Persoonlijk

Ik leef nog hoor!

Zo, dat was lang geleden. Om eerlijk te bekennen: ik wist net zelfs mijn inloggegevens even niet meer. Dat zorgde wel voor een paniekmomentje. Maar goed, na honderd wachtwoorden uitproberen lukte het en hier ben ik weer.

Eerlijk gezegd heb ik een nogal drukke en chaotische tijd achter de rug. Iedere keer als ik weer zin had om te bloggen, kwam er wel weer iets anders tussen. Zonder jullie ellenlang te vervelen met smoesjes en excuses, wil ik toch even vertellen waar ik de afgelopen tijd uithing.

Mijn laatste post stamt namelijk uit januari 2018 en daarna volgde een radiostilte. De reden: ik had de ziekte van pfeiffer. Ik kan mij er eerlijk gezegd niet veel meer van herinneren, behalve dat ik vooral dagenlang in bed lag. Op een gegeven moment sliep ik zo’n 14 – 16 uur per dag, net zo veel als mijn neefje van toen vier maanden oud. En op de momenten dat ik wakker was of energie had, ging dat allemaal uit naar mijn studie en bijbaan. Gelukkig kreeg ik veel hulp van studiegenoten die hun aantekeningen deelden en kon ik vanuit huis werken voor mijn bijbaan. Wonder boven wonder haalde ik ook al mijn tentamens (ik snap nog niet goed hoe) en ergens in mei begon ik eindelijk  een beetje op te knappen.

Helaas kwamen er naast de pfeiffer nieuwe klachten bij. Ik wil niet te veel details geven, maar na een hoop bloedonderzoeken, bezoekjes aan het ziekenhuis, bezoekjes aan de diëtist en verschillende diëten later volgde de diagnose prikkelbare darmsyndroom. De oplossing? Maagbeschermers slikken en met diëten uitproberen voor welke voeding ik gevoelig ben. Glutenvrij eten was een ramp, maar sinds kort eet ik lactosevrij/lactose-arm en dat helpt enorm!

Daarnaast was ik dus druk bezig met mijn studie want ik wil voor september mijn tweede bachelor binnen hebben en moest dus een scriptie schrijven. Ik schreef mij in voor een masteropleiding (Europese Letterkunde!) en solliciteerde op het Honoursprogramma voor extra gemotiveerde studenten (het gesprek volgt nog, spannend!).

En nu heb ik ondertussen, terwijl ik mijn cijfers afwacht, vakantie. En eindelijk weer energie en minder gezondheidsklachten. En te veel tijd. En dus weer tijd om het bloggen op te pakken. Daar gaan we voor!

Hoe was jullie leven het afgelopen halfjaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.