Columns

999 vragen aan jezelf #10

Een tijd geleden kreeg ik het 999 vragen aan jezelf boekje. Het leek mij leuk om mijn antwoorden en gedachtes met jullie te delen. Dit doe ik dan ook iedere vrijdag!

113. Hoe vervoer je jezelf over het algemeen?

Rollend haha. Nee, dat varieert nogal. Naar de universiteit ga ik of fietsend of met het openbaar vervoer. Ik vind wandelen ook erg fijn, maar daarvoor is de universiteit te ver weg. Als iets op loopafstand is, dan wandel ik er graag heen. Zoals de supermarkt (vijf minuten) maar ook het centrum van Nijmegen (20 minuten).

114. Welke natuurramp zou je zeker niet willen meemaken?

De opties zijn: tornado, overstroming, tsunami, aardbeving, meteorietinslag. Het liefst zou ik geen van deze dingen mee willen maken. Vriendknul en ik hebben er dan ook heel lang over gediscussieerd wat de ‘beste keuze’ zou zijn. Een meteorietaanslag ligt aan de grootte van de meteoriet en waar hij in slaat. Een tornado is heel iets anders dan een orkaan en op een of andere manier maakt dat me al minder bang. Een tsunami of aardbeving lijken mij beide veroorzakers van grote schade en chaos. Ik denk dat ik uiteindelijk voor de tsunami ga. Zoiets kan zo onverwacht komen en met zo’n kracht, dat lijkt me vreselijk om mee te maken. Maar het liefst geen van deze dingen dus!

115. Op wie lijk je het meest?

Ik denk dat ik een mix ben van mijn vader en moeder, zowel qua uiterlijk als innerlijk. Ik schijn ook heel erg op mijn zus te lijken wat betreft uiterlijk, maar zelf zie ik dat niet zo.

116. Wat is je favoriete provincie?

Aangezien ik al mijn hele leven in Gelderland woon, kies ik voor die provincie!

117. Welk filmgenre spreekt je het meest aan?

Ik heb niet echt een ‘favoriet’ genre. Vaak overlappen films ook in verschillende genres. Ik laat me gewoon verrassen door de film zelf en beslis dan wel of ik de film leuk vond of niet.

118. Wat heb je vroeger verzameld?

Poeh, ik weet het niet zo goed meer. Ik liep als kind meestal heel erg achter met verzameltrends. Ik heb een tijdje Didl-spulletjes verzameld, maar dat was geen groot succes. Met mijn vader verzamelde ik vaak schelpen en steentjes op vakantie. De mooiste namen we dan mee terug en dat was dan ons aandenken aan de vakantie. Dat doen we eigenlijk nog steeds, dus dat geldt niet als vroeger.

119. Wat zou je graag nog verzamelen?

Ik koop heel veel boeken en let vaak op hoe mooi ik de kaft vind. Inmiddels heb ik van een aantal boeken ook bijzondere edities op het oog die ik zou willen hebben. Ik ben ook gek op mooie boxsets van boeken. Zo heb ik een mooie van Harry Potter. Als daarin alle boeken naast elkaar zit, vormen de kaften samen een afbeelding van Zweinstein. Ik heb daarnaast ook een mooie boxset van Jane Austen op het oog, die zou ik graag willen hebben. Ik zou ook graag speciale of eerste edities van sommige boeken willen hebben.

Het lijkt me ook leuk om kunst te kunnen verzamelen of mooie, oude kaarten. Het lijkt me ook een onbetaalbare hobby, maar hé wie weet.

120. Welke hobby’s had je als kind?

Volgens mij vond ik als kind al schrijven en lezen heel erg leuk. En verhalen vertellen, dat ook. Daarnaast speelde ik graag met poppen.

121. Welke hobby’s heb je nu?

Nog steeds schrijven en lezen dus! Ik ben daarnaast ook gek op koken en bakken. Er zijn ook een hoop hobby’s die ik graag verder zou willen op pakken, zoals schilderen.

122. Wat zou je nog willen leren?

Oh jeetje, zoveel dingen! Ik ben nooit helemaal uitgeleerd. Ik zou willen leren schilderen, piano spelen, viool spelen, breien, schaatsen en noem maar op. Het lijkt me ook leuk om meer talen te kunnen spreken. Van Spaans tot en met Arabisch, het lijkt me allemaal interessant! Ik ben echt een rupsje-nooit-genoeg wat betreft leren.

123. Wat vond je het leukste verjaardagscadeau ooit?

Wat een gemene vraag! Zoveel cadeau zijn leuk en het is ook een beetje ondankbaar om een favoriet te kiezen. Ik heb ooit als kind een heel mooi horloge gekregen van mijn ouders maar helaas verloor ik datzelfde horloge een week later tijdens een gymnastiekles. Van een vriendin heb ik ook een keer kaartjes voor het concert van Two Door Cinema Club gekregen, dat was ook heel tof. En van mijn ouders, broer en zus een keer kaartjes voor Scouting for Girls. Met mijn 21e verjaardag heb ik van mijn familie een mooie ring gekregen en van Vriendknul een dagje uit naar de Efteling. Zoveel mooie dingen en herinneringen!

 

Wat is één van de mooiste (zie, betere vraag zo!) dingen die jij ooit cadeau hebt gekregen? 

2 Reacties

  1. Voor mijn 21e kreeg ik van mijn ouders een gouden ring, die doe ik echt nooit uit en vind ik nog altijd supermooi. Verder heb ik van mijn vriendinnen ook een fotoalbum gekregen met allemaal foto’s en quotes van ons in. Het leuke is ook dat dat mijn vriendengroepje van de universiteit is, dus het album representeert zowel onze vriendschap als mijn studententijd eigenlijk 🙂 Heel veel foto’s van uitgaan in Leuven etc. Sowieso vind ik persoonlijke cadeaus met foto’s eigenlijk altijd wel heel leuk!
    Sam – singlereadytomingleblog onlangs geplaatst…Rambo pt. 2My Profile

    1. Ah wat een ontzettend mooie en persoonlijke cadeaus inderdaad! Zulke dingen zijn heel dierbaar en bijzonder 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.