gewoon een instrument. Vroeger kon ik blokfluit en gitaar spelen, maar gaat me nu niet meer lukken haha, beetje stoffig 😉

 4. Ik zou ook wel graag piano leren spelen. Mijn ouders hebben ook een ongebruikt exemplaar staan en ik hoop dat ik hem ooit in mijn huis krijg. Haha 😀 En breien wil ik ook graag leren!
  irene | tussenmarsenjupiter onlangs geplaatst…Deze week #30My Profile

  1. Madelon zegt:

   Haha wat is dat met ouders en ongebruikte piano’s 😉 Ik zou de piano van mijn ouders ook graag willen hebben, maar nu past hij alleen nog maar op mijn balkon. Voor een volgend huis of flatje dan maar 🙂

 5. […] 5 dingen die ik graag wil leren […]

 6. Wat een leuke punten heb je opgeschreven! Ik zou zelf ook nog wel wat fotografie kunsten willen leren voor het bloggen enz.

  1. Madelon zegt:

   Dankjewel! Jaa precies, voor het bloggen is leuke foto’s kunnen maken heel handig 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.