Columns

999 vragen aan jezelf #1

Een tijdje terug kreeg ik van een vriendin het boek 999 vragen aan jezelf. Ik ben persoonlijk gek op dit soort boekjes. Zo heb ik ook het boek één vraag per dag, waarin je vijf jaar lang een vraag per dag beantwoordt. Het fijne van dit soort boekjes is dat er vaak vragen en onderwerpen in staan waar jezelf minder snel aan denkt. Tegelijkertijd zorgt het voor een mooi overzicht. Het lijkt me heel leuk om over een aantal deze boekjes weer door te kijken.

Een ander fijn ding van deze boekjes is dat ze veel inspiratie geven om over te schrijven. Ik ben ook altijd nieuwsgierig naar de antwoorden van anderen. Daarom leek het mij een leuk idee om een aantal vragen van 999 vragen aan jezelf hier te beantwoorden, op mijn blog. Gewoon zodat jullie mij weer een stukje beter leren kennen en ik misschien jullie.

De eerste tien vragen sla ik helaas wel over, omdat die vrij persoonlijk zijn. De namen van mijn familie, ouders en grootouders zijn voor mij niet zaken die perse op het internet thuis horen, zeker niet zonder hun toestemming. Dus dan worden het 989 vragen aan jezelf, maar dat zijn er nog steeds genoeg!

 

 

 1. Wanneer ben je geboren?

6 maart 1995

 1. Waar ben je geboren?

In het ziekenhuis

 1. Wat voor een dag was dat?

Een maandag. Volgens het internet was het koud maar zonnig.

 1. Wat was toen het belangrijkste nieuws?

Ik heb verschillende dingen gevonden van oorlog tot economie. Een opvallend bericht vond ik op de website van Volkskrant, namelijk dat er een meteoriet in Beieren was ingeslagen.

 1. Hoeveel woog je toen?

3580 gram

 1. Wat was je eerste woordje?

De naam van mijn broer, wel origineel haha!

 1. Welke kleur haar heb je?

Bruin. Geen idee of het donker, licht of kastanje is. Daar heb ik niet zoveel verstand van.

 1. Welke kleur ogen heb je?

Daarvan weet ik wel dat mijn ogen donkerbruin zijn.

 1. Wat is het meest kenmerkende aan je uiterlijk?

Geen idee, ik denk mijn lengte (161). Ik ben nogal klein en dat blijft veel mensen bij. En veel mensen vinden het nodig om daarover ‘lollige’ opmerkingen te maken.

 1. Wat is je sterrenbeeld?

Vissen.

Kies:

 1. Skiën of Snowboarden. Ik heb geen van beide nog gedaan, maar snowboarden lijkt me het leukst.
 2. Liefde of Lust.
 3. PC of Laptop. Ik heb zelf alleen een laptop en dat werkt prima.
 4. Apple of Microsoft
 5. Pen of potlood
 6. Honden of Katten.

Wat is het meest kenmerkende aan jouw uiterlijk denk je zelf? 

5 Reacties

 1. Wat leuk om te lezen!
  Typisch Kim onlangs geplaatst…Zomerse outfit combinatiesMy Profile

 2. Boeeh Microsoft 😉 Haha. Het meest kenmerkende aan mijn uiterlijk…. Mijn glazen oog. Denk ik.
  Daan onlangs geplaatst…Fictie | Geen AntwoordMy Profile

 3. Wat leuk dat je dit boek ook hebt! Ik heb hem ook liggen en heb al aardig wat vragen ingevuld 🙂 Mijn meest typische uiterlijke kenmerk is mijn rode haar (van nature). Dat komt niet zo vaak voor 🙂
  Romy onlangs geplaatst…‘Life doesn’t have to be fabulous to be good’My Profile

 4. Dat boekje dat je 5 jaar lang elke dag moet invullen, heb ik ook! Ik heb het gisteren voor de voorbije vier maanden ingevuld, want ik vergeet het wel altijd, hahaha!
  Sam – singlereadytomingleblog onlangs geplaatst…De eerste werkdagMy Profile

  1. Haha dat herken ik! Ik denk er ook maar eens in de zoveel tijd in en dan moet ik weer een hele hoop invullen. Ach, nog steeds leuk om later op terug te kijken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.