Het is klein en maakt lijstjes

Blijmakers | Hier word ik vrolijk van

Officieel is het vandaag, 15 januari, Blue Monday. Al heel lang geleden schreef ik een post over hoe ik deze dag dikke, vette onzin vind. En veel andere nieuwsbronnen, wetenschappers en blogger zijn het mij eens dat het dikke, vette onzin is. Maar toch blijft Blue Monday een soort van bestaan. Toegegeven, soms is het inderdaad zonde dat het weekend voorbij is. En vandaag schijnt het ook nog eens slecht weer te worden. Het lijkt daarom inderdaad een beetje op een Blue Monday. Daarom vertel ik de blog van vandaag over vijf dingen die weinig tijd kosten en waar ik snel vrolijk van word. Hopelijk jij ook!

Vrolijke filmpjes kijken

Er zijn films en series waar ik heel vrolijk van word, maar dat kost al snel veel tijd. Daarom kijk ik ook graag naar vrolijke filmpjes of fragmenten op Youtube. Ik zoek bijvoorbeeld naar filmpjes met de grappigste momenten van een seizoen van een serie of programma. Of ik kijk naar een verzameling van kattenfilmpjes. Andere filmpjes waar ik vrolijk van word zijn die van Google Translate Sings (Klik hier om te luisteren! ) en Buzzfeed Weirdest Misheard Lyrics (klik hier om te luisteren!)

Me-time

Het klinkt misschien cliché, maar het is wel heel erg waar: van een paar minuten me-time word ik heel vrolijk. Het liefst ga ik even op de bank zitten (of zelfs in bed liggen!) met een kop thee en een leuk boek. Of ik zet muziek aan die ik mooi vind en probeer gewoon even helemaal niets te doen verder. Als is het maar vijf minuutjes, daarna ben ik toch weer helemaal opgeladen

Uitkijken naar de leuke dingen

Soms heb je gewoon ergens geen zin in, zie je ergens tegen op of zit het allemaal even niet mee. Wat mij dan enorm kan helpen, is uitkijken naar de dingen die wel leuk zijn. Niet de leuke dingen die pas over een jaar gaan gebeuren, maar de kleine dingen waar je naar uitkijkt die dag of week. Bijvoorbeeld een leuke afspraak van die week, lekker avondeten waar je naar uitkijkt of fijn rustmoment waar je zin in hebt.

Vrolijke muziek aanzetten

ABBA is één van mijn grootste guilty pleasures waar ik altijd blij van word. Als ik me een beetje down voel, zet ik dus gerust ABBA-muziek heel hard aan. Een beetje wild mee dansen en ik ben weer vrolijk!

Tijd nemen

Last but not least: geef jezelf de tijd en ruimte om even niet vrolijk te zijn. Het klinkt misschien heel stom, maar je kunt nu eenmaal niet altijd vrolijk rond stuiteren. Als je je even down voelt of minder vrolijk is dat eigenlijk helemaal oké. Laat die bui even voor wat het is, gun jezelf wat rust en de vrolijkheid komt vanzelf wel weer terug!

 

Waar word jij snel vrolijk van? 

 

1 Reactie

  1. Hahaha, in lijn met je grappige filmpjes: ik vind valfilmpjes echt hilarisch. Kan ik naar blijven kijken!
    Sam – singlereadytomingleblog onlangs geplaatst…Mr. Nice GuyMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.