Columns

999 vragen aan jezelf #7

Een tijd geleden kreeg ik het 999 vragen aan jezelf boekje. Het leek mij leuk om mijn antwoorden en gedachtes met jullie te delen. Dit doe ik dan ook iedere vrijdag!

 

 

80. Nature of Nurture

Oei, wat een lastig debat vind ik dat altijd! Ik kies eigenlijk voor beide. Ik geloof dat sommige eigenschappen van je persoonlijkheid wel kunnen zijn aangeboren of dat je hierdoor aanleg voor hebt. Tegelijkertijd geloof ik ook dat opvoeding en de maatschappij hier ook een zeer grote invloed op hebben. Het lijkt me ook lastig, misschien zelfs onmogelijk, om hier voor altijd een eenduidig antwoord op te geven.

81. Online of Offline

Opnieuw beide, ik ben slecht in kiezen haha! Ik vind het heerlijk dat het online-leven zoveel mogelijkheden biedt. En hoewel ik mij zeer bewust ben van alle gevaren en valkuilen van Facebook en Instagram, vind ik het ook gewoon leuk om naar al die perfecte foto’s te kijken. Zolang ik mij er maar bewust van blijf dat het slecht een klein deel van het hele verhaal of complete beeld is. Daarnaast kan ik ook genieten van mijn tijd offline.

82. Wintersport of Zomervakantie

Zomervakantie! Ik ben nog nooit op wintersport geweest, dus helemaal eerlijk is mijn keus niet. Maar het trekt mij ook niet zo. Ik vind de zomervakantie echt heerlijk.

83. Bic Mac of Whopper

In een ver verleden heb ik wel eens een Whopper gehad, maar ik weet niet meer wat ik er van vond. Dus dan maar een Big Mac. Maar heel eerlijk gezegd: ik ben van beide niet zo fan. Ik was ook al vijftien of zestien toen ik voor het eerst van mijn leven naar de McDonalds ging.

84. Teenslippers of kaplaarzen

Geen teenslippers! Daar kan ik gewoonweg niet tegen. Ik kan er niet op lopen en krijg altijd last van irritatie tussen mijn tenen. Dus nee, doe mij maar kaplaarzen.

85. Baas of Werknemer

Ik vind het prima op een werknemer te zijn. Geen idee hoe ik daar in de toekomst over denk, maar voor nu: helemaal goed.

86. Welke drie dingen heb je gemist in je jeugd? 

Wat een gemene vraag zeg! Ik heb eerlijk gezegd niets echt gemist in mijn jeugd. Misschien dat ik toen wel zeurde om een bepaald speelgoed of ergens heen wilde, maar ik heb er in ieder geval geen groot wrok aan over gehouden (geruststelling voor mijn ouders haha).

87. Welke drie vakken vond je het leukst op school? 

Op de basisschool vond ik volgens mij knutselen, geschiedenis en lezen het leukst.Tijdens de middelbare school was ik een groot fan van geschiedenis, kunstgeschiedenis en de taalvakken. Tussen de vakken van de universiteit vind ik het lastig kiezen, want er zijn zoveel vakken leuk! Ik heb het afgelopen collegejaar een minor gevolgd in Cultuurgeschiedenis, dat vond ik heel tof. Dan kies ik lekker die drie vakken: Op zoek naar de Ware Nederlander: beeldvorming van 1850 tot heden, Inleiding Cultuurgeschiedenis en Politieke Cultuur. 

88. Welke drie smaken vind je het lekkerst? 

Ehm, geen idee? Smaken waarvan? IJs? Pastasaus? Koffie?

89. Hoeveel kinderen heb je? 

Geen één!

90. Hoeveel huisdieren heb je? 

Ik heb een hamster, Olav, in Nijmegen. En daarnaast een konijn, Winnie, bij mijn ouders thuis.

 

Welke vakken vond jij het leukst op school? 

1 Reactie

  1. Alles met literatuur eigenlijk 🙂 Mijn opleiding was opgesplitst in taalkunde en literatuur en met dat eerste had ik echt niets, haha. Vreemd genoeg staat er wel één taalkundig vak in mijn top drie (Nederlandse taalkunde), maar dat was vooral door de prof. Die man was geweldig. Verder denk ik Europese Literatuur, literatuur in vergelijkend perspectief en populaire literatuurgenres!
    Sam – singlereadytomingleblog onlangs geplaatst…Gin (zonder tonic)My Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.