Persoonlijk

Babbelblog: leren ontspannen en vakantie

WP_20160626_17_21_31_Pro (2)

Terwijl ik dit schrijf, zit ik met een kopje thee opgekruld in een stoel. Er speelt zachtjes muziek en het raam staat open, waardoor ik de buurkinderen hoor spelen. Zo af en toe regent het, maar zodra de zon schijnt is het weer hartstikke warm.

Eigenlijk weet ik even niet veel om over te schrijven. Daardoor verandert dit in een babbelblog die vast alle kanten op slingert en zonder enig duidelijk punt zal eindigen. Maar dat is nu even niet erg. Babbelen is soms net zo gezellig. Dan weten jullie weer hoe het met mij gaat (mocht je dat willen weten he) en ik hoe het met jullie gaat (tenminste, als jullie dat willen vertellen).

Een weekje geleden leverde ik mijn laatste paper in voor dit collegejaar. Ik ben nu in afwachting van het resultaat (laten we duimen dat het alsjeblieft een voldoende is) maar stiekem voelt het daardoor al een beetje alsof de zomervakantie is begonnen (daarom, please een voldoende). Nadat ik mijn paper had ingeleverd was er wel een momentje dat ik niet zo goed wist wat ik moest doen. Ik bedoel, een hele tijd werk je je helemaal de pleuris en dan ineens is dat klaar. Ik moest zeg maar een beetje ‘leren’ ontspannen weer. Voor het eerst geen wekker zetten, voor het eerst niet meteen aan de slag, geen planning hoeven te maken en geen eindeloze teksten meer doorwerken.

Inmiddels ben ik al een beetje gewend en begint die vakantie steeds fijner te voelen. De afgelopen dagen probeerde ik veel te slapen, ruimde ik mijn kamer helemaal op, ging ik met Vriendknul naar de stad, las ik een boek in één dag uit (Still Alice, echt heftig maar mooi boek!) en droomde ik stiekem ook wel weer een beetje over het volgende collegejaar. Dat laatste is ernstig, ik weet het haha.

Volgend jaar is mijn derde jaar voor Algemene Cultuurwetenschappen, wat betekent dat ik heel misschien mijn scriptie moet gaan schrijven volgend collegejaar. Daarnaast pak ik alvast wat vakken op voor Religiewetenschappen, vanaf volgend jaar mijn tweede studie. Laatst neusde ik al wat rond tussen de vakken en oh my, wat zit er veel leuks tussen. Ik kijk er behoorlijk naar uit.

Waar ik ook naar uit kijk zijn alle andere plannen voor deze zomer. Vriendknul en ik gaan in juli een weekje naar de Eifel in Duitsland (zodat we leuk én goedkoop op vakantie kunnen) en verder wil ik sowieso nog een dagje naar het strand, veel zwemmen, picknicken, ontzettend veel boeken lezen en ga zo maar door. Het ultieme doel is natuurlijk ontspannen en genieten van een heerlijke zomer. Misschien met mooi weer, maar ik denk dat ik mij ook wel vermaak als het soms regent. Dat heeft ook wel weer wat.

Hoe is het met jullie en jullie zomerplannen?

2 Reacties

  1. Britt zegt:

    Wat schrijf je toch fijn. Ik kan me voorstellen dat je moet leren ontspannen. Knap dat je een boek in één dag hebt uitgelezen! Dat zou ik ooit ook nog wel eens willen doen. Heb het gevoel dat ik dat echt niet kan. Jouw plannen voor de zomer klinken goed. Geniet ervan!

  2. Oeh, leuk om te lezen! Ik wou eigenlijk gisteren picknicken, helaas zat het weer niet zo mee.. 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.