Het is klein en maakt lijstjes

Summer to-do list

Sinds vorige week heb ik eindelijk vakantie. Of nou ja, helemaal officieel voelt het nog niet want ik moet nog een aantal cijfers terugkrijgen. En echt op vakantie ga ik over drie weken. Voor nu voelt het een beetje als een gekke periode waarin ik ineens, na weken van tentamens, niets meer hoef te doen en ook niet goed weet wat ik moet doen. Ken je dat gevoel? Dat je de eerste dagen van de zomervakantie niet goed weet wat je moet doen en maar een beetje zoekt naar een ritme? Om dat op te lossen besloot ik voor mijzelf een ‘to-do list’ te maken met dingen die ik graag deze zomer wil doen of ga doen. Lees je mee?

Landgoed Park Zypendaal
 • Doorgaan met mijn ‘reading challenge’. Voor het derde jaar op een rij doe ik mee aan een ‘reading challenge’. Ik heb een bepaalde hoeveelheid aan boeken die ik wil lezen, dit jaar 52. Ik zit aardig op schema en heb momenteel al 31 boeken gelezen. Deze zomer wil ik dit ritme volhouden en lekker veel lezen. Na de zomer start ik met de master Europese Letterkunde, wat gewoon nog meer lezen maar dan voor studie betekent. Helemaal prima!
 • Op vakantie! Vorig jaar waren Vriendknul en ik drie daagjes naar Maastricht als vakantie en dat was heerlijk. Dit jaar gaan we lekker Frankrijk en wel voor tien dagen. En oh oh, wat heb ik daar zin in. We hebben een camping geboekt die vlakbij de zee zit (of het kanaal moet ik zeggen). En als we een beetje mooi weer hebben (ik duim ervoor!) kunnen we daarvan heerlijk genieten.
 • Yoga verder oppakken. Een paar maanden terug ben ik begonnen met yoga via een app op mijn telefoon. Mijn doel is om flexibeler te worden en door te gaan met afvallen. Daarnaast helpt het mij enorm om te ontspannen en piekergedachtes tegen te gaan. Alleen de laatste paar weken schoot het er nogal eens bij in door de tentamens. Daarom wil ik deze zomer het verder oppakken en een mooi ritme opbouwen.
 • Veel wandelen. Wandelen, of meer hiken, vind ik een heerlijke vorm van beweging. Ik vind het ontzettend leuk om nieuwe stukjes natuur te vinden en daar in alle rust doorheen te lopen. Een tijd terug hebben Vriendknul een tocht van 15 kilometer in de omgeving van Arnhem gelopen. Daar zagen we zoveel meer mooie paden, dat we de tocht graag nog een keer gaan doen.
 • Uitstapjes maken. Nieuwe steden verkennen, nieuwe eettentjes ontdekken, nieuwe musea bewonderen: ik houd ervan. En geen beter moment om op ontdekkingstocht te gaan dan in de vakantie. Oké behalve dat mijn studenten-ov niet geldig is. Maar dat laten we even buiten beschouwing. Deze zomer zou ik graag naar Haarlem, Rotterdam, Groningen en Tilburg willen. Als je nog leuke tips hebt voor die (of andere) steden, let me know!

Wat heb jij op de planning staan voor deze zomer?

3 Reacties

 1. Zo te horen heb je een zomer vol leuke plannen in het vooruitzicht. Heerlijk! En wat leuk dat jullie 10 dagen naar Frankrijk gaan! Zelf wil ik deze zomer ook een aantal tripjes naar Nederlandse steden maken. Er zijn nog zo veel toffe plekken in Nederland te ontdekken! Gaaf trouwens dat je een master letterkunde gaat doen. Boeken lezen voor je studie en je daar verder in verdiepen, dat klinkt best tof 😉

 2. Britt zegt:

  Welke app gebruik je voor yoga? Een hele fijne vakantie!

  1. Madelon zegt:

   Sorry voor de late reactie, dat is er helemaal bij in geschoten met de vakantie! Ik gebruik de app Daily Yoga (voor Android). Hij is gratis maar je kan er ook voor betalen, dan heb je net iets meer functies en opties. Al vind ik de gratis versie al best uitgebreid. Wie weet schrijf ik er wel een keer een artikel over 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.