Columns

Dilemma #20 | Krimpen of ouder worden?

Om de twee weken ga ik in op een dilemma van Dilemma op dinsdag. Sommige dilemma’s komen uit Het grote dilemma op dinsdag boek en andere van de gelijknamige Facebook-pagina. Ik sta verder los van de Dilemma op dinsdag organisatie, maar ben er gewoon fan van. Kijk daarom gerust een keer op hun Facebook-pagina (klik). Lees hier (klik) de andere dilemma’s waarover ik schreef.

In het kader van de naamsverandering van mijn blog leek dit mij wel een zeer toepasselijk dilemma:

 

Je wordt 2 x zo klein OF je veroudert 2 x sneller dan normaal

 

Goed, zoals de naam van mijn blog al verraad ben ik niet zo heel lang. Ik ben één meter eenenzestig. Zelf vind ik het nog wel meevallen, want ik hoor regelmatig over mensen die nog kleiner zijn dan ik. Maar de rest van de wereld vindt het blijkbaar wel iets heel bijzonders. Iedereen die ik ken heeft op een gegeven moment wel iets over mijn lengte gezegd. Tel daarbij op dat mijn vriend één meter vijfennegentig is en het beeld van mij als mini-mens is compleet.

Maar goed, ondanks dat ik mijzelf niet zo klein en zielig vind als de rest van de wereld: er zal niet veel van mij overblijven als ik twee keer zo klein word als nu. 80,5 centimeter zou er dan van mij overblijven, om precies te zijn. Een test met een meetlint wees uit dat ik net zo hoog zou zijn als mijn bureau. En ik zou niet eens tot mijn eigen heup komen. Toen ik vervolgens op mijn knieën ging zitten, leek de wereld om mij heen ineens wel heel groot.

De andere optie is dat ik sneller verouder. Ik weet niet goed wat ik mij daarbij moet voorstellen. Gaat dat alsnog geleidelijk maar gewoon relatief sneller? Als in zou ik eerst mijn eerste grijze haren op mijn vijftigste krijgen en nu ineens op mijn veertigste? Of gaat heel snel en ineens. Dat ik morgen wakker word en bam, ik ben een veertiger? Beide opties lijken mij niet prettig. Ik vind al dat sommige dingen heel snel gaan. Twee keer knipperen met je ogen en er is alweer een jaar om. Als ik nou ook nog sneller verouder, dan gaat alles helemaal langs mij heen. Bovendien worden al mijn vrienden en familie gewoon ‘normaal’ oud dan. Ga ik dan op een gegeven moment mijn ouders voorbij? Lijkt ik dan zestig op mijn dertigste? Krijgt mijn vriend dan vragen of hij met zijn oma op stap is? En ga ik dan ook sneller dood?

Dat zijn allerlei dilemma’s waar ik liever niet aan wil denken. ‘Klein’ zijn vind ik momenteel helemaal niet vervelend. Al zijn er soms wel onhandigheden, zoals lange mensen die voor je staan bij een concert of producten die onbereikbaar hoog staan in de supermarkt. Maar verder is het denk ik gewoonweg een kwestie van wat je gewend bent. En aan heel klein zijn kan ik dan ook wel weer wennen denk ik. En wie weet word ik wel rijk door net zo’n serie als Little People, Big World. Iets van Het is klein en heeft een realityserie. Ik zie het al voor me.

Waarvoor zou jij kiezen: krimpen of ouder worden?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.