Persoonlijk

Persoonlijk | De collegebanken weer in

Als deze post online staat, begint voor mij het universiteitsleven weer. En na een lange zomervakantie kriebelt het eerlijk gezegd ook wel weer. Zeker ook omdat dit jaar op een of andere manier helemaal als ‘nieuw’ en bijzonder aan voelt.

 

 

Vorig jaar combineerde ik twee bacheloropleidingen met elkaar: Algemene Cultuurwetenschappen en Religiewetenschappen. Niet omdat ik mij perse verveelde of omdat ik tijd over had, maar vooral omdat beide opleidingen mij erg interesseren en ik dacht: waarom zou ik het niet proberen? Als het niet lukte, dan was dat jammer maar had ik nog steeds wat geleerd. En als het wel lukte, dan kon ik heel trots zijn op mijzelf. En tot nu toe lukt het nog aardig. Afgelopen juli haalde ik mijn bachelor Algemene Cultuurwetenschappen (klik) en nu heb ik dus nog maar één studie om mij op te richten. Dat voelt wel weer even gek. Ik heb al een bachelor diploma op zak, maar ga toch nog even door. En voor het eerst zal ik mij alleen focussen op Religiewetenschappen. Het voelt alsof ik weer begin aan een nieuwe studie, terwijl ik de studie al langer ken en doe.

Ik ben heel benieuwd naar wat dit collegejaar mij zal brengen. Terwijl ik eerder goed wist wat mij stond te wachten, staat er dit jaar nog veel open. Zo richt ik mijn studieprogramma bijna volledig zelf in en dat is nogal een gepuzzel. Ik weet dus niet goed wat ik allemaal ga doen dit jaar en wanneer ik klaar zal zijn met deze opleiding. Dat is voor een perfectionistische chaoot zoals ik toch wel even wennen. Tegelijkertijd voelt de vrijheid ook fijn. Met een diploma op zak valt er een druk weg (oké, de studieschuld en mijn perfectionisme zorgen wel voor wat druk). Dit jaar is nog een onbeschreven blad. Het is een nieuw begin en ik kan nog alle kanten op.

Daarnaast ben ik vastbesloten om dit jaar beter voor mijzelf te zorgen. Gezondheid op één. Studieresultaten op twee. Tenminste, de intentie is er. Of ik erin zal slagen, zien we wel weer. Ik heb in ieder geval goede zin en laat alles op mij af komen.

 

Heb jij nog ‘goede voornemens’ voor dit collegejaar of je werk na de zomervakantie?

2 Reacties

  1. Ik ben vorig jaar in september beginnen werken na vier jaar studeren, ik kan amper geloven dat dat al een jaar geleden is! Gaat echt zo snel… Veel succes dit jaar en geniet ervan (spoiler: je krijgt so-wie-so heimwee binnen een paar jaar 😉 ) !
    Sam – singlereadytomingleblog onlangs geplaatst…Wordt het tik tak, tik tak, ja of nee?My Profile

    1. Hahaha ja de waarschuwing voor heimwee hoor ik van meer mensen, dus ik geniet er nog maar even van!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.