Columns

999 vragen aan jezelf #4

Een tijd geleden kreeg ik het 999 vragen aan jezelf boekje. Het leek mij leuk om mijn antwoorden en gedachtes met jullie te delen.

 

 

48. Hou je van wandelen? Jazeker! Ik vind wandelen een fijne manier om mijn gedachten te ordenen en tegelijkertijd sportief bezig te zijn. Bovendien hou ik ervan om te wandelen in een mooie natuur. Daar kan ik echt van genieten!

 

49. Ben je een dierenmens? Ik heb geen idee wanneer ik mijzelf een dierenmens mag noemen. Zijn daar regels voor? Ik hou van dieren, dat wel. Ik hou niet perse van alle dieren, maar het is ook niet zo dat ik ze meteen weg wens van deze wereld.

 

50. Ben je sportief? Ik ben sportiever dan een jaar geleden, dat wel. Ik doe tegenwoordig meer aan beweging. Ik sta niet alleen ingeschreven bij een sportschool, maar ben zelfs zo nu en dan gek genoeg om er heen te gaan. En mee te doen met de les. Ik merk ook dat ik mij daarbij beter voel. Maar een #fitgirl zal ik nooit worden denk ik zo.

 

51. Ben je creatief? Hier zal ik zelf standaard nee op antwoorden. Ik vind het wel heel leuk om creatief bezig te zijn, zoals schrijven en tekenen. Ik betwijfel alleen zelf regelmatig mijn vaardigheden. Bovendien vind ik het moeilijk om te beantwoorden wanneer ik ‘creatief’ ben.

 

52. Stem je? Ja! Ik wil graag gebruik maken van mijn stemrecht. Daarnaast geloof ik ook in het idee ‘als je niet stemt, mag je niet klagen over de gang van zaken’. Dus ik laat zeker mijn stem horen wanneer dat kan.

 

53. Welke drie dingen lust je niet? Op nummer één staat toch echt zuurkool. Daar hou ik echt niet van. Verder hou ik niet zo van garnalen en bloemkool.

 

54. Welke drie dingen zou je veranderen in de wereld? Poeh hé, ik denk dat er wel meer dan drie dingen zijn die ik wil veranderen aan deze wereld. Eén van de zaken waar ik mij veel zorgen om kan maken, is de klimaatverandering/milieuvervuiling. Als ik daar iets aan kon veranderen, zou ik dat graag doen. En natuurlijk, zou ik de vele oorlogen en honger willen veranderen (lees: afschaffen). Maar dan zijn er ook zoveel ziektes waar ik een medicijn voor zou willen vinden, racisme waar ik een oplossing voor zou willen vinden, onzichtbare en moderne slavernij die ik wil aanpakken en oh, oh wat is er toch veel te doen nog in de wereld.

 

55. Welke drie dingen staan er altijd op je boodschappenlijstje? Kaas, brood en tomaten. We eten hier ontzettend veel kaas, dus dat gaat altijd hard. Brood is natuurlijk ook regelmatig nodig. En tomaten gebruiken we ook veel, die passen gewoon overal bij.

 

56. Waarom schrijf je in dit boek? Poeh hé, zoveel redenen. Het lijkt me leuk om mijn antwoorden later terug te lezen en te denken “oh ja, zo dacht ik er toen over.” Het lijkt me ook leuk als anderen dit later over mij kunnen lezen. Plus, het geeft mij gewoon veel inspiratie voor mijn blog.

 

57. Wat doe je (in het dagelijks leven)? Ik ben fulltime student (Religiewetenschappen) en daarnaast heb ik een leuke bijbaan op de universiteit.


58. Wat is je seksuele voorkeur? De originele vraag in het boekje luidde ‘wat ben je’ met daarna een aantal opties voor seksuele voorkeur. Dat vond ik nogal, ja.. je seksuele voorkeur is voor mij niet perse ‘wat’ je bent. Maar als we het zo verwoorden dan ben ik heteroseksueel.

 

Welke drie dingen lust jij absoluut niet? 

2 Reacties

  1. Zuurkool staat ook bij mij op nr 1. Leuk om dit te lezen!

  2. Spruitjes, zuurkool en witlof! De klassiekers haha 🙂
    Sam – singlereadytomingleblog onlangs geplaatst…Nicole Ritchie knows…My Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.