Zelfliefde & positiviteit

5 keer | Hier ben ik trots op

Soms denk ik teveel na over alle dingen die ik nog moet doen, wil doen of misschien niet eens meer kan doen. Zeker omdat ik online vaak zie wat voor een geweldige dingen anderen meemaken of artikelen lees over jonge mensen die, in mijn ogen, al veel meer hebben bereikt in hun leven dan ik. Het is daarom helemaal niet verkeerd om af en toe stil te staan bij de dingen waar je trots op bent. Hieronder staat mijn lijstje met de dingen waar ik – momenteel – trots op ben!

 1. Gezonder leven. Rond november vorig jaar ging bij mij de knop om en besloot ik nu echt te gaan voor het gezonder leven en meer bewegen. Ik ben niet echt te dik, maar heel erg tevreden was ik ook niet. Ik besloot geen dieet te volgen, maar gewoon goed volgens de schijf van vijf te eten. Nu ben ik al een tijdje verder en heel tevreden met hoe het gaat. Ik merk dat ik mij fitter en vrolijker voel. En een leuke bijkomstigheid is dat ik al zo’n vier kilo kwijt ben!
 2. Dat het samenwonen goed gaat! Vorig jaar januari gingen mijn vriend en ik samenwonen in Nijmegen. We zijn nu alweer een tijd verder en het samenwonen gaat nog steeds super goed. Ik ben best trots op hoe we allebei studeren, werken, huishouden doen én tijd voor elkaar weten te maken. Zeker omdat we, naast heel veel leuke reacties, ook wat gekke reacties kregen van mensen die vonden dat we kort samen waren of te jong waren. Laten we ze mooi zien dat ze ongelijk hebben!
 3. Mijn bachelor diploma. Het is alweer een tijdje terug maar in juli 2017 haalde ik mijn bachelor-diploma Algemene Cultuurwetenschappen. Een prestatie waar ik nog steeds hartstikke trots op ben.
 4. Herstellen van een depressie. In 2016/2017 (ja het is wat met dat jaar) kampte ik ook met een depressie. Dat was geen leuke tijd, maar ik ben ervan herstelt dankzij de hulp van de psycholoog en lieve vrienden en familie. Maar het belangrijkste was nog wel mijn eigen wil om die periode af te sluiten. Ik ben dan ook erg trots dat het mij gelukt is. Het blijft natuurlijk altijd oppassen voor een terugval en soms moeten mensen in mijn omgeving mij nog steeds terugfluiten, maar stapje voor stapje kom ik er zeker wel. Overigens is het ministerie van Volksgezondheid nu ook een campagne begonnen om depressies beter bespreekbaar te maken. Een campagne waar ik helemaal achter sta. Wil je er ook meer over weten? Kijk dan even hier.
 5. Dat alles best wel prima gaat. Goed, ik klaagde wel dat ik soms jaloers ben op wat andere mensen doen, welke reizen ze maken of hoeveel leuker ze wonen/leven/eruit zien. Maar eigenlijk gaat alles best wel prima bij mij! Ik ben best trots op het feit dat ik een tweede bacheloropleiding doe, hoe ik alles combineer met huishouden en mijn bijbaan. Ik ben trots op het feit dat mensen echt mijn blogjes lezen (dank jullie wel!). En ik ben gewoon trots op hoe alles gaat. Ik zeg het alleen niet vaak genoeg tegen mijzelf. Misschien is dat wel een mooi streven: vaker tegen jezelf zeggen dat je trots bent op jezelf.

Waar ben jij trots op? En sta je daar ook wel vaak bij stil? 

5 Reacties

 1. ik ben trots op mijn dochters!

 2. Caroline zegt:

  Je mag super trots zijn op jezelf!! Je bent in mijn ogen 1 van de weinige mensen die écht doet wat ie wil en zichzelf is! Je blog is ook nog eens super leuk!! You go girl!! Liefs, Caro

  1. Madelon zegt:

   Wauw wat een ontzettend lieve reactie, dankjewel! Ik ben er eigenlijk stil van!

 3. Ik weet niet waar ik trots op ben van afgelopen jaar. Ja, een aantal blogs die ik heb geschreven en die, naar mijn mening, wel aardig gelukt zijn. Dat dan weer wel :p
  Daan onlangs geplaatst…Recensie | Lady Bird (2017)My Profile

 4. Wat mag je onwijs trots zijn op jezelf en op waar je nu staat! Ik vind het heel mooi en knap dat je die depressie hebt weten te overwinnen, want dat is niet niks. En wat fijn dat je met het samenwonen hebt kunnen bewijzen dat die mensen met kritiek mooi geen gelijk hadden 🙂
  Romy onlangs geplaatst…Zelf kaarten maken?! | Mijn 7 beste tips!My Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.