Het is klein en heeft 999 vragen

999 vragen aan jezelf #12

Een tijd geleden kreeg ik het 999 vragen aan jezelf boekje. Het leek mij leuk om mijn antwoorden en gedachtes met jullie te delen. Dit doe ik dan ook iedere vrijdag! Wil je eerdere antwoorden terug lezen? Kijk dan even hier!

135. Lezen of schrijven?

Daar ga ik niet tussen kiezen hoor! Ik doe beide graag.

136. Televisie of radio?

Eerlijk gezegd kijk ik niet veel écht televisie meer. Radio luisteren doe ik vooral in de auto. Thuis luister ik naar cd’s, lp’s of Spotify.

137. Welke drie televisieprogramma’s volg je?

Ik kijk dus niet echt veel televisie meer. Er zijn wel programma’s die ik wel eens kijk, zoals het nieuws, Heel Holland bakt en Het beste brein. Maar echt volgen doe ik niet. Ik kijk vooral naar series op Netflix eigenlijk. En als je mij daar naar vraagt, zijn het weer teveel series om op te noemen. Momenteel kijk ik vooral naar Brooklyn 99, The Good Place en Lucifer. Alle drie aanraders als je lekker wilt ontspannen. Ze kijken namelijk heel makkelijk weg.

138. Welke drie dingen vind je leuk aan je moeder?

Ai, gemeen om naar maar drie dingen te vragen (slijmslijm haha). Mijn moeder is ontzettend zorgzaam. Ze houdt ook altijd ontzettend veel rekening met anderen. En daardoor soms weer iets te weinig met haar zelf. Ik vind mijn band met haar ontzettend leuk. Ik weet namelijk dat ze er altijd voor mij en de rest van mijn familie zal zijn, maar ik kan ook gezellig en zorgeloos met haar op stap. En oh ja, ze heeft de leukste manieren om mensen het naar het zin te maken. Sinds ik uit huis ben, haalt ze bijvoorbeeld altijd een avocado in huis als ik voor een weekend naar huis kom. Gewoon omdat ik ze lekker vind.

139. Welke drie dingen vind je leuk aan je vader?

Opnieuw, gemeen om naar maar drie dingen te vragen! Ik mag mijzelf namelijk heel gelukkig prijzen met mijn ouders (even zonder slijmen, ook al klinkt het wel zo haha!). Ik vind het ontzettend leuk dat mijn vader zijn eigen liefde voor schrijven heeft ontdekt en ook graag blogjes schrijft (je kunt ze hier lezen). Het is ook leuk om te zien hoe blij hij wordt van het schrijven. Overigens is zijn enthousiasme voor dingen die hij leuk vindt altijd aanstekelijk! Ik vind het fijn dat ik ook bij mijn vader altijd terecht kan. Hij blijft namelijk rustig en weet mij daarmee ook altijd gerust te stellen. En nog leuker is om te zien hoe mijn ouders na zoveel jaar samen nog altijd gek op elkaar zijn.

140. Hoeveel computers bezit je?

Eéntje, mijn laptop namelijk. Die heb ik inmiddels zo’n drie jaar geloof ik. Mijn vriend heeft zelf ook een desktop-computer in ons flatje staan. Daar mag ik best gebruik van maken hoor. Maar aangezien hij zelf de onderdelen heeft gekocht en de computer heeft gemaakt (vraag me niet hoe) is het natuurlijk wel zijn computer.

141. Hoeveel uur per dag breng je achter een bureau door?

Oei, teveel denk ik! Het verschilt wel erg. Op maandagen werk ik vaak en dan zit ik gerust van half negen tot vijf achter een bureau te werken. Als ik college heb, zal het wel wat minder zijn. Ik loop namelijk van mijn huis naar het station (zo’n tien minuten) en pak vanaf daar de bus naar de universiteit. En terug doe ik het net zo. Maar ja, in college zelf zit ik natuurlijk wel achter mijn bureau.

142. Hoeveel foto’s heb je ooit gemaakt?

Geen flauw idee! Veel denk ik wel. Tegenwoordig maak ik heel gemakkelijk foto’s dankzij mijn telefoon natuurlijk.

143. Hoeveel boeken bezit je?

Hahahahaha: sowieso genoeg! Ik zou het echt oprecht niet weten. Thuis bij mijn ouders heb ik zo’n 3 kasten in gebruik met mijn boeken. En dan nog twee planken. En hier in Nijmegen staat de kast ook al aardig vol. En dan liggen er her en der nog boeken. Poeh nee, ik zou het niet weten.

144. Hoeveel daarvan zijn kookboeken?

Ook een best aantal denk ik zo. Hier in Nijmegen heb ik zo’n tien kookboeken staan. Veel daarvan zijn kleine boekjes met dingen zoals 500 recepten voor twee personen of 500 Italiaanse recepten. Ik heb ook een aantal kooktijdschriften, zoals het tijdschrift van Leuke Recepten. Ik gebruik de kookboeken eigenlijk niet zo vaak als ik zou willen. Vaak zijn de recepten nogal ingewikkeld of te bijzonder voor een doordeweekse maaltijd. Ik hou wel erg van koken en wil er best de tijd voor nemen, maar in mijn iniminie keuken en met mijn drukke rooster lukt dat gewoonweg niet. Ik gebruik bovendien nu vooral internet voor nieuwe recepten. Mijn favoriete websites zijn die van het Voedingscentrum (klik), Leuke Recepten (klik) en Lekker en Simpel (klik).

145. Heb je wel eens stiekem iemands dagboek gelezen?

Ik zou niet weten wiens dagboek ik daarvoor zou moeten gebruiken.

 

Bezit jij veel kookboeken en gebruik je die dan ook? 

 

3 Reacties

 1. Haha, ik haat koken echt hartgrondig! Ik woon nu nog thuis dus moet ik het ook niet zo vaak (lees: nooit) doen, maar dit jaar ga ik alleen wonen. My god, wordt nog spannend! Ik investeer alvast in een goeie brandverzekering, haha!
  Sam – singlereadytomingleblog onlangs geplaatst…Mr. Nice GuyMy Profile

  1. Madelon zegt:

   Haha dat wordt inderdaad nog wat! Wie weet valt het mee. En anders zijn er altijd nog dingen als Thuisbezorgd en uiteten gaan. En afhaal!

 2. Er zitten leuke vragen tussen! Wat leuk om te horen dat je vader ook graag schrijft en zelfs blogartikelen schrijft 🙂 Vraag 141 zou voor mij wel confronterend zijn. Ik wandel wel elke dag en sport regelmatig, maar zit verder zowel op mijn werk als thuis vrijwel altijd achter een bureau, haha.
  Romy onlangs geplaatst…Nog even over het huis uit gaan | Waar begin je?My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.