Columns

Dilemma #14. Nog een keer kort maar krachtig

Om de twee weken ga ik in op een dilemma van Dilemma op dinsdag. Sommige dilemma’s komen uit Het grote dilemma op dinsdag boek en andere van de Facebook-pagina. Ik sta verder los van Dilemma op dinsdag maar ben er gewoon fan van. Kijk daarom gerust een keer op hun Facebook-pagina.

Lees hier de eerdere dilemma’s.

Soms zijn er dilemma’s waar ik helemaal niet zo lang of uitgebreid over na hoef te denken (zoals je hier ook kon lezen). Daarom deze week opnieuw een paar ‘simpele’ dilemma’s.

1. Je hebt altijd een zwaailicht met sirene op je hoofd buiten of je hebt geen toegang meer tot de gezondheidszorg.
Als ik ergens dankbaar voor ben, is het de goede gezondheidszorg in Nederland. Zonder die gezondheidszorg was ik met mijn immuunstoornis en astma niet oud geworden en was mijn moeder er na haar hartinfarct misschien ook niet meer geweest. En met ons nog zoveel meer dierbare mensen. Geen fijne gedachte. Nee doe mij maar een sullig zwaailicht op mijn hoofd en toegang tot gezondheidszorg.

2. Je moet in 2016 elke dag een pakje sigaretten roken of je moet minstens 25 kilo aankomen in 2016.
Ik vind sigaretten smerig en ongezond. Ik kan denk ik beter leven met wat kilo’s erbij. Al hoop ik dat ze het jaar erop er wel weer af mogen.

3. Je bent met één druk op de knop thuis of iedereen lacht altijd heel hard om je grappen.

Ik kan goed leven zonder de continue waardering van iedereen om mijn fantastische humor. En hoewel ik houd van reizen en vaak geniet van het moois dat je onderweg ziet, is het ook wel handig om snel thuis te zijn als het even moet. Scheelt ook veel gedoe als het openbaar vervoer een keer niet meewerkt. Nu alleen nog zorgen dat ik ook met één druk op de knop op de plaats van bestemming kan zijn.

4. Je woont, werkt en eet in de Ikea (behalve in je vakantie) of elke keer als je hardop lacht krijg je een stroomschok Doe mij maar Ikea. Dat is gewoonweg geniaal. Zoveel verschillende bedden, banken en spullen om uit te testen. En het menu bestaat toch wel uit meer dan alleen gehaktballen. Plus hé, meteen werk erbij. Wel handig in deze tijden van crisis.

5. Je moet altijd ovenwanten aan of je mag maximaal 100 woorden per dag zeggen.
HAHAHA 100 woorden. Dat houd ik nooit vol. Doe mij maar die ovenwanten. Misschien maak ik er wel een hippe collectie van.

Ben jij het eens met mijn keuzes? Wat zou jij allemaal kiezen?

3 Reacties

  1. Wonen, werken en eten bij IKEA. Hallo, vet leuk! 🙂 Zou t zo doen. Elke dag een ander ‘huisje’ kiezen 🙂
    Melle onlangs geplaatst…Van hoera tot confetti en alles er tussenin | 20 x heel blij!My Profile

  2. Haha, ik hou echt van zulke dilemma’s en had eigenlijk overal wel de zelfde antwoorden als jou. Alleen elke dag ovenwanten aan lijkt me echt verschrikkelijk, haha. 😉

  3. Oh wonen in de IKEA… Toch wel erg tof. leuke lijst!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.