Columns

999 vragen aan jezelf #6

Een tijd geleden kreeg ik het 999 vragen aan jezelf boekje. Het leek mij leuk om mijn antwoorden en gedachtes met jullie te delen.

 

69. Gebruik je een stopwoord? 

Nee, geloof het niet.

70. Wat voor een accessoires draag je graag? 

Ik vind een ring, een armbandje of een horloge heel leuk staan. Alleen het is niet altijd comfortabel. In college moet ik bijvoorbeeld veel schrijven, dan zit een ring of armband al snel in de weg. In de zomer draag ik haast altijd een enkelbandje, daarvan heb ik een hele verzameling.

71. Waar ben je opgegroeid? 

In een klein dorp in de Achterhoek.

72. Kom je daar nog wel eens? 

Jazeker! Natuurlijk omdat mijn ouders daar nog steeds wonen. Daarnaast ga ik er zelf ook met veel plezier heen. Nijmegen is hartstikke leuk, maar ik ben ook altijd blij in de Achterhoek en in een dorp.

73. Beschrijf je babykamer? 

Poeh, ik heb geen foto’s bij de hand dus dit wordt een beschrijving op basis van mijn geheugen. Wat niet heel goed is, dus. Mijn kamer was niet heel groot en was lichtgeel van kleur. Er zat een strook behang op de muur met beertjes erop en diezelfde beertjes kwamen terug in de gordijnen. Er stond een stoel erin met een teddybeer erin, die gemaakt is door de beste vriendin van mijn moeder.

74. Beschrijf je kinderkamer? 

Mijn eerste kinderkamer was dezelfde kleur lichtgeel. Ik had een hoogslaper en de ruimte daaronder was ingericht als een soort poppenhuis. Voor grotere poppen dan, zoals Baby Born. Er stond bijvoorbeeld een poppenbedje, een badje, een poppenkledingkast en zulke dingen. Ik was een echte poppenmoeder haha. Daarnaast had ik een mini-keukentje en een kleed in de vorm van een hinkelbaan.

Later zijn we verhuisd en is mijn kamer iets anders geworden. Ik had bijvoorbeeld een donkergele kleur en overal sterretjes op het plafond geplakt. Van die glow-in-the-dark-sterren, want dat vond ik toen helemaal fantastisch. Na de verhuizing hebben we ook een keer ander meubilair gekocht. Geen hoogslaper meer, maar heel volwassen Ikea meubilair.

Pas toen ik zestien of zeventien was heb ik mijn kamer weer veranderd. Toen zijn de muren in een soort mintgroene kleur geverfd

75. Wat is je leukste herinnering aan je jeugd? 

Oei, lastig! Ik heb heel veel fijne herinneringen aan alle vakanties. Ik heb het grote geluk dat ik als kind al veel op vakantie ging met mijn ouders, zus en broer. We gingen bijvoorbeeld kamperen in Duitsland, Frankrijk en, heel vaak, Spanje. Zulke vakanties waren echt heerlijk. Nu nog ga ik graag kamperen en denk ik met regelmaat terug aan alle vakanties.

Kies: 

76. Haken of breien

Ik heb niet veel ervaring met beide, maar ik kan me herinneren dat mijn oma ooit geprobeerd heeft mij te leren breien.

77. Voorgerecht of dessert

Haha, hier ga ik niet uit kiezen!

78. Introvert of extravert

79. Liberaal of conservatief

 

Heb jij wel een stopwoord, zo ja welke dan? 

4 Reacties

  1. Wow, wat goed dat jij je babykamer nog herinnert!! 🙂 Ik heb écht geen flauw idee!
    Misschien dat het ergens op babyfoto’s nog staat maar het zal vast het afgrijselijke jaren ’70 behang zijn omdat ik begin jaren ’80 ben geboren en mijn ouders niet zo meeliepen met de allerlaatste baby-behang-mode, denk ik zo… 🙂
    Anne – Ditisanne.nl onlangs geplaatst…Hudson’s Bay Amsterdam: Aanwinst of ‘overload’?My Profile

    1. Haha nou ja ik weet het ook alleen van foto’s die ik mij goed herinner, dus ik speel ook een beetje vals!

  2. Leuke tag! Oh jeetje, ik heb geen idee hoe mijn babykamer eruit zag, wel kan ik de babykamer van mijn zusjes goed herinneren.

    1. Dankjewel! Ik weet het ook alleen van foto’s hoor, dus eigenlijk speel ik een beetje vals 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.