Boeken & Cultuur

Kinderboekenweek challenge

Misschien had je het gisteren al gelezen in mijn avonturenlijst voor oktober: van 4 oktober tot en met 15 oktober is de Kinderboekenweek! In deze periode er speciaal aandacht voor het (Nederlandse) kinderboek en worden kinderen gestimuleerd om te lezen. Op mijn blog wil ik ook aandacht besteden aan deze week. Hoe? Lees maar snel verder!

 

 

Mijn liefde voor kinderboeken

Ik ben gek op kinderboeken. Mijn liefde voor lezen en schrijven is namelijk al begonnen toen ik jong was. Voorgelezen worden door mijn ouders, uitstapjes naar de bibliotheek en het uurtje lezen op de basisschool: allemaal dingen die bij hebben gedragen aan mijn liefde voor boeken. Ik geloof dan ook oprecht dat het belangrijk is voor kinderen om te lezen of voorgelezen te worden.

Hoewel ik inmiddels wel ‘volwassen’ behoor te zijn, hebben kinderboeken nog steeds een speciaal plekje in mijn hart. Daarvoor zijn heel veel redenen. Niet in de laatste plaats omdat kinderboeken gewoon hartstikke leuk zijn. Ze zijn zo heerlijk fantasierijk en absurd. Terwijl ik bij een “volwassen” boek nog wel eens wil fronsen bij gebeurtenissen die niet kloppen, geniet ik bij kinderboeken van de meest rare dingen. En toch zijn kinderboeken nooit kinderachtig. Ze zitten vol met wijsheden, levenslessen, feiten en verrassende logica. Soms zelfs meer dan bij een “volwassen” boek.

Dus toen ik erachter kwam dat de Kinderboekenweek eraan kwam, dacht ik bij mijzelf: hoezo is die week alleen voor kinderen? Ik doe ook lekker mee! Op mijn eigen manier dan wel. Deze week wil ik graag extra stilstaan bij welke kinderboeken veel voor mij betekenen en hoe leuk kinderboeken zijn om te lezen.

Hoe ga ik dat doen? 

Ik heb lang nagedacht over hoe ik aandacht ga besteden aan de Kinderboekenweek op mijn blog. Het lijkt mij leuk om een aantal kinderboeken opnieuw te lezen, maar natuurlijk moet ook het kinderboekenweek-geschenk worden gelezen! Dit geschenk is dit jaar Kattensoep van Janneke Schotveld. Daarnaast lijkt het mij leuk om te kijken welke kinderboeken leuk zijn voor volwassenen.

Aankomende donderdag (5 oktober) komt er allereerst een Kinderboekenweek-Tag online. Deze mag je gerust overnemen, als je dat leuk lijkt! Ik ben namelijk heel benieuwd naar jullie reacties en antwoorden. Daarnaast zal ik op maandag (9 oktober) een recensie publiceren van het kinderboekenweek-geschenk (wat een woord zeg!). Tot slot geef ik op donderdag 12 oktober nog wat leestips van kinderboeken voor volwassenen.

Ik hoop in ieder geval dat jullie net zo uitkijken naar deze artikelen als ik 🙂

Heb jij tips aan kinderboeken of wil je graag ergens over lezen in het kader van de Kinderboekenweek? Laat het mij weten in een reactie!

4 Reacties

  1. Ik was echt gek op Marc de Bel vroeger (al kan dat ook liggen aan mijn giga-Blinker-crush, haha), maar geen idee of jullie die kennen in Nederland 🙂
    Sam – singlereadytomingleblog onlangs geplaatst…Hoe ik buitengezet werd op de Student Kick-Off…My Profile

    1. Haha wow nee die ken ik niet, ook niet na wat googlen! Grappig dat sommige kinderboeken echt alleen heel populair zijn in eigen land.

  2. Ik vond de boeken van Roald Dahl altijd zo leuk vroeger, ik heb ze denk ik wel allemaal gelezen! De Griezels was mijn favoriet, hahaha, ik kan die echt iedereen aanraden.
    Marloes onlangs geplaatst…Herkenbare dingen als je volwassen wordtMy Profile

    1. Hahaha ja ze zijn ook echt heel tof om te lezen! Gek genoeg kijken best veel leeftijdsgenoten mij gek aan als ik over Roald Dahl begin, terwijl ik het idee had dat dat echt kinderboeken waren die iedereen las.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.