Columns

Dilemma #15. Eieren leggen of kip eten

Om de twee weken ga ik in op een dilemma van Dilemma op dinsdag. Sommige dilemma’s komen uit Het grote dilemma op dinsdag boek en andere van de Facebook-pagina. Ik sta verder los van Dilemma op dinsdag maar ben er gewoon fan van. Kijk daarom gerust een keer op hun Facebook-pagina.

Lees hier de eerdere dilemma’s.

Als je schrikt, leg je een ei versus je moet één keer een pond rauwe kipfilet eten

Ik vind ei lekker en ik vind kip lekker. Wat ik minder lekker vind is het idee dat ik óf zelf een ei moet leggen óf rauwe kip moet eten. Helaas moet ik toch kiezen van mijzelf en dat brengt mij meteen bij mijn eerste, prangende vraag: is een ei leggen pijnlijk?
Aangezien het voor mensen niet helemaal normaal is om eieren te leggen – geloof ik – moet ik die vraag denk ik aan een kip of iemand met verstand van kippen stellen. Gelukkig zijn er met mij vele andere mensen die op een dag wakker werden en dachten ‘hé, zo’n ei leggen… doet dat pijn?’ en vervolgens de vraag hebben gegoogled. Daarom zijn er genoeg resultaten op Google. Het eerste wat ik leer is dat een kip iedere 25 uur een ei kan leggen. Dat is een gek idee eigenlijk. Stel je voor dat je iedere 25 uur moest bevallen. Lijkt mij vrij pijnlijk of op z’n minst minder prettig te noemen. Bovendien lees ik dat er veel protesten zijn omdat eieren soms erg groot worden door bepaalde voeding en dat is voor de kip gewoonweg te pijnlijk om te leggen, ten minste dat beweert iemand. Zoals wel vaker zit het internet vol met zelfbenoemde experts en verschillende theorieën. De één roept dat het wel pijnlijk is, de ander zegt dat wetenschappers geen bewijs hebben gevonden dat het pijnlijk is voor een kip. De belangrijkste conclusie is dat het ook grotendeels ligt aan de grootte van een ei. Dat kan ik mij ook wel voorstellen.

Kijk, het is voor mij grotendeels afhankelijk of het nou pijnlijk is om zo’n ei te leggen of niet. Ik schrik nogal snel dus dan zou ik vaker dan om de 25 uur een ei leggen (dit klinkt raar of niet). Maar als dat niet pijnlijk is, dan valt de schade misschien mee? Dan moet ik er wel een opvangmethode bedenken voor die eieren want straks zit mijn broek vol met kapotte eieren en dat is nog smeriger dan het leggen van eieren. En ik moet ook nog iets bedenken wat ik met die eieren doe. Want ze opeten of laten opeten vind ik ook alles behalve een prettig idee.

Maar dan het eten van een pond rauwe kipfilet. Dat vind ik ook geen prettig idee. Ik vind kip lekker, maar dan wel goed bereidt en gaar. Kipfilet is nou eenmaal geen soort vlees dat je één keer voor de grap rauw kan eten. De kans op voedselvergiftigingen en andere narigheden is gewoonweg te groot. Bovendien is het zulk glibberig en slijmerig vlees als het rauw is. Ik denk dat ik over mijn nek zou gaan bij de eerste hap.

Nee, ondanks dat ik er dan meteen vanaf zou zijn denk ik niet dat ik het aankan. Ik moet gewoon goed onderzoeken of een ei leggen pijnlijk is en zorgen dat ik gewoon niet meer zo snel schrik van dingen. Daar bestaan vast trainingen en methodes voor. Dan beperk ik het leggen van een ei en hoef ik niet mijzelf te treiteren met rauw vlees. En ach, mocht ik wel veel eieren leggen dan kan ik altijd nog circusartiest of een kermisattractie worden. Dat is ook een kleine troost.

Wat zouden jullie kiezen ?

7 Reacties

 1. Manon zegt:

  Ik sluit me aan bij jou keuze, een pond rauwe kip leggen is gewoon… nee xD Dat doet me wel denken aan Daenerys in Game of Thrones die het hart van een paard rauw op moet eten, maar hee: dat is fictief, dus dan kan alles.

 2. Hoe groot is dat ei: kippenei, struisvogel, proportioneel aan een baby … Of gewoon ons eigen eitje, wat we als vrouw al maandelijks fabriceren en uitscheiden …?
  Dus. Het is geen keuze. Aan rauw kipfilet kun je doodgaan, en een ei leg ik eigenlijk dus nog steeds elke maand. Want zo vaak schrik ik nou ook weer niet. Niet eens een keer per maand. Tel uit je winst!
  Daenelia onlangs geplaatst…Tenacious D. and the Pick of HistoryMy Profile

  1. Hahaha precies, zo had ik hem nog geeneens bedacht maar helemaal waar!
   Madelon onlangs geplaatst…Dilemma #15. Eieren leggen of kip etenMy Profile

 3. Haha, met mijn kotsfobie is dit een simpele vraag! Doe mij maar eieren leggen. No way dat ik rauwe kip ga eten, bah!
  Kim onlangs geplaatst…Tips tegen misselijkheid!My Profile

  1. Haha ja het idee alleen al is te smerig!
   Madelon onlangs geplaatst…Dilemma #15. Eieren leggen of kip etenMy Profile

 4. Bleh, nee ik zou echt geen rauwe kip eten. Dan maar proberen om zo min mogelijk te schrikken. Enne…als je als mens eieren legt dan is dat natuurlijk wel heel bijzonder, dus dan zou je best wel wat media aandacht kunnen krijgen. Dat kun je vervolgens weer goed inzetten voor je blog hahaha. En het zal ook wel interessante artikelen opleveren:-p Ik zie de bezoekersaantallen al flink stijgen hahaha
  Dalinka onlangs geplaatst…Winactie | Win een zomerpakket!My Profile

  1. Hahaha helemaal niet bij stilgestaan maar inderdaad! Mooi weer een positieve draai er aan toch 🙂
   Madelon onlangs geplaatst…Dilemma #15. Eieren leggen of kip etenMy Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.