Persoonlijk

5 keer: Dingen die ik heb geleerd nu ik op mijzelf woon

Sinds een halfjaar wonen Vriendknul en ik samen in Nijmegen. Ja, we overleven het nog steeds. Het bevalt eigenlijk meer dan prima. We wonen nu beide dichtbij onze opleiding (heerlijk, nauwelijks reistijd), houden allebei van koken (dus bezorgdienst aan onze deur) en hebben elkaar nog niet afgemaakt (altijd een pluspunt). Wel hebben we allebei een hoop geleerd. Beiden woonden we nog niet op onszelf en zijn we direct vanuit het ouderlijk huis in het flatje getrokken. Dat hele ‘op jezelf wonen’ hebben we samen uitgevogeld. Bij deze de vijf meest opvallende dingen die ik heb geleerd in deze tijd.

1. Kaas is duur. Goed, ik wist al dat kaas niet het goedkoopste product is maar man oh, man wat valt dat tegen. Nu zijn Vriendknul en ik ook zulke kaasvreters dat de kaas na twee keer knipperen met je ogen op is. Het is inmiddels een missie van ons geworden om de goedkoopste én beste (want ja, je smaakpupillen hebben ook eisen) kaas te vinden.

2. Afwas vermenigvuldigt zich. Tenminste daar verdenk ik mijn afwas van. Het ene moment zijn het nog een paar borden, het volgende moment lijkt de hele inhoud van mijn keukenkastjes vuil op het aanrecht te staan. En doordat onze keuken niet zo groot is, kun je het ook moeilijk lang negeren.

3. Je moet de wasmachine niet te serieus nemen.
We hebben een gedeelde wasruimte, met twee wasmachines en drogers voor de hele gang. Het zijn vooral rare wasmachines met heel specifieke instellingen. Aan het begin stond ik gerust een halfuur gestrest uit te zoeken welke instelling voor welke was gold. En als er een wit shirtje werd gewassen bij de instelling ‘donkere was’ vroeg ik mij af of dat wel goed zou gaan. Nu weet ik dat die instellingen maar tot zover ergens op slaan. Wassen is meer een kwestie van gevoel. Met trots kan ik dan ook zeggen dat tot nu toe (fingers crossed) nog geen enkel kledingstuk is gekrompen, verkleurd of mysterieus is opgegeten.

4. Huishouden is gevaarlijk werk. Het aantal brandwondjes, sneeën en blauwe plekken is verdubbeld sinds ik op mijzelf/samenwoon. Ik kan niet koken zonder minstens twee keer vingers te verbranden. En als ik mijzelf niet pijn doe, dan laat ik wel iets vallen. Iets met pas gekookte pasta op de grond en in de gootsteen laten vallen. Zucht.

5. Er is thuis en er is thuis thuis. Want ja, gezien Vriendknul in een tweepersoonswoning voor studenten zitten, gaan we ook regelmatig een weekend naar huis. En dat voelt ook nog steeds als thuiskomen. Maar het is ook heerlijk om aan het eind van het weekend terug te gaan naar ‘ons’ flatje.


Welke les heb jij geleerd toen je op jezelf ging wonen?

6 Reacties

  1. Oh wat grappig om te lezen 🙂

  2. Ik nam wasmachines eerst heel serieus en daarna iets minder, met als gevolg een gekrompen jurkje (terwijl ik het op de juiste temperatuur had gewassen dus hiervan geef ik graag de H&M de schuld), een bralette die van wit naar knalblauw is verkleurd en een shirt waarvan de print door te heet wassen helemaal is vervaagd. Dus ja, nu let ik zelfs op de labeltjes in de kleding om te zeker te weten dat het goed gaat :’)
    Karlijn onlangs geplaatst…MIXTAPE: Blue Spotted TailMy Profile

    1. Haha ai, dat is wel balen zeg! Ik check ook altijd even de labeltjes, maar de wasmachine instellingen hier zijn heel apart dus die negeer ik maar haha. Al heb ik wel van meer mensen gehoord da H&M kleding snel krimpt!

  3. Heee, je bent er weer! Leuk artikel 🙂 O, die afwas inderdaad…

    1. Dankjewel! 🙂

  4. Ik heb vooral geleerd dat gemeentelijke heffingen duur zijn haha.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.