Persoonlijk

Even voorstellen: Olav de Hamster

Kijk dan want een moordlustig beest.

Na nog geen twee weken samenwonen, waren Vriendknul en ik elkaar helemaal zat. Dat wil zeggen, ik zeurde wel heel vaak om een huisdier (lees: een kat) en Vriendknul kon die druk niet meer aan. We waren toe aan een (on)partijdige, derde wiel aan de wagen. Een kat ging alleen niet werken, want zo’n beestje gunden we de ruimte en een tuin. Iets wat wij met een flatje van veertige vierkante meter en een balkon niet hebben.

Dus ging ik de stad in als een vrouw met een missie. In de dierenwinkel vroeg ik heel vastbesloten om de meest nieuwsgierige en hyperactieve hamster die er was (tip: nooit doen) en vijf minuten later stond ik buiten met een klein, grijs bolletje in een mini reisboxje. Daarna begon het meest ongemakkelijke deel van mijn missie. Met een hamster in een reisbox door de stad lopen, terwijl iedere voorbijganger je vreemd aankijkt. In de bus zelf keek iedereen beetje lachend naar mij, terwijl ik moest staan (want de bus was vol) en mijzelf plus hamster in balans probeerde te houden. Uiteindelijk kwamen hamster en ik veilig thuis aan en was de gezinsuitbreiding compleet. We zijn de trotse eigenaren van een heel pluizig en te actief bolletje hamster.

In de eerste week heeft de hamster wel twintig verschillende namen gehad. Geen enkele naam bleef hangen, was leuk genoeg of paste goed bij hem. Ik houd mijn hart vast voor als ik ooit een kind krijg en een naam moet bedenken. Uiteindelijk hielden we het maar bij Olav, want dat klonk wel leuk. Uiteraard leverde dat veel reacties op zoals ‘Oh, zo heet mijn vader/broer/zus/oma/buurman ook’ maar hé, dan is het toch een eer dat je vader/oom/broer/zus naar onze hamster is vernoemd.

Naast het bedenken van de naam was er nog een ander frustratie punt. Hamsters rennen graag in wielradjes. Heel. Erg. Graag. En vaak. En hard. Naast de Olav vaak zo hard rende dat hij uit zijn radje werd gelanceerd, maakte het ding met de dag meer lawaai. En natuurlijk rent zo’n beest graag om vier uur ’s nachts. Lig je lekker op één oor, hoor je de hele tijd ieeeppieeepiieeekpieeeepp. Dus na een maand van slapeloosheid kochten we maar een stil wielradje. Heerlijk de rust. Tenzij meneer al zijn voer in het radje legt en dan gaat rennen. Dat klink het alsof iemand pepernoten rondstrooit.

Verder zijn we heel blij met onze huisgenoot. Oké, zijn hobby is rotzooi maken. Zijn hok is altijd een puinzooi. En oh ja, hij heeft een beetje een huurachterstand. Maar als je hem daar op aanspreekt, dan kijkt hij je zo poeslief (hamsterlief?) aan met zijn oogjes. Dan kun je niet anders dan zeggen ‘awh, het is al goed hoor’. Manipulatieve hamster is het ook.

Heb jij huisdieren?

5 Reacties

  1. Ah hamsters! Ik ben er dol op, heb er 2 gehad!

  2. HAHAHA wat schrijf je leuk! Dit is geweldig! 😀 Kan me wel voorstellen dat het een mega herrie maakt, zo’n radje. Maar ach, ‘t beest is gelukkig. Dat telt toch ook hé 😀
    Irene onlangs geplaatst…Duizend vragen aan jezelf • Deel 42My Profile

    1. Dankjewel! Haha ja daarom, je gunt zo’n beestje ook een leuk leventje 😉

  3. Wat is die schattig… vroeger heb ik ook wel eens hamsters gehad:D

  4. Wat een leukerd!
    Zelf heb ik er vroeger ook 1 gehad..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.