Columns

Dilemma #21 | 3 uur slaap of president?

Om de twee weken ga ik in op een dilemma van Dilemma op dinsdag. Sommige dilemma’s komen uit Het grote dilemma op dinsdag boek en andere van de gelijknamige Facebook-pagina. Ik sta verder los van de Dilemma op dinsdag organisatie, maar ben er gewoon fan van. Kijk daarom gerust een keer op hun Facebook-pagina (klik). Lees hier (klik) de andere dilemma’s waarover ik schreef.

Je hebt maar drie uur slaap nodig per nacht OF je bent voor één dag president van een land naar keuze

Om eerlijk te zijn, vind ik slapen heerlijk. Het ritueel dat eraan voorafgaat vind ik ook een fijne manier van ontspannen. De kamer opruimen, tandenpoetsen en gezicht wassen, mijn wekker zetten, de dag doornemen en nadenken over wat er morgen op de agenda staat en even lezen. Bovendien ben ik vaak en snel moe, dus heb ik al gauw veel slaap nodig. Als ik nu maar drie uur slaap per nacht zou krijgen, zou ik gek worden.

Natuurlijk is het wat anders als ik de slaap niet écht nodig heb. Als ik na drie uur slapen ben uitgerust, zou ik technisch gezien de rest van mijn slaap niet missen. Ik zou bij wijze van spreken midden in de nacht op kunnen staan. Ineens houd ik dan ook veel meer tijd over in een dag. Oh, wat een hoop dingen kan ik dan ineens doen. Maar toch hé, lijkt het me niets. Los van het feit dat ik gewoon graag slaap (zonder lui te klinken, het is gewoon een feit haha) lijkt het me gewoon raar als je ’s nachts op bent. De rest van de wereld slaapt dan, dus zo heel veel kun je ook niet doen. Het lijkt me eenzaam en de kans op verveling is natuurlijk ook groot.

Maar: er staat dat ik maar drie uur slaap per nacht nodig heb. Er staat niets over hoelang ik kan slapen. Wie weet kan ik nog steeds acht uur slaap pakken, maar is het gewoon niet erg als ik een keer om twee uur ’s nachts wakker word. En dat is wel weer handig.

De andere optie is dat ik voor één dag president ben van een land naar keuze. En dat lijkt me nog beangstigender. Om te beginnen zou ik zo geen land weten waarvan ik de ‘leider’ zou willen zijn. Dus dan ga ik voor de veilige optie van een land dat ik al ken: Nederland. En vervolgens: wat doe ik op zo’n dag? Moet ik dan gewoon de agenda van Rutte volgen of mag ik doen wat ik wil? En zijn de consequenties van mijn acties blijvend? Of is iedereen het gewoon weer na een dag vergeten? Wat als er juist op die dag iets belangrijks gebeurt en ik de verkeerde beslissing maakt? Wat als ik een wet goedkeur dat iedereen gratis bellenblaas krijgt en vervolgens daardoor de dag erna een bellenblaasrel uitbreekt? Krijg ik dan de schuld? Het lijkt me veel te lastig om een land te leiden, zeker voor een dag.

Ik denk dat ik ga voor ‘drie uur slaap per dag’. Als ik dan wel gewoon acht uur slaap mag pakken als ik dat wil. En als het nodig is, sta ik lekker vroeg op en begin ik alvast aan mijn ‘to-do list’. Lijkt me handig!

Wat zou jij kiezen: 3 uur slaap of president voor een dag?

7 Reacties

 1. Lastig hoor! Maar ik kan echt niet zonder slapen. En 3 uur is echt te weinig.

  1. Madelon zegt:

   Haha ja drie uur is wel heel weinig inderdaad!

 2. 3 uur.. Dat is écht erg weinig zeg… Lastige keuze, want president zijn lijkt me ook helemaal niets

  1. Madelon zegt:

   Precies, blij dat ik hier net echt over hoef te kiezen!

 3. Haha wat een grappige vraag! President zijn van een land lijkt mij helemaal niks (sorry, not sorry, – haha) en drie uur slaap is echt veel te weinig… Hihi lastig!!!!
  Wat een leuke blog heb je:-) Ik ga snel even verder kijken.
  Liefs!

  1. Madelon zegt:

   Dankjewel voor je compliment! En ja echt lastig hé, blijf dat ik niet echt hoef te kiezen haha

 4. Ik ben ook heel blij dat er andere ‘vrijwilligers’ zijn voor de job van president. Maar ik houd ook echt van m’n bedje… dilemma hoor!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.