Het is klein en heeft 999 vragen

999 vragen aan jezelf #13

Een tijd geleden kreeg ik het 999 vragen aan jezelf boekje. Het leek mij leuk om mijn antwoorden en gedachtes met jullie te delen. Dit doe ik dan ook iedere vrijdag! Wil je eerdere antwoorden terug lezen? Kijk dan even hier!

146. Heb je een aartsvijand?

Ik hoop het niet zeg!

147. Ben je weleens vreemdgegaan?

Nee.

148. Ben je gelovig?

Hier ging ik een paar weken eerder al uitgebreid op in. Als je daarover wilt lezen, mag je hier klikken.

149. Ben je religieus opgevoed?

Mijn ouders hebben mij, mijn broer en zus Rooms-Katholiek opgevoed. Niet heel streng, maar ze hebben ons wel de waarden van dit geloof meegegeven. Daarnaast ging ik als kind regelmatig mee naar de kerk en heb ik ook mijn vormsel gedaan. Ik heb het nooit als ‘dwingend’ ervaren en ben juist heel blij dat ik dit heb meegekregen in mijn opvoeding.

150. Ben je bang voor de dood?

Ja, best wel eigenlijk. Toen ik last had van mijn depressie begin dit jaar hield ik mij er heel erg mee bezig. De gedachte dat ik of een dierbare dood kon gaan, overheerste toen heel sterk. Dat is gelukkig nu veel minder. Ik kan het meer relativeren en de gedachte van mijn afzetten. Toch blijf ik het een eng idee vinden.

151. Geloof je in leven na de dood?

Ik zou het ergens graag willen geloven. Als er zoiets bestaat als een leven na de dood of reïncarnatie, lijkt me dat heel geruststellend en troostend. Maar rationeel gezien krijg ik mijzelf niet zover om erin te geloven.

152. Heb je weleens een auto-ongeluk veroorzaakt?

Nee gelukkig niet!

153. Is er buitenaards leven?

Poeh hé, ik zou het niet weten. Een citaat dat ik hier heel mooi bij vind passen is dit: “Two possibilities exist: either we are alone in the universe or we are not. Both are equally terrifying.”

154. Geloof je in de evolutietheorie?

Ja. Al moet ik toegeven dat ik mij er nog nooit heel erg in heb verdiept.

155. Lees je je horoscoop?

Haha, ja soms wel! Ik denk dat iedereen zich er wel eens schuldig aan maakt. Of ik erin geloof, dat is een tweede…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.