Columns

De wonderlijke wereld van Sims

Eén van mijn guilty pleasures als ik tijd over heb of afleiding zoek, is het spelen van Sims (4 inmiddels al). Al spelende kan ik mij echter verbazen om de wonderlijke wereld en vreemde logica van de Sims wereld. Een aantal voorbeelden op een rij.

Gewoon, een douche op je hoofd. Want dat kan bij Sims.

 

 • Omdat mijn Sims-personage veel schaak speelt, bouwt ze raketten voor haar werk. Dat kan natuurlijk iedereen doen na één wedstrijdje schaken. Een astronaut wordt je dan weer als je veel fitness doet. Dan hoef je verder niets te weten over raketten.

 

 • Na vier high fives, een mop vertellen en complimentje geven, zijn mijn Sims getrouwd. Ze zijn nog geen vrienden, maar ach een huwelijk zat er al wel in.

 

 • Toen laatst de grootvader midden in de woonkamer dood ging en een bezoek kreeg van De Dood, ging de rest van de familie rustig door met spaghetti eten. Toen de grafsteen in de woonkamer stond, nam de De Dood ook maar een bordje spaghetti. Je wordt ook hongerig van zulk werk.

 

 • Vijf dagen na zijn dood sms’te diezelfde dode grootvader nog een felicitatie naar zijn kleinzoon. Zo attent.

 

 • De dode oma zeurde per sms dan weer over dat ze vaker naar de sportschool moest. Het is maar net wat je prioriteiten zijn in het leven na de dood.

 

 • Mijn peuter leert lopen via de tablet. Dat kan blijkbaar. Zelfs bij Sims slaat de digitalisatie door.

 

 • Tegenwoordig kun je met Sims ook je eigen restaurant openen. Dat zorgt ook voor vreemde situaties. Zo ging laatst mijn kok dood onder het werken. Alle gasten stonden op en gingen samen huilen in de keuken. Heel lief, maar daarna kreeg het restaurant wel een slechte beoordeling omdat de gasten vonden dat ze wel erg lang moesten wachten op het eten. Want ja, koken gaat langzaam met een dode kok

 

 • Datzelfde restaurant serveert trouwens alleen havermout, water en macaroni. De rest vindt de kok namelijk te moeilijk om te koken. Gelukkig betaal je er wel lekker veel voor.

En dan heb ik nog niet eens iets gezegd over de aliens die Sims ontvoeren, dat Sims nog steeds afbellen met excuus ‘ik wil het gras zien groeien’ of dat je soms een deur moet verkopen om pizza te kunnen betalen. Dat zijn gewoon van die dagelijkse dingen, die kennen we allemaal wel.

 

Speel jij Sims? Heb jij nog gekke verhalen er over? 

6 Reacties

 1. Ik vind de Sims zo leuk! Ik speel het ook nog met liefde en plezier. Hele rare verhalen heb ik eigenlijk niet… mijn Sims doen nooit zo gek als ik ze bij andere mensen zie doen… Beetje jammer eigenlijk :’)

 2. Ik heb het wel ergens thuis liggen, maar heb het al heel lang niet meer gespeeld. Ik vind het altijd zo verslavend en ben altijd voordat ik het weer weet een paar uur verder… Beter van niet dus 😉

  1. Haha, heel herkenbaar! Ik heb ook periodes dat ik het heel veel speel en tijden, meestal als ik het druk heb, dat ik het links laat liggen.

 3. Hahahah ohhh dat bad! Ik ben echt dol op sims inclusief die gekke gebeurtenissen.
  Ik speel het de laatste tijd weer erg vaak en het blijft leuk!
  Rebecca onlangs geplaatst…What’s on my mind #3 | Water, gekleurde broeken & afvallenMy Profile

 4. Haha, ik ben dol op The Sims! Al veel te lang niet meer gespeeld.

  Wat ik altijd raar vind: twee tieners kunnen verkering hebben en vrij heftig zoenen, en als eentje dan jongvolwassene wordt, mogen ze niks meer met elkaar tot de ander – een dag later – ook jarig is geweest. Zo gaat dat met die Amerikanen…
  Audrey onlangs geplaatst…Hondenvakantie op TexelMy Profile

  1. Hahaha ja, dat vind ik ook altijd heel bijzonder! Ik heb ook wel eens gehad dat één van de tieners midden in de zoenpartij een jongvolwassene werd. Toen waren ze helemaal in de war.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.