Persoonlijk

Bezocht | Maastricht

Omdat dingen zoals studeren en samenwonen nu eenmaal geld kosten, zat er voor mij en Vriendknul geen grootste vakantie in. In plaats daarvan bezoeken we steden in Nederland. Bij wijze van ‘mini-vakantie’ verbleven we afgelopen week een paar daagjes in Maastricht. We besloten heerlijk de toerist uit te hangen in eigen land. We hebben dan ook ontzettend veel gezien, gedaan en bezocht. En ondertussen hebben we het ook nog aardig ‘goedkoop’ gehouden. Bij deze een klein overzichtje van wat we zoal deden en bezochten.

 

 

 • (Historische) stadswandeling: Het VVV-kantoor van Maastricht biedt veel stadswandelingen en rondleidingen aan. Wij hebben geen gids gehad, maar voor €1,60 een kaart met een historische stadswandeling gekocht bij de VVV. Het vereist wel iemand die kaart kan lezen (Vriendknul bij ons) maar verder werkt het prima. We hebben zo een aantal plekjes ontdekt die je anders niet zo snel tegenkomt. In het boekje stond ook de nodige informatie over de stad en gebouwen, zodat je ook weet waar je naar kijkt.

 

 • Bonnefantenmuseum: De tweede dag regende het helaas, maar daarmee was het ook meteen perfect museum weer. Bij het Bonnefantenmuseum hebben we gebruik gemaakt van onze studentenkorting. We waren er vervolgens twee uur zoet. Er is genoeg te zien in de museum. Zo is er laat-middeleeuwse schilderkunst te zien (waar ik gek op ben), maar zijn er ook toffe tijdelijke tentoonstelling. Momenteel is er de tentoonstelling A Pen of All Work van Raymond Pettibon. Ik kende hem persoonlijk niet, maar de tentoonstelling was erg indrukwekkend. Zijn werk laat zich moeilijk omschrijven, maar is heel maatschappelijk en politiek betrokken. We hadden een gratis audiotour erbij, dat was wel erg prettig!

 

 • Sint Janskerk: Maastricht heeft veel verschillende kerken, die het allemaal zeker waard zijn om te bezoeken. Eén van de kerken, de Sint Janskerk, heeft een heel opvallende, rode toren. Deze kan je voor €2,50 beklimmen. Hoewel ik ontzettend last heb van hoogtevrees, heb ik het toch gedaan. Het is een enorme klim, maar het is het zeker waard. Eenmaal boven heb je met 43 meter hoogte een enorm mooi panaromauitzicht over Maastricht.

 

 • Café Falstaff: Maastricht heeft natuurlijk ook een hoop leuke terrasjes en tentjes. Eén van de café’s waar wij veel zijn geweest is het speciaalbiercafé Falstaff. Het zit op een ontzettend leuk pleintje, waar je heerlijk rustig kan zitten. Naast dat er genoeg te kiezen valt wat betreft bier, is er ook lekker eten (nacho’s!)

 

 • Sint Servaasbasiliek: Eén van de andere mooie kerken is de Sint Servaasbasiliek. Sint Servaas is de patroonheilige van de stad Maastricht. Voor een klein bedrag kun je hier het museum en de kerk in. Als je niet heel erg geïnteresseerd bent in geschiedenis of religie is het misschien minder leuk, maar als je dat wel bent is het een aanrader om dit te bezoeken. Er valt ontzettend veel te zien aan historische artifacten en religieuze kunst. Daarnaast is de kerk zelf enorm en heel erg mooi.

 

Verder valt er in Maastricht nog veel meer te ontdekken. Er zijn allerlei leuke pleintjes, verstopte tuintjes en parkjes, leuke winkels en fijne eettentjes.

 

Ben jij al eens op één van deze plekken in Maastricht geweest? Of heb je andere tips voor de volgende keer? 

3 Reacties

 1. Grappig, in ben Limburgse, maar al je tips zijn nieuw voor mij 😉 Ken de kerken en de musea natuurlijk wel, maar ben er nog nooit geweest. Ben je ook in de Dominicanen geweest? Mijn favoriet!
  Audrey onlangs geplaatst…Tien ongemakkelijke momenten uit het dagelijks levenMy Profile

  1. Haha leuk dat mijn tips -gelukkig- niet allemaal bekend zijn! Jaa Dominicanen zijn we ook geweest, dat is echt een heerlijke plek. Moest me inhouden om niet allerlei boeken mee te nemen haha

 2. Maastricht is zo leuk! Ik vind het echt een hele gezellige stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.