Persoonlijk

Mijn zomerse plannen

Een tijdje terug plaatste ik een avonturenlijst voor de maand Juli online. Daarin had ik het over het opstellen van een to-do list voor deze zomer, met de dingen die je wilt gaan doen in de zomer(vakantie). Maar hoe zit het met mijn eigen zomerse plannen? Omdat verhuizen, samenwonen en studeren nou eenmaal geld kosten, zit uitgebreid op vakantie gaan er voor mij en Vriendknul er even niet in. We sparen liever door voor een mooie, uitgebreide vakantie volgend jaar (die eis ik dan ook, muhaha). Gelukkig zijn er nog genoeg andere dingen te doen.

Laat je niet misleiden, dit is een oude foto van Kroatië drie jaar geleden.

 

 • Paar daagjes Maastricht. Zo gaan we in Augustus wel drie daagjes naar Maastricht (lange leve spaaracties!) om de boel daar te verkennen. Ik ben al twee keer in Maastricht geweest maar dat was telkens om een dagje te winkelen. Vriendknul is er nog nooit geweest. We hebben al genoeg dingen gevonden die we in Maastricht willen bezoeken en ontdekken, dus we hoeven ons niet te vervelen. Alleen nog maar hopen op goed weer!
 • Sporten. Sinds een paar maanden heb ik de smaak van het gezondere, actievere leven te pakken. Het is niet dat ik nooit meer snoep, maar ik let beter op wat ik eet. Daarnaast sport ik iedere week minimaal één keer, maar soms ook twee of drie keer. Op de universiteit kan je allerlei verschillende sporten uit proberen, wat echt heerlijk is. Tot nu heb ik een cursus kickboksen gedaan – totdat ik heel sullig een kneuzing kreeg in mijn buik doordat iemand te hard sloeg -, zumba (niets voor mij haha), ballet, zwemmen, gewoon boksen en nog wat dingetjes. Ik voel me er fitter door en nu ik langzamerhand ook complimenten begin te krijgen van mensen (want blijkbaar is het resultaat steeds zichtbaarder) voelt het natuurlijk helemaal leuk.
 • Een nieuwe hobby oppakken. Zodra ik vakantie heb, verlang ik op een of andere manier al snel terug naar school. Ik wil graag bezig zijn met iets, uitgedaagd worden en mijzelf nuttig voelen. Het lijkt me leuk om dat tegen te gaan door middel van een nieuwe hobby. Ik heb vorig jaar allerlei spullen gekocht voor aquarellen en daar wil ik graag meer over leren. Een cursus is echter lastig te vinden, dus dan moet ik het misschien zelf uitvogelen. Ook zie ik in de boekenwinkels steeds meer dingen voor handlettering liggen, dat lijkt mij ook leuk om uit te proberen. Keuzes genoeg dus!
 • Toerist in eigen stad/land uithangen. Eind januari zijn Vriendknul en ik dus in Nijmegen gaan wonen. Hoewel mijn zus hier al een tijd woont en ik er al drie jaar studeer, ken ik de stad nog niet helemaal. Omdat we thuis blijven hebben we een prima excuus om als toerist eigen stad en land te verkennen. Zo willen we een stadswandeling doen, naar een natuurgebied verderop fietsen, Utrecht bezoeken, een aantal musea in Nederland verkennen en nog wat dingen. Nu alleen nog opletten dat ook dit geintje niet even duur wordt als een vakantie.

Daarnaast heb ik nog een hoop andere plannen en dingen op de planning staan. Er is genoeg leuks te doen in de zomer heb ik al ontdekt. Alleen, toegegeven, heel stiekem neus ik wel op het internet op zoek naar last minute vakanties. Want als ik allerlei verhalen hoor en foto’s zie van mensen die naar een of ander heerlijk, warm vakantieland zijn geweest, dan ben ik toch een beetje jaloers.

 

Wat ga jij doen deze zomer? 

7 Reacties

 1. Toerist in eigen stad is zo leuk! Dan ontdek je pas echt leuke tentjes die je anders misschien gemist zou hebben. Ben heel benieuwd naar de dingen die je gaat ontdekken!
  Donna onlangs geplaatst…Kong: Skull Island – Film ReviewMy Profile

 2. Leuke vooruitzichten en activiteiten, ben benieuwd hoe het handlettering je zal bevallen. Ik ben van plan om zo veel mogelijk grote steden in België te bezoeken deze maand, dus ook de toerist in eigen land uithangen. 🙂

 3. Wat een leuke zomerse plannen heb je! Vooral een paar daagjes Maastricht is erg leuk. Is voor mij wel al jaren geleden dat ik er geweest ben maar kan me herinneren dat ik het erg leuk had:D
  Nathalie onlangs geplaatst…Shoplog ZwolleMy Profile

  1. Oeeh, heb je nog leuke tips?

 4. Wat een leuke plannen heb je voor de zomer! En groot gelijk hebben jullie om het geld voor volgend jaar te bewaren! Superleuk dat je op de universiteit zoveel verschillende sporten kunt uitproberen. En een nieuwe hobby leren is ook altijd leuk 🙂
  Romy onlangs geplaatst…Het leven is niet te plannen (en dat is juist leuk!)My Profile

 5. Leuke plannen! Ik kom net terug uit Ibiza. Verder niet echt plannen, behalve Lowlands.

 6. Britt zegt:

  Leuke plannen hoor! Ik ben benieuwd naar het resultaat van je nieuwe hobby deze zomer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.