Het is klein en het babbelt

Dit was februari

Aan het begin van elke maand blik ik terug op de vorige maand en kijk ik alvast vooruit naar de komende maand. 

Geschreven op 1 maart (alleen iets later online)

februari

IN FEBRUARI:

In februari begon ik aan het tweede semester met een hoop nieuwe vakken. Ik ben ontzettend gemotiveerd en werkte daarom soms nét iets te hard. Daardoor had ik een kleine terugval en meer piekermomenten. Gelukkig bleef ik op tijd thuis en rustte ik uit. Het was af en toe iets stiller hier, zoals jullie wel gemerkt hebben.

LAS IK

Helaas las ik ook niet veel in deze maand. Gelukkig kan ik nog wel weer 2,5 boek neerzetten. Een half? Ja, let maar op.

Outlander – Diana Gabaldon ( 1991) ****

Dit boek las ik eind januari eigenlijk uit maar toen stond het blogje al online, dus ik tel hem lekker mee met februari. Voor wie de serie Outlander kent, het is inderdaad gebaseerd op deze boekenserie. Ik probeer mij eerst door de enorme boekenserie heen te werken (of misschien gewoon de eerste twee boeken haha!) voordat ik begin met de televisieserie. Het boek was overigens prachtig. Heel mooi verhaal, interessante personages en heel veel folklore en geschiedenis er doorheen.

Tristan –  Thomas Mann (1903) ***

Deze novelle (hij telt maar 63 pagina’s geloof ik) las ik eigenlijk voor een studieopdracht. Waar mijn studie normaal nog wel eens de neiging heeft om ingewikkelde teksten te kiezen, was dit zowaar een heel interessant verhaal. Dus zet ik hem op het lijstje!

The catcher in the Rye – J.D. Salinger (1951)**

Dit is het halve boek. Een aantal jaar geleden vroeg ik dit boek voor Sinterklaas omdat ik er heel benieuwd naar was. Ik hoorde er veel verhalen over: het zou een heel erg mooi en herkenbaar boek zijn. Maar op een of andere manier lukt het mij niet. Al zeven keer heb ik een poging gewaagd en al zeven keer concludeerde ik dat ik gewoonweg niet door het boek heen kom. Het hoofdpersonage irriteert mij mateloos en de manier van vertellen is ook niet echt helemaal mijn ding. Ik zal vast nog wel meer pogingen wagen maar voor nu geef ik weer even op.

DEED IK

Ik bezocht de tentoonstelling Step into the sixties van het Tropenmuseum in Amsterdam. Dat was echt heel leuk en ontzettend interessant. Er is veel materiaal om te zien, verhalen om te lezen en er zijn dingen genoeg om te doen. Ik vond het fijn dat het museum ook aandacht had voor de jaren zestig in andere werelddelen. Daarnaast werd er ook stilgestaan bij de minder positieve verhalen uit de jaren ’60, om aan te tonen dat het ook toen niet allemaal love en peace was. Verder zijn Vriendknul en ik natuurlijk ook door de rest van het museum gaan dwalen. Het is zeker een aanrader om een keer te bezoeken!

OH JA EN MIJN DOELEN DAN? 

Jaa, ik kan zeggen dat ze bijna allemaal gelukt zijn! Kijk maar mee:

• Minstens vier keer vegetarisch avondeten –Ik heb volgens mij drie keer (of toch vier?) vegetarisch gegeten ‘s avonds. Dat beviel helemaal!

• Oefenen met een wekelijkse schrijfoefeningen – Helaas niet helemaal gelukt door alle drukte.

• Een lief berichtje voor iemand achter laten in het openbaar vervoer –Yes, kijk maar bovenin de collage voor het bewijs 🙂

• Een keer hardlopen – Een paar keer ben ik gaan hardlopen en dat voelde heel goed maar koud! Daarnaast kan ik wel trots zeggen dat ik verschillende sportoefeningen doe thuis. Daarin ben ik echt heel fanatiek aan het worden en het resultaat begint zich al te tonen.

• Geld doneren aan een goed doel – Yes, ik doneerde een bedrag aan Artsen zonder Grenzen omdat ik hun werk ontzettend bewonder en waardeer.

IN MAART. 

Deze maand beloofd veel leuks. Zo zijn Vriendknul en ik twee jaar samen, mag ik hopelijk 21 kaarsjes uitblazen en staan er een aantal feestjes in de planning. Daarnaast kijk ik heel erg uit naar de lente, ik heb al echt kriebels! Mijn doelen:

 • Doorgaan met vegetarisch eten en sporten
 • Deze keer wel de schrijfoefeningen doen per week
 • Opgeven voor een schrijfwedstrijd
 • Iets buiten mijn comfortzone doen
 • Iets liefs doen voor een ander


Wat deed jij afgelopen maand en wat zijn je doelen voor deze maand?

3 Reacties

 1. Leuk artikel om te lezen, liefs Gea.

 2. The Catcher in the Rye. Wauw. Die heb ik voor Engels gelezen. Prima boekje.
  Daan onlangs geplaatst…Things I Miss About High SchoolMy Profile

 3. Goeie tip, het Tropenmuseum. Wij krijgen binnenkort buitenlandse gasten, en dat museum hebben we nog niet gedaan. Ik ben nu alweer vergeten wat ik de afgelopen maand gedaan heb. De komende maand ben ik van plan mijn Engelstaloge filmblog op te zetten, dus dat heeft voldoende voeten in de aarde.
  Daenelia onlangs geplaatst…Lunchbox receptenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.