Columns

Dilemma #17 | Hoeven of neerslag

Om de twee weken ga ik in op een dilemma van Dilemma op dinsdag. Sommige dilemma’s komen uit Het grote dilemma op dinsdag boek en andere van de gelijknamige Facebook-pagina. Ik sta verder los van de Dilemma op dinsdag organisatie maar ben er gewoon fan van. Kijk daarom gerust een keer op hun Facebook-pagina (klik). Lees hier (klik) de andere dilemma’s waarover ik schreef.

Ik en mijn evenhoevige vriendje

Je hebt hoeven in plaats van handen en voeten OF Alle neerslag valt ook binnen in je huis

 

Ik moet eerlijk bekennen: ik heb hoeven eerst gegoogeld. Niet dat ik niet weet wat het is, maar omdat ik mij nooit verdiept heb in hoeven en hoefdieren. Dat hoefde van mij niet zo (nee, te slecht?). Bovendien is het voor dit dilemma wel handig om de precieze definitie van een hoef te weten. Daarbij vraag ik mij bijvoorbeeld ook af of geiten andere hoeven hebben dan paarden. En of ik dan bij dit dilemma een keus heb in het soort hoef.

In ieder geval, Wikipedia (onze betrouwbare bron) definieert hoeven als volgt:

“Een hoef is een hoornen overdekking van het uiteinde van de voet. Het is in feite een vergrote en versterkte nagel. Van een hoef wordt gesproken als het de nagel is die bij het staan en lopen de grond raakt.”

Ik vind een ‘hoornen overdekking’ nogal spannend klinken en stel mij daar iets heel anders bij voor dan een hoef. Bovendien vind ik de definitie ook nogal breed. Ik bedoel, er zijn ook heel veel mensen die hun nagels heel lang laten groeien. Hebben zij dan ook technisch gezien een hoef? En als ze dan besluiten kruipend door het leven te gaan, in plaats van lopend, hebben ze dan ook hoeven in plaats van handen? Zoveel vragen.

Blijkbaar zijn er ook twee groepen hoefdieren. Onevenhoevigen (paarden) en evenhoevigen (geiten). Dus nee, geiten en paarden hebben niet dezelfde soort hoeven. Weer een levensvraag minder.

Leven met hoeven lijkt mij wel zeer onpraktisch en tijdrovend. Ten eerste veranderen een hoop dingen in je leven dan. Denk aan je telefoon of laptop: die kan je niet meer eenvoudig bedienen. Je moet dus al een speciaal toetsenbord laten maken of stoppen met technologie. Dat laatste is dan wel weer lekker rustig. En schrijven? Dat wordt dan ook niets. Dus naar school gaan of werken wordt al heel lastig. Om nog niet eens te beginnen over het effect op je sociale leven. Ik kan me voorstellen dat je heel gek wordt aangekeken als je rondloopt op hoeven. Loop je dan ook nog wel? Of galoppeer je dan? Dat klinkt dan wel weer stoer.

Maar ten tweede hebben hoeven ook gewoonweg veel verzorging nodig. Daar heb je dan weer een expert voor nodig, want je eigen hoeven verzorgen en beslaan lijkt me onhandig. Dus dat kost ook weer geld. En je kunt het niet verwaarlozen, want dat is dan weer op lange termijn onhandig. Mijn tip: ga niet afbeeldingen van onverzorgde hoeven googelen. Vertrouw mij er maar op dat het geen prettig gezicht is.

Aan de andere kant vraag ik me af of er misschien een middenweg is. Dat je bijvoorbeeld een faun wordt (klik hier als je niet meer weet hoe dat eruitziet). Die worden meestal ook afgebeeld met hoeven als voeten en gewone handen. Zou dat ook mogen? Of is dit dilemma genadeloos en kent het geen middenweg?

Conclusie

Hoe dan ook: regen in huis is ook niet prettig. Het gaat ten koste van je meubels, je gezondheid (lijkt me) en het is gewoonweg koud. Een oplossing zou zijn dat je overal paraplu’s ophangt. Dat zou nog wel kunnen werken. Of je gaat in een zwembad wonen, daar is het toch al nat. Of je koopt een huis en zet dat op jouw naam. Dan regent het daar lekker altijd en ga je zelf ergens anders wonen. En is regen in huis niet het ideale excuus om gewoon altijd op reis te zijn?

Ik denk dat ik daarom maar voor regen in huis kies, tenminste als mijn oplossingen mogelijk zijn.

 

Waar kies jij voor? Laat het me weten in een reactie!

7 Reacties

 1. Haha, ik denk dat ik dan ook maar voor die regen ga. Al heb ik dan wel wat extra vakantiedagen nodig om dat te overleven, volgens mij 🙂
  Sam – singlereadytomingle onlangs geplaatst…Goede wijn en poeperkesMy Profile

  1. Haha hmm, ja die extra vakantiedagen is nog wel een puntje dan!

 2. Ik zou ook absoluut voor regen in huis kiezen, die kan je inderdaad nog oplossen. hoeven niet!
  Liefs, Nathalie
  Oui nathalie onlangs geplaatst…Interieur hotspot werk aan de winkel in Den Bosch!My Profile

  1. Haha ja precies, hoeven lijkt me echt heel lastig!

 3. Haha, wat een leuk onderwerp voor een artikel! Zo leuk dat je dieper op deze grappige dilemma’s ingaat. Stiekem moest ik wel lachen om je conclusie en om hoe je eigenlijk een beetje onder het dilemma probeert uit te komen 😉
  Romy onlangs geplaatst…Omgaan met negatieve gedachten (4 tips!)My Profile

  1. Dankjewel! Hahaha er staat nergens dat geen stiekeme uitweg mag verzinnen 😉

 4. […] Sunday Six #6 Een nieuwe blogger op mijn lijstje! […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.