Persoonlijk

5 keer: dingen waar ik naar uitkijk

Natuurlijk, moet je in het ‘hier en nu’ leven, maar het is soms ook fijn om een overzichtje te maken van alle leuke dingen die je te wachten staan. Dingen waar je zin in hebt, waar je blij van wordt of die gewoon leuk zijn. Hier een klein overzichtje van dingen waar ik zoal naar uitkijk.

 

 1. School. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik heb wel weer zin in colleges en het hele ‘school’ gebeuren. Als je me dit na een maand school nog een keer vraag, zal ik er waarschijnlijk anders over denken. Maar eerlijk gezegd kan ik nooit zo goed tegen te lange vakanties. Na een tijdje begint het gewoonweg weer te kriebelen, heb ik weer voldoende motivatie en energie en zin om aan de slag te gaan. Ik vind studeren op zichzelf nooit erg (de enorme drukte, stress en cijfers wel haha) en voel me graag nuttig. Bovendien krijg ik deze periode veel interessante vakken (zoals hindoeïsme!) en daar kijk ik naar uit. Overigens mag ik het woord ‘school’ eigenlijk niet gebruiken, dat is als universiteitsstudent uit den boze. Maar ik doe het lekker rebels toch.

 

 1. Herfst. Dit ligt wel wat ingewikkelder. Ik kijk namelijk ook heel erg uit naar zomers weer, fijne temperaturen en een zonnetje. Maar ja, die zomer hé, die wil in Nederland niet goed doorzetten. En dan heb ik zoiets van graag of helemaal niet. Ik zit niet te wachten op herfstig weer in augustus. Doe mij dan herfst in oktober, dat vind ik wel leuk. Maar in augustus, daar word ik zo treurig van.

 

 1. Nieuwe boeken en films. Hoewel ik nog stapels heb aan boeken die ik al jaren in huis heb en nog moet lezen (wie niet?), heb ik ook een aantal nieuwe boeken in huis. Ik kijk er erg naar uit om deze te lezen. Een voorbeeld is het boek A Wrinkle in Time van Madeleine L’Engle. Ik ben al begonnen in dit boek en ik vind het echt heerlijk om te lezen. Zo fantasierijk. Hiervan komt ook een film uit in 2018 dus daar kijk ik ook naar uit.

 

 1. Leuke uitjes. Deze zomervakantie stond vooral in het teken van ‘budget’ in eigen land vakantie vieren. Eén van de plannen van Vriendknul en ik is het bezoeken van verschillende steden en plekken in Nederland. Tot nu toe zijn we in Den Bosch en Maastricht geweest. Nog niet heel veel, maar inmiddels hebben we weer studenten-ov en kunnen we goedkoop (lees: zowat gratis) door met onze Tour du Nederland. We willen graag nog naar Utrecht en verder zijn er nog wat steden waarover we twijfelen (tips, anyone?) Hoe dan ook wordt het heel leuk!

 

 1. Vakantie volgend jaar. Oké, dit duurt nog wel even, maar ik ben vastbesloten om volgend jaar wel ergens in het buitenland op vakantie te gaan. En voorpret is al het halve werk, toch? De plannen zijn nog heel erg wild, van een rondreis door Schotland (yes please!) tot kamperen in Normandië en van een camping vlakbij Grenoble tot aan een camping Oostenrijk. Ach, deze plannen veranderen vast nog duizend keer en uiteindelijk doen we iets heel anders. Maar ik kijk er hoe dan ook naar uit.

 

Waar kijk jij heel erg naar uit? 

9 Reacties

 1. Stiekem heb ik ook wel weer een beetje zin in de herfst. Al mag het zonnetje ook nog wel eventjes weer goed voorbij komen 🙂

  1. Haha ja heel herkenbaar! Ik kijk heel erg uit naar een lekkere warme zomerdag, maar de herfst vind ik ook altijd een mooi seizoen.

 2. Wat fijn dat je je studie zo leuk vindt dat je nu al naar het nieuwe studiejaar (of schooljaar, het is maar hoe je het noemt, haha) uitkijkt. En ik ben heel benieuwd wat uiteindelijk jullie vakantiebestemming wordt!
  Romy onlangs geplaatst…Blijer in 60 minuten | 15 tips om je beter te voelenMy Profile

 3. Ik heb ook zin om terug naar school te gaan en terug een normaal ritme te hebben :).

  1. Ja precies, zo’n ritme is toch ook wel fijn! 🙂

 4. Ik kan me wel in jouw lijstje vinden! Ik heb vooral een hekel aan dit tussenweer, eerst koud, dan warm etc. Doe mij maar of warm of koud, niet eerst het een dan het ander! Dus ik kijk ook wel uit naar de herfst.
  Loes onlangs geplaatst…Levende Loes op Reis – LiverpoolMy Profile

 5. Leuk lijstje met dingen waar je naar uit kijkt. Ik kijk erg uit naar het LEGE weekend en onze nieuwe bank.

 6. Altijd leuk om wat momenten te hebben om naar uit te kijken! De herfst., ik kan de herfst waarderen maar heb liever dat het toch nog een goede na zomer word.

 7. Herkenbaar! 😉 Bij mij mag alles inderdaad ook niet te lang duren. Op het einde van de zomer lijkt de herfst plots zo gezellig en op het einde van de vakantie snak je terug naar het universiteitsleven (en dat duurt dan zo’n dag of twee, haha)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.