Het is klein en maakt lijstjes Persoonlijk

Dingen die mij momenteel energie geven

Een tijdlang liet ik niets van mijzelf hier horen. Ik was zo druk met allerlei zaken, dat het gewoon even bij in schoot. Aan het begin vond ik dat heel erg. Ik moest nog zoveel uitwerken voor mijn blog en had mij zo voor genomen om regelmatig te bloggen. Maar op een gegeven moment besloot ik het los te laten. Ik vertelde mijzelf dat het niet erg was dat, zoals mijn psycholoog dat altijd zegt (of zei?), je moet niets. Vanaf dat moment kreeg ik juist weer heel erg zin om te bloggen (natuurlijk) dus hier ik ben weer terug.

Ik heb ook een hoop andere dingen gevonden die mij vullen met energie de laatste tijd. Sinds dat mijn angststoornis meer op de achtergrond sluimert, merk ik sowieso dat ik veel meer energie heb. Ongelooflijk hoeveel zo’n monster aan energie vreet. Maar goed, ik heb dus genoeg dingen gevonden waar ik mee bezig ben.

a47f04615a394cdb46fcac25cad1b7a6

  • Sporten en bewegen. Ik ben nooit echt een beweegmonster geweest, maar de laatste paar maanden heb ik de smaak wel te pakken. Via Pinterest heb ik allerlei oefening schema’s gevonden die je thuis makkelijk kan doen (je vindt ze hier) en iedere dag, zes dagen per week, probeer ik er wat uit. En het voelt heerlijk. Ik zit lekker in mijn vel, voel mij actief en zie ook resultaat (ik klink echt als een reclamejuf nu). Juist doordat ik geen concreet doel heb gesteld (je MOET 50 kilo afvallen, nu!) vind ik het leuk om te doen. Niets is namelijk verplicht.

 

  • Een nieuwe hobby: schilderen. Toegegeven, ik bak er nog niets van en ik ben er ook pas sinds twee weken mee bezig maar toch: het idee van een nieuwe hobby geeft energie genoeg. Opnieuw is er niets verplicht, maar zo af en toe pak ik mijn aquarel spullen erbij en probeer ik wat uit. En als het ook nog maar enigszins ergens op lijkt, ben ik heel tevreden.

 

  • Structuur. Eén van de dingen die ik leerde tijdens mijn behandeling bij de psycholoog, was dat ik enorm van structuur houd. Ik vind het fijn om een bepaald overzicht te hebben van hoe mijn dag en week er uit gaan zien. Daarom maak ik ook steeds trouw een planning. Door een klein (niet te gedetailleerd) overzicht te hebben van mijn week/dag, voel ik mij rustiger en dus meer energie.

 

  • Studeren. Aan het begin van mijn studie vond ik het vooral veel stress, chaos en hard werken. Inmiddels heb ik geleerd hoe studeren werkt en is h et nog steeds veel stress, chaos en hard werken maar ook leuker om te doen. Het geeft voldoening als ik bijvoorbeeld na een college en wat leren een moeilijk concept begrijp en kan reproduceren. Ik vind onderzoeken doen en papers opzetten leuk om te doen en nog leuker is om aan het eind het resultaat te zien. Zolang ik mijn planning goed maak, heb ik het studeren prima onder controle en het behoorlijk naar mijn zin.

 

  • Erop uitgaan en afspreken met andere mensen. Hier valt werkelijk van alles onder. Een stuk gaan wandelen met Vriendknul (ieh, burgerlijk), leuke avonden met mijn vrienden, avondjes naar de kroeg, etentjes organiseren (hallo, eten) of naar concerten gaan. Het zijn dingen die soms wat lastig zijn om te plannen of geld kosten, maar oh zo leuk zijn om te doen en voor zoveel energie zorgen.

 

Er zijn nog zoveel meer dingen die ik graag doe (tuinieren, koken, stiekem dromen over mijn flatje straks, schrijven en ga zo maar door) maar ja, de lijst moet toch een beetje kort blijven.

 

Waar haal jij energie uit? Ook uit één van deze dingen of juist iets heel anders?

 

 

1 Reactie

  1. Energie. Geen flauw idee. Schrijven, maar ligt er aan wat ik schrijf. Muziek, maar ligt ook aan welke muziek.
    Daan onlangs geplaatst…Het Werk Van: Victor HugoMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.