Columns

Supermarkt-frustratie

 

Ergens voelt niets meer volwassen en alsof je je leven op orde hebt dan boodschappen doen. Zeker als het gepaard gaat met een fatsoenlijk boodschappenlijstje, een boodschappentas en een weekmenu. En tegelijkertijd is niets erger en frustrerender dan boodschappen moeten doen.

Er is gewoon iets aan supermarkten wat zelfs de liefste mensen in egoïstische mede-winkelaars verandert. Zodra iemand de supermarkt in loopt gaat er gewoon een knop om. Vanaf dat moment is het niet alleen het doel om je boodschappen zo goed mogelijk te doen, maar ook om daarbij zoveel mogelijk mensen te irriteren en tot last te zijn. Je kunt er haast een spel van maken. Degene die zo snel mogelijk, zo compleet mogelijk zijn boodschappen doet én daarbij zoveel mogelijk mensen irriteert: die wint. Wat win je? Waarschijnlijk één minuut lang gratis boodschappen doen zonder dat er iemand anders in de winkel is. Lijkt me een mooie deal.

Natuurlijk heb je ook het slag volk, zoals ik, die gewoon graag snel en soepel boodschappen wil doen. En voor dat soort mensen gaat een rondje de supermarkt ongeveer als volgt.

Je loopt de winkel in om er allereerst achter te komen dat alle zelfscanners net voor je neus weg zijn gegrapt. Je pakt je mandje maar en zodra je door de poortjes loopt, gaat het mis. Iemand blijft lekker met zijn karretje na de poortjes stilstaan, zodat de doorgang is geblokkeerd. Je wurmt je er maar langs heen en begint aan het boodschappen doen. Vervolgens volgt de ene na de andere blokkade. Er staat áltijd iemand te treuzelen voor de koeling. En natuurlijk doet die altijd de deur van de koeling weer dicht, terwijl hij ziet dat jij er ook bij moet. En altijd blijft er iemand voor je plotseling stilstaan. Nog erger zijn de mensen die plotseling het gangpad blokkeren omdat ze een bekende tegen komen. En dat blijft nooit bij een kort gesprek. Nee, de afgelopen twintig jaar moeten worden besproken. Het liefst in geuren en kleuren ook. Zodat jij ook meteen weet dat de neef van de zoon van de vriendin van Petra is vreemdgegaan.

En hoewel jij met je boodschappenlijst precies weet wat je moet hebben, geldt dat niet voor iedereen. De meeste mensen treuzelen enorm. Ze moeten een uur nadenken. Kiezen ze nu snijboontjes of sperzieboontjes? En ze kunnen nooit zomaar kiezen. Voordat je het weet evalueren ze hun hele leven en alles wat leidde tot dit moment in de supermarkt. Wie zijn ze eigenlijk? Waartoe zijn ze op aard? En waarom zijn smurfen blauw?

Maar de allergrootste uitdaging is natuurlijk dat iedereen gewoon rondloopt en dwarrelt als een kip zonder kop. Dé oplossing zou een verplichte rijrichting zijn. Zodat niet iedereen meer tegen de richting in kan lopen, halverwege om kan draaien of schuin door de supermarkt kan huppelen. Nee, gewoon nette, geordende paden zijn er nodig. Maar ja, dan wordt het irriteren van mede-winkelaars wel heel lastig.

Dapper zet je iedere keer maar door en worstel je je door de supermarkt heen. Een oplossing zou natuurlijk laten bezorgen zijn. Maar ja, waar haal je dan je bloginspiratie en supermarktroddels vandaan?

1 Reactie

  1. Hahaha, zalig! Ik heb echt een hekel aan boodschappen doen. Eigenlijk aan alles waarbij je je moet focussen op één ding, haha: als ik tv kijk, zit ik te hoelahoepen of lees ik ondertussen de krant, als ik schrijf of werk, staat er muziek op… Hahaha, klinkt best vermoeiend op die manier!
    Sam – singlereadytomingleblog onlangs geplaatst…Rambo, pt. 1My Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.