Persoonlijk

5 keer | Talenten die ik zou willen hebben

Toegegeven, persoonlijk geloof ik meer in hard werken, geduld en doorzettingsvermogen dan in alleen talent voor iets hebben. Ook als je ergens talent voor hebt, komt daar uiteindelijk meer bij kijken dan ja, alleen het talent hebben. Bovendien geloof ik dat je ook zonder talent iets kan leren en ergens heel erg goed in kan worden. Toch zijn er zo nu en dan talenten die ik graag zou willen hebben. Dan ben ik een beetje (gezond) jaloers op mensen die daar wel aanleg voor hebben. Hier is een lijstje met dingen waar ik best wel wat meer talent of aanleg voor zou willen hebben.

 

 

Muzikaliteit. Als het op muziek maken of ritmegevoel aan komt, ben ik net zo erg als mijn hamster. Dat is natuurlijk een beetje oneerlijk, want eigenlijk heb ik de hamster nooit gevraagd naar zijn muzikale talent of ritmegevoel. Maar het gemak ga ik er maar vanuit dat mijn hamster, of hamsters in het algemeen, dat niet hebben (lijkt me trouwens interessant om echt te weten, in hoeverre ze ritmegevoel hebben). Ik ben het type dat altijd nét uit de maat klapt of danst (tot groot vermaak van anderen). Ik zou oh zo graag muziek willen maken. Piano, viool, gitaar, harp: allemaal instrumenten die ik mij graag eigen zou willen maken. Helaas, ik heb er geen talent voor en ook niet echt het geduld om het te leren. Wie weet ooit…

 

Ballet. Ik vind ballet echt een prachtige vorm van dans en oh, wat zou ik stiekem graag een prima ballerina willen zijn. Maar ja, dat ritmegevoel hé. Dat is dan toch wel echt nodig. Tenzij iemand zit te wachten op Het Zwanenmeer maar dan nét even anders of De Notenkraker – maar dan letterlijk.

 

Tekenen en schilderen. Een tijd geleden kocht ik alle benodigdheden voor aquarellen. Ik zwijmel op Pinterest altijd weg bij foto’s van aquarelkunstwerkjes en het leek mij, of lijkt mij nog steeds, heel tof om dat ook te kunnen. En hoewel mijn eerste eigen creaties mij nog best mee vielen, heb ik er niet echt het inzicht voor. Maar ik geef niet op en als ik ooit weer tijd en geld heb, wil ik graag een cursus hierin volgen (iemand aanraders hiervoor?). Wie weet blijkt dan dat ik achteraf tóch aanleg heb. Ik hoop er in ieder geval op!

 

Wiskunde. Ik ben echt heel erg blij en opgelucht dat ik sinds mijn eindexamen op de middelbare school geen wiskunde meer heb gehad. Zelfs geen statistiek op de universiteit (hoewel, daar komt misschien verandering in). Ik heb totaal geen inzicht in wiskunde of rekenen. Het is een wonder dat ik zowel mijn havo als vwo examen met een voldoende voor wiskunde heb afgesloten. Helaas is daarna mijn kennis ook snel verdwenen. En ook al kon ik het vak niet uitstaan, ik vind het best jammer dat ik er talent in heb. Ik zou toch wel sneller willen kunnen rekenen en wat handiger willen zijn in dingen uitrekenen. Dat scheelt me ook een hoop rare blikken van andere mensen (“Weet je echt niet wat 321 x 13 is?”) Wie weet maak ik dan indruk op feestjes en partijen met mijn wiskundige gepraat!

 

Dingen loslaten. In dit puntje ben ik de afgelopen jaren oprecht veel beter geworden, door middel van veel oefenen. Ik laat dingen makkelijker achter me, focus mij iets minder op wat anderen zeggen en probeer minder lang stil te staan bij (onterechte) schuldgevoelens en piekerideeën. Toch zou ik er iets beter willen in zijn en wat minder piekeren. Daar heb ik helaas geen talent voor, want het piekeren gedeelte hoort gewoon eenmaal bij mijn karakter.

 

Dit was mijn lijstje met een aantal talenten die ik graag zou willen hebben. En eerlijk is eerlijk, ik kan ook best zonder leven hoor! Sommige dingen kan ik ooit wel leren, zoals het aquarellen. Andere zaken sieren mijn karakter misschien wel. Ze maken mij in ieder geval tot wie ik ben en dat is ook best wat waard.

 

Maar hé, als het toch kon: welk talent zou jij graag willen hebben, of waar wil je (meer) aanleg voor hebben ?

 

8 Reacties

 1. Oeh, herkenbaar! Ik zou ook graag een geweldige ballerina willen zijn die nog zangtalent heeft ook en geweldig viool kan spelen. Maar helaas, zingen en dansen bak ik allebei helemaal niets van 😉 Maar inderdaad, ook juist de dingen die je niet kunt, maken je tot wie je bent. Het zou ook maar saai zijn als iedereen alles perfect kan.
  Romy onlangs geplaatst…Over het nut van ‘nutteloos’ bezig zijnMy Profile

  1. Precies! Dan is er ook niets aan. Bovendien als iemand alles kan, lijkt me dat ook heel intimiderend!

 2. Ik zou motorisch wel wat beter willen zijn. Soepeltjes bewegen en dus ook sporten en dansen zijn dingen waar ik echt niks van kan!

 3. Oh, ballet! Dat zou ik ook zo goed willen kunnen. Helaas ben ik compleet verkeerd gebouwd dus ik denk niet dat ik ook nog een talentje ga worden :’)

 4. Haha, het totaal gevoelloos zijn voor ritme is me bekend – tot groot jolijt van omstaanders! 😉 Enkele talenten waarover ik zou willen beschikken: kunnen dansen, kunnen koken (en liefst zonder tegenzin) en geduld hebben. Vooral dat laatste zou handig zijn als ik weer eens sta te zuchten in de rij van de supermarkt… Alhoewel, heel af en toe laten de mensen me ook voor als ze mijn blik zien, haha!
  Sam – singlereadytomingleblog onlangs geplaatst…De eerste werkdagMy Profile

 5. Tekenen zou ik zo graag willen kunnen! Hoe fijn zou het zijn om je creativiteit en gevoelens te uiten door middel van tekeningen?! Verder heb ik ook echt geen sportiviteit in me zitten, gym vond ik altijd vreselijk.. Best jammer want een beetje sporten is heel gezond haha.
  Emma onlangs geplaatst…Een allerlaatste terugblikMy Profile

  1. Haha herkenbaar! Ik zou ook iets handiger willen zijn in het sporten en actief zijn.

 6. Dingen direct doorhebben. In plaats van een jaar aanmodderen voor het kwartje opeens valt (zo ben ik jaren bezig geweest om lekker te kunnen snowboarden bv) Ja dat lijkt mij wel fijn haha. Maar aan de andere kant, wanneer men talent heeft is men misschien minder genegen er moeite voor te doen en is het opeens een stuk minder leuk.
  Deborah onlangs geplaatst…Count Your Blessings … #7My Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.