Persoonlijk

Wat ik wil worden als ik later groot ben

Eén van de meest lastige vragen die je iemand kunt stellen is “wat wil je eigenlijk worden?”. Terwijl iedere kleuter daar wel een antwoord op weet (juf/brandweerman/politie-agent/dierenverzorger/streep door wat niet van toepassing is), lijkt die vraag onmogelijk voor de meeste volwassenen. Als kind wilde ik al vrij snel schrijver worden en stiekem wil ik dat nog steeds wel. Alleen voordat ik een boek schrijf en van mijn geschreven boek Vriendknul, mijn tien villa’s, mijn kinderboerderij en mijn boekencollectie kan financieren, zijn we toch wel weer even verder.

Om eerlijk te zijn weet ik, nu ik volwassen ben, helemaal niet zo goed wat ik echt wil doen qua werk. Het lijkt mij leuk om onderzoek te doen, een eigen museum te hebben (een kinderboekenmuseum bijvoorbeeld) of in ieder geval te werken bij een functie waar mijn liefde voor schrijven en mijn interesse voor cultuur(geschiedenis) en religie samenkomen. Maar als geld, mogelijkheden en tijd geen rol speelden, dan zou ik ook zo kunnen kiezen voor een van de banen hieronder!

 

Deze inspirerende poster van Flow hangt tegenover mijn bed!

 

Thee- en cupcakehuis

Ik ben gek op thee, koffie, cupcakes en taarten. Het lijkt me dan ook ontzettend tof om een soort theehuisje te beginnen, waar je dit allemaal kan halen en proeven. Natuurlijk kun je daar dan ook High Tea’en of gezellig studeren onder het genot van thee of koffie. In mijn hoofd heb ik ook al een beeld bij hoe het huisje eruit gaat zien. Met allerlei verschillende soorten serviezen, in allerlei kleurtjes en printjes. En met vrolijk behang en retro-meubeltjes. Lekker bont en knus, dat lijkt me heel tof! Beetje jammer dat ik absoluut geen verstand heb van de zakelijke kant én mijn bakskills nou ook weer niet super speciaal zijn.

Culturele reizen

Ik heb Algemene Cultuurwetenschappen gestudeerd, met een minor in Cultuurgeschiedenis, en ik studeer momenteel Religiewetenschappen. Het mag dan ook als geen verrassing komen als ik zeg dat cultuur, geschiedenis en religie mijn interesses zijn. Het lijkt me heel tof om reizen te organiseren die zich op richten. Gewoon reizen met iets meer verdieping en verschillende, gespecialiseerde gidsen. Ik zie al vaker reisbureau’s voorbij komen die zulke reizen organiseren. Dan gaan er bijvoorbeeld onderzoekers mee die colleges geven tijdens de reis, heel tof maar vaak onbetaalbaar. Tijd voor een budget-verdiepingsreis! Een minpuntje is dat ik zelf niet zo’n groot fan ben van vliegen. Heel veel reizen vallen dan al af, helaas!

Camping

Nog steeds in de categorie reizen: het lijkt mij ook gaaf om een camping te hebben. In Frankrijk, of misschien zelfs in Zweden. Of gewoon in Nederland. Ik ben zelf een groot fan van kamperen, dus zelf kunnen ontwerpen hoe mijn camping eruit moet zien is helemaal ideaal. Het lastige is dat een camping wel veel werk en tijd kost. En dat je dus zelf nooit meer op vakantie kan. Maar als ik een camping begin met mijn familie en beste vrienden, hoeft dat toch ook niet meer?

Ikea-kamer-in-elkaar-zetter (en tester)

Ik weet eigenlijk niet of dit een aparte baan is, maar vanaf nu af aan wel. Het lijkt mij namelijk heel leuk om al die kamertjes in de Ikea-winkels in te richten. Je kunt dan eindeloos het meubilair en de decoraties van de Ikea uittesten en inrichten naar je eigen smaak, zonder dat het je geld kost. Het levert juist geld op! En oh, dan voeg ik ook nog een extra taak toe aan mijn functie: Ikea-kamer-uittester. Want na het inrichten, wil ik best een nachtje slapen om de kamer uit te testen.

Schrijver

Ja, stiekem blijft dit ook een enorme droom. Al denk ik dat schrijver meer een ‘baan’ is die je combineert met ander werk. Zoals een van de bovenstaande banen. Of onderzoek doen, haha. Mijn grote droom blijft wel om ooit een boek uit te geven. Ik heb ook al honderden verhalen in mijn hoofd, maar ja krijg ze dan maar eens op papier. Regelmatig heb ik al een poging gewaagd, maar ik ben nooit tevreden. Ach wie weet komt het ooit wel zover. Tot die tijd lees ik met alle liefde boeken van andere schrijvers, zodat de inspiratie blijft.

 

Zoals je leest, zoveel lastige keuzes. Gelukkig ben ik één meter eenenzestig dus duurt het nog wel even voordat ik groot ben (ik ben anderen maar even voor met die grap haha). Ik studeer en droom dus nog even lekker verder.

 

Welk beroep lijkt jou leuk? En als je al werk hebt: welk ander werk lijkt je leuk? 

 

 

6 Reacties

 1. Haha, die Ikea-baan lijkt me ook wel wat, ware het niet dat ik een ramp ben met meubels in elkaar zetten 😉 Ik vond dit ook altijd een mooie vraag om over na te denken, maar ben vanaf mijn 12e vrij zeker geweest van mijn zaak: ik wilde iets met schrijven doen. Op de universiteit overwoog ik een tijdje om onderzoeker te worden, maar inmiddels ben ik heel blij dat ik toch de schrijfkant op ben gegaan.
  Romy onlangs geplaatst…Je passie vinden in 4 stappenMy Profile

  1. Haha ach oefening baart kunst toch? Voordat je het weet ben je een expert in meubels in elkaar zetten! Wat fijn trouwens dat je al vrij zeker was over wat je wilde gaan doen en dat je ook die richting op bent gaan 🙂

 2. Mijn ultieme droombaan toen ik klein was, was oprecht IKEA-kamertjes-inrichter, haha! Ik heb nooit echt zeker geweten wat ik wilde worden daarna, en heb ook best uiteenlopende studies gedaan. Allemaal afgemaakt ook, ik deed ze simpelweg omdat ik gewoon meerdere dingen interessant vond. Inmiddels ben ik wel redelijk op mijn plek beland: ik ben creative copywriter en schrijf reclamecampagnes en creatieve concepten. Heel uitdagend! Maar als ik echt mag dromen, dan word ik parttime bestsellerauteur, parttime kattenoppas… 🙂
  Talitha onlangs geplaatst…Confessions of a skinny bitchMy Profile

  1. Hahaha het is ook een droombaan denk ik! Je huidige werk klinkt ook heel erg leuk. Maar jouw droombaan lijkt me helemaal bijzonder. 🙂

 3. Ik wilde als kind altijd schrijfster worden, haha! Reisblogger lijkt me ook wel wat, want free trips, duh! Of het team dat de Michelingids samenstelt, want free food, duh 😉
  Sam – singlereadytomingleblog onlangs geplaatst…Ikea-, Rituals- en TinderfrustratiesMy Profile

  1. Hahaha Michelingids samenstellen lijkt me ook tof. Of in ieder geval eten proeven als werk, want ik ben bang dat je voor de Michelingids wel heel kritisch moet zijn of heel gek eten voorgeschoteld krijgt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.