Persoonlijk

Een frisse start!

Ooit in een ver, ver verleden maakte een jonge, onbezonnen ik een blog aan. Oké, het was in 2010 maar hé, dat is toch alweer acht jaar geleden. Destijds was ik nieuwsgierig naar wat bloggen precies was, maar ook bang voor het concept ‘internet’. Ik blogde daarom onder een pseudoniem (Isabelle), was gek van de Franse taal en vond C’est Belle een heel leuke naam. En dat is het ook nog steeds.

Maar toch begon het de laatste tijd te kriebelen. Inmiddels ben ik veertien meer, maar word ik bijna drieëntwintig. Ik zit niet meer op de middelbare school, maar heb al een bachelor-diploma op zak en studeer nog gezellig even door. Met de Franse taal heb ik niet zoveel meer van doen, al vind ik het nog steeds mooi klinken. En zo zijn er nog veel meer dingen verandert, zowel leuk als minder leuk. Kortom: ik ben niet meer hetzelfde meisje als acht jaar terug. En voor mijn gevoel werd het tijd dat mijn blog met mij mee zou opgroeien.

Samen met Vriendknul dacht ik na over wat voor een nieuwe naam bij mij paste. Waaraan denken mensen als ze mijn naam horen? Werkelijk geen idee. Altijd als ik mijzelf moet voorstellen in van die vervelende voorstelrondjes vertel ik mensen dat ik graag schrijf, lees en blog. Een simpel rijtje om op te dreunen. Maar wat zullen mensen zeggen als ze mij moeten voorstellen?

Eén ding is zeker. Iedereen die ik ooit heb ontmoet en iedereen die ik ken is sowieso op een bepaald moment begonnen over, jawel, mijn lengte. Ik schreef er al eerder een blog over (lees hier) maar er is iets met klein zijn en mensen die de neiging voelen om je daar op te wijzen. Alsof ik er naar driehonderd keer mij er nog niet bewust van ben. “Jij bent klein zeg!”. “Ah nee echt, chips! Gekrompen, alweer. Ja ik vroeg het mij al af waarom de kasten steeds hoger werden. Pff, wat een ontdekking zeg, fijn dat je het even zegt.”

In de ogen van anderen ben ik dus klein. Of kort, eerder. En ik vind het heus niet erg om klein te zijn. Het hoort bij mij. Net als schrijven en lezen. Kortom: Ik ben klein en ik blog. Lees je mee?

PS. De komende tijd zullen er nog wat dingetjes veranderen op mijn blog. Ik wil wat meer vastheid en focus aanbrengen in de berichten die ik plaatst. Hoe dat precies eruit gaat zien, merken jullie nog. Maar als jullie tips hebben of graag ergens over willen lezen, laat het mij weten!

 

PPS. Volg je mij al via Instagram en/of Facebook? 

10 Reacties

 1. Manon zegt:

  Jaaa leuk! Heel veel succes en plezier met je nieuwe blog!

 2. […] En hier kun je meer lezen over waarom ik precies van naam wilde veranderen (klik).  […]

 3. Leuk Madelon!! Veel succes en inspiratiegewenst !

  1. Mag ik jou trouwens uitnodigen voor een gastblog?

   1. Madelon zegt:

    Haha en andersom ook dan?

 4. Supertof nieuw plekje! Eigenlijk raar dat mensen zich altijd genoodzaakt voelen er iets over te zeggen. Alsof je tegen een mens van gemiddelde lengte zegt: ‘jij ziet er van gemiddelde lengte uit!’ Haha. Tegen mijn vriend zeggen ze ook vaak dat hij groot is maar hij is net geen 1,90m dus dat valt ook wel weer mee :p

  1. Madelon zegt:

   Dankjewel! En ja gek hé, ik snap het ook nog steeds niet helemaal. Haha, mijn vriend is 1.95 die hoort ook regelmatig zulke opmerkingen. En wij bij elkaar schijnt helemaal een gek gezicht te zijn!

 5. Wat een topnaam! Leuk dat je weer terug bent 🙂
  Audrey onlangs geplaatst…Een of andere Molblogger 2018: WIDM-recap aflevering 1My Profile

  1. Madelon zegt:

   Dankjewel! 🙂

 6. Ik vind je blognaam echt geweldig en wat leuk dat je een frisse start maakt die goed past bij waar je nu staat in het leven 🙂 Ik ben benieuwd naar je artikelen. Veel blogplezier in ieder geval 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.