Persoonlijk

One down, one to go!

 

Het kostte drie jaar aan hard studeren, stress en deadlines. En daarna kostte het heel veel geduld met het terugkrijgen van mijn laatste resultaten. Maar nu mag ik eindelijk van de daken (of uit het raam, zoals op de foto) schreeuwen: ik ben afgestudeerd!!

 

Maar in wat dan precies? 

Ik heb mijn bachelor Algemene Cultuurwetenschappen gehaald aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. ACW, kort gezegd, is een studie die kijkt naar de verhouding tussen kunstdisciplines, samenleving, politiek en andere invalshoeken. Ik kan er nog veel meer over vertellen en uitleggen, maar dan wordt deze blogpost te lang. Het is in iedere geval een heel brede opleiding. Als voorbeeld: één van mijn laatste papers ging over het ‘Nederlandse’ gezin in de stripserie Jan, Jans en de kinderen (die van de Libelle). Mijn scriptie ging daarentegen weer over de weergave van witte en zwarte kinderen in een negentiende-eeuws anti-slavernij kindertijdschrift. Genoeg variatie dus!

 

En nu? 

Nu ben ik dus klaar. Een heel gek idee eigenlijk. Drie jaar werk je heel hard en volop en ineens is dat ‘klaar’. Je krijgt geen telefoontje zoals op de middelbare school met “je bent geslaagd’ maar je moet gewoon afwachten tot je alle cijfers binnen hebt en dan – heel saai – zelf een diploma-aanvraag indienen. Het voelt ook nog niet echt alsof ik ‘iets’ heb of ben. Ik ben ook nog echt niet klaar voor het werkende leven. En gelukkig duurt dat ook nog even. Het komende ‘schooljaar’ ga ik namelijk door met mijn tweede bachelor: Religiewetenschappen.

Het afgelopen jaar deed ik twee opleidingen tegelijkertijd. Dat was af en toe best pittig. Nu valt ACW weg en hoef ik mij maar op eentje te richten. One down, one to go zeg maar. Ik kan mij nu volledig focussen op Religiewetenschappen en hopelijk ben ik daar ook over één of anderhalf jaar mee klaar. Daarna wil ik graag nog een master doen. Momenteel twijfel ik over verschillende masters, maar mijn voorkeur gaat uit naar de master Cultuurgeschiedenis in Utrecht. Als ik terug kijk naar mijn periode bij ACW hield ik mij daar ook het meest mee bezig.

Ik ben in ieder geval heel trots op mijzelf. Ondanks dat er tijdens mijn studie veel is gebeurd op persoonlijk vlak, heb ik binnen drie jaar mijn bachelor gehaald én ook nog eens met goede cijfers. Volgend jaar ga ik lekker genieten van nog een bachelor. Maar nu eerst lekker vakantie vieren!

 

Welke opleiding hebben jullie gedaan of doen jullie? 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Karlijn juli 14, 2017 at 09:54

  Het lijkt me zwaar om twee studies tegelijk te doen, maar superknap dat het zo goed gelukt is! Gefeliciteerd met je diploma! 🙂
  Karlijn onlangs geplaatst…MIXTAPE: Blue Spotted TailMy Profile

 • Reply Loes juli 14, 2017 at 10:19

  Gefeliciteerd, wat knap! En die tweede opleiding ga je vast ook gewoon knallen. Zet ‘m op!
  Loes onlangs geplaatst…New In – Haarbandjes van AliExpressMy Profile

 • Reply Britt juli 14, 2017 at 11:14

  Super knap dat je twee opleidingen tegelijk hebt gedaan. Gefeliciteerd! Leuk ook om wat te lezen over de verschillende dingen waarover je geschreven hebt en welke kant je uit wilt.

 • Reply Charèl juli 14, 2017 at 13:21

  Wow super goed! Op naar een nieuwe stap!
  Charèl onlangs geplaatst…Scala Europe afslankleggingMy Profile

 • Reply Saskia juli 14, 2017 at 13:37

  Tof hoor, gefeliciteerd! Prachtig resultaat 🙂
  oei, opleiding is voor mij lang geleden (even de opleidingen die ik vanuit werk aangeboden krijg nagelaten)
  Ik heb 3 opleidingen gedaan: SPW3 (heet nu PW, het sociale is eraf 😉 ) SPW4 (nu Pw4) en marketing en communicatie gedaan. Werk nu met kids dus nog steeds erg blij met mijn opleidingen.

 • Reply Romy juli 14, 2017 at 17:19

  Wat goed dat je bent afgestudeerd! Gefeliciteerd!! Daar mag je echt heel erg trots op zijn! Leuk dat je ACW hebt gestudeerd trouwens! Bij mijn faculteit op de VU kende ik een paar mensen die die studie ook volgden en het is inderdaad heel breed en gevarieerd.

 • Reply Audrey juli 14, 2017 at 19:12

  Gefeliciteerd, Madelon! Top gedaan 🙂 Heel herkenbaar, dat het veel minder feestelijk voelt dan op de middelbare school.
  Audrey onlangs geplaatst…Recept: frisse zoetzure komkommersaladeMy Profile

 • Reply Irene juli 16, 2017 at 17:13

  Yay gefeliciteerd! Je kunt terecht trots zijn op jezelf dat het gelukt is! Lijkt me heel zwaar om twee opleidingen tegelijk te doen.Veel succes en plezier met je andere opleiding nog. Komt vast ook helemaal goed ^^
  Irene onlangs geplaatst…Boeken die ik deze zomer wil lezenMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  %d bloggers liken dit: