Het is klein en het babbelt

Het mysterie van de giraffe

Het monster

Mijn vriend en ik wonen samen in een studentenflat. Dat wil zeggen, we hebben ons eigen flatje met eigen keuken en badkamer. Alleen de hele flat zit vol met studenten. Hartstikke gezellig, maar er vinden ook een absurde dingen plaats. Zo huisde er een aantal maanden geleden een meedogenloos monster in onze flat.

Het begon met een berichtje van iemand in de groepsapp van onze gang. “Wat doet die giraffe hier”, luidde het berichtje. Vriendknul en ik keken elkaar raar aan. Giraffe? Hier? Was dit een nieuwe carnavalshit? Er staat een giraffe in de gang, ja ja, een giraffe in de gang. Niets bleek minder waar, want langzaamaan stroomden er meer berichten in over de mysterieuze giraffe. Mensen kwamen hem overal tegen.

Bij de gezamenlijke douches.

Bij de gezamenlijke keuken.

Bij de trap.

Het beest leek iedereen op te wachten. Het liefst ‘s nachts, zodat hij je ineens in het donker kon overvallen. Meermaals kwamen er berichten binnen in de app van mensen die slachtoffer waren geworden van het giraffe-monster. En telkens zuchtte ik opgelucht tegen Vriendknul dat dit leed ons werd bespaard.

Natuurlijk had ik te vroeg gejuicht. Op een nacht werd ik namelijk ook slachtoffer van deze meedogenloze giraffe. Terwijl ik rustig en onschuldig de was uit de machine haalde, besloop het dier mijn van achteren. Ik hoorde het geritsel en draaide mij voorzichtig om. Daar stond hij, recht achter me. Nog geen meter hoog, een beetje scheef op zijn poten, maar met een onmiskenbare, manische blik in zijn ogen. Ik maakte snel dat ik weg kwam en durfde daarna niet meer ‘s nachts terug naar de keuken.

Het is tot op de dag van vandaag een groot mysterie hoe dit monster in onze flat terecht is gekomen. Niemand wil toegeven aan giraffe-smokkel. Maar op een dag was de horror voorbij. Opeens was de giraffe verdwenen. De rust keerde terug in onze flat en we konden weer veilig slapen. We durfden onze buren weer te vertrouwen en ik durfde weer mijn was op te halen.

Tot ik laatst bij de wasmachine weer iets meende te zien. Het hobbelde snel weg toen ik er aan kwam, maar het was onmiskenbaar het giraffe-monster. Hij woont nog steeds in onze flat, verborgen in de donkere hoekjes, wachtend tot hij weer toe kan slaan.

2 Reacties

  1. Hahaha geweldig! Nooit saai in zo’n studentenflat 😉

    1. Haha nee dat zeker niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.